Ceza Yazmayacağız Dedikleri Esnafa 17 Bin 600 TL Ceza Gönderdiler

EKONOMİ 23.04.2020 - 19:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ceza Yazmayacağız Dedikleri Esnafa 17 Bin 600 TL Ceza Gönderdiler

Kırşehir'de pizza dükkanı işleten ve koronavirüs nedeniyle 5 haftadır kapalı olan esnafa bir şok da Sosyal Güvenlik Kurumundan Geldi.

    İddiaya göre ; geçtiğimiz yılın Ekim ayında Ankara Caddesinde Oruç Can tarafından işletilen pizzacıya Sosyal Güvenlik Kurumundan üç denetmen geldi.Yapılan incelemelerde pizzacıda 2 yabancı uyruklu şahsın kaçak çalıştığı tespit edildi.Denetmenlerin kendisine kaçak çalışan yabancı uyruklu şahısların sigortasını başlatması halinde cezai işlem uygulanmayacaklarını söylediklerini belirten İş Yeri sahibi , '' Hemen işlemleri başlattım, çalışma izinleri olmadığı halde SGK sigortalarını başlattı.Primlerimi de ödedim ancak bana ceza yazılmayacağı söylendiği halde 6 ay sonra 17 bin 600 TL ceza gönderildi.'' dedi. ''SİGORTALARINI BAŞLATIRSAN CEZA YAZMAYACAĞIZ'' İş yeri sahibi Oruç Can konuşmasında şu ifadeleri kullandı , ''Adım Oruç Can Kırşehir'de pizza dükkanı işletiyorum.Geçtiğimiz yıl 10. ayın 7'sinde SSK'dan denetmenler geldi.İş yerimde çalışan 2 yabancı uyruklu kişiyi belirleyip kaçak olarak çalıştıklarını belirlediler.Bana çalışanların sigortalarını başlattığım takdirde bana cezai işlem uygulamayacaklarını söylediler.Bu çalışanların çalışma izni yoktu.Ben gerekli işlemleri başlattım.Sigortaları da SSK'dan tarafından işlenmeye başladı.Buna rağmen 13 Nisan'da bana gelen tebligatla kaçak işçi çalıştırdığımdan dolayı 17 bin 600 TL cezai işlem yaptıklarını öğrendim.İsteklerini yerine getirdiğim halde bana ceza yazmalarına anlam veremedim.'' ''5 HAFTADIR İŞ YAPAMAYIYORUM BU CEZAYI ÖDEYEMEM'' Koronavirüs salgınından dolayı 5 haftadır çalışamadıklarını belirten Can , ''Geçindirmem gereken bir ailem var,  dükkanım kira , faturalarla boğuşuyoruz.Bu cezayı böyle bir dönemde ödemem imkansız.Bu cezanın kaldırılmasını istiyorum.'' diyerek yetkililere seslendi.
Kırşehir'de pizza dükkanı işleten ve koronavirüs nedeniyle 5 haftadır kapalı olan esnafa bir şok da Sosyal Güvenlik Kurumundan Geldi.

 

 

İddiaya göre ; geçtiğimiz yılın Ekim ayında Ankara Caddesinde Oruç Can tarafından işletilen pizzacıya Sosyal Güvenlik Kurumundan üç denetmen geldi.Yapılan incelemelerde pizzacıda 2 yabancı uyruklu şahsın kaçak çalıştığı tespit edildi.Denetmenlerin kendisine kaçak çalışan yabancı uyruklu şahısların sigortasını başlatması halinde cezai işlem uygulanmayacaklarını söylediklerini belirten İş Yeri sahibi , '' Hemen işlemleri başlattım, çalışma izinleri olmadığı halde SGK sigortalarını başlattı.Primlerimi de ödedim ancak bana ceza yazılmayacağı söylendiği halde 6 ay sonra 17 bin 600 TL ceza gönderildi.'' dedi.

''SİGORTALARINI BAŞLATIRSAN CEZA YAZMAYACAĞIZ''

İş yeri sahibi Oruç Can konuşmasında şu ifadeleri kullandı , ''Adım Oruç Can Kırşehir'de pizza dükkanı işletiyorum.Geçtiğimiz yıl 10. ayın 7'sinde SSK'dan denetmenler geldi.İş yerimde çalışan 2 yabancı uyruklu kişiyi belirleyip kaçak olarak çalıştıklarını belirlediler.Bana çalışanların sigortalarını başlattığım takdirde bana cezai işlem uygulamayacaklarını söylediler.Bu çalışanların çalışma izni yoktu.Ben gerekli işlemleri başlattım.Sigortaları da SSK'dan tarafından işlenmeye başladı.Buna rağmen 13 Nisan'da bana gelen tebligatla kaçak işçi çalıştırdığımdan dolayı 17 bin 600 TL cezai işlem yaptıklarını öğrendim.İsteklerini yerine getirdiğim halde bana ceza yazmalarına anlam veremedim.''

''5 HAFTADIR İŞ YAPAMAYIYORUM BU CEZAYI ÖDEYEMEM''

Koronavirüs salgınından dolayı 5 haftadır çalışamadıklarını belirten Can , ''Geçindirmem gereken bir ailem var,  dükkanım kira , faturalarla boğuşuyoruz.Bu cezayı böyle bir dönemde ödemem imkansız.Bu cezanın kaldırılmasını istiyorum.'' diyerek yetkililere seslendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.