Çevre İllere Yağdırılan Kırşehir'e Yapılmayan Projeler

GÜNDEM 10.12.2022 - 22:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çevre İllere Yağdırılan Kırşehir'e Yapılmayan Projeler

Türkiye'de en az yatırım yapılan iller arasında yer alan Kırşehir, çevresindeki illere göre çok sayıda hizmetten mahrum bırakılmış durumda.

Adnan Menderes döneminde ilçe yapılmasının ardından önemli kamu yatırımlarından mhrum bırakılan Kırşehir'de , AK Parti döneminde de çok sayıda kamu yatırımından mahrum bırakılan Kırşehir, en az yatırım alan ve ödenek gönderilen iller arasında yer alıyor.İktidarın Kırşehir temsilcileri her ne kadar yatırım ve hizmet getirdik dese de çevre illere yapılan yatırımların Kırşehir'e yapılmaması Kırşehir'in bu noktadaki talihsizliğini tekrar ortaya koyuyor.Kırşehir ölçeğindeki çevre illere yapılan ancak Kırşehir'e yapılmayan çok sayıda yatırım bulunuyor.   YÜKSEK HIZLI TREN HATTI Örneğin Yozgat'ta demiryolu bulunmakla birlikte Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı da yine bu ilden geçirildi.Aynı hat üzerinde bulunan Yerköy'den Kayseri'ye de yeni bir hat çıkarıldı.Böylece daha az maliyetli olan Kırşehir güzergahı by-pass edilerek ilimiz bu yatırımdan mahrum bırakıldı.Kayseri'ye ulaşan hat buradan Nevşehir'e, oradan da Aksaray'a uzanacak.Yüksek hızlı tren hattı daha sonra Antalya'ya ulaşacak.Aynı hat üzerinde ayrıca Kırıkkale ili de bulunuyor.Yani hızlı tren hizmetine ulaşamayan bölgedeki ek il olarak Kırşehir kalıyor.   HAVALİMANI Kırşehir ölçeğindeki diğer illere yapılan ancak Kırşehir yapılmayan bir diğer kamu yatırımı da Havalimanı...Yozgat ve Nevşehir'de havalimanı bulunuyor.Bunun yanında Kırşehir'den Nevşehir Havalimanı'na giden yolu kısaltan ve daha konforlu hale getiren ulaşım ağı da bulunmamakta.   ÇEVRE YOLU Sadece bölgede değil neredeyse tüm illere yapılan ancak Kırşehir'e hala yapılmayan yatırımlar arasında ; Çevre Yolu Projesi de bulunuyor.Sadece illere de değil bölgedeki ilçelere dahi gerçekleştirilen çevre yolu projesi, Kırşehir'in gelişimi noktasında hayati bir proje olarak da karşımıza çıkıyor.   ŞEHİR HASTANESİ Kırşehir'de sağlık alanındaki yetersizlikler nedeniyle birçok vatandaşımız çevre illerdeki şehir hastanelerine gitmek zorunda kalıyor.Yozgat'ta dahi şehir hastanesi bulunmasına rağmen Kırşehir, bu yatırımdan da mahrum kalmış durumda.   HÜKÜMET BİNASI Kamu yatırımları noktasında tüm illere ve hatta ilçelere dahi yapılan ancak Kırşehir'e yapılmayan bir diğer kamu yatırımı ise Hükümet Binası.Yılan hikayesine dönen hükümet binası projesi, 31 mart yerel seçimlerinin ardından yurt projesine dönüştürülmüştü ancak gelen yoğun tepki üzerine tekrar hükümet binası olarak yapılması kararlaştırılmıştı ancak bina inşaat halinde ve atıl vaziyette tamamlanacağı günü bekliyor.   VERDİĞİ VERGİ BAŞKA İLLERE YATIRIM OLARAK GİDİYOR Bunlar gibi çok sayıda kamu yatırımı çevre illere yapılırken Kırşehir ne yazık ki bu yatırımlardan mahrum bırakılıyor.Bölgede kendi ölçeğindeki illere nazaran en çok vergi veren il olarak göze çarpan Kırşehir'in hakkı ne yazık ki diğer illere yatırım olarak geri dönüyor. Ömer Duran
Türkiye'de en az yatırım yapılan iller arasında yer alan Kırşehir, çevresindeki illere göre çok sayıda hizmetten mahrum bırakılmış durumda.

Adnan Menderes döneminde ilçe yapılmasının ardından önemli kamu yatırımlarından mhrum bırakılan Kırşehir'de , AK Parti döneminde de çok sayıda kamu yatırımından mahrum bırakılan Kırşehir, en az yatırım alan ve ödenek gönderilen iller arasında yer alıyor.İktidarın Kırşehir temsilcileri her ne kadar yatırım ve hizmet getirdik dese de çevre illere yapılan yatırımların Kırşehir'e yapılmaması Kırşehir'in bu noktadaki talihsizliğini tekrar ortaya koyuyor.Kırşehir ölçeğindeki çevre illere yapılan ancak Kırşehir'e yapılmayan çok sayıda yatırım bulunuyor.

 

YÜKSEK HIZLI TREN HATTI

Örneğin Yozgat'ta demiryolu bulunmakla birlikte Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı da yine bu ilden geçirildi.Aynı hat üzerinde bulunan Yerköy'den Kayseri'ye de yeni bir hat çıkarıldı.Böylece daha az maliyetli olan Kırşehir güzergahı by-pass edilerek ilimiz bu yatırımdan mahrum bırakıldı.Kayseri'ye ulaşan hat buradan Nevşehir'e, oradan da Aksaray'a uzanacak.Yüksek hızlı tren hattı daha sonra Antalya'ya ulaşacak.Aynı hat üzerinde ayrıca Kırıkkale ili de bulunuyor.Yani hızlı tren hizmetine ulaşamayan bölgedeki ek il olarak Kırşehir kalıyor.

 

HAVALİMANI

Kırşehir ölçeğindeki diğer illere yapılan ancak Kırşehir yapılmayan bir diğer kamu yatırımı da Havalimanı...Yozgat ve Nevşehir'de havalimanı bulunuyor.Bunun yanında Kırşehir'den Nevşehir Havalimanı'na giden yolu kısaltan ve daha konforlu hale getiren ulaşım ağı da bulunmamakta.

 

ÇEVRE YOLU

Sadece bölgede değil neredeyse tüm illere yapılan ancak Kırşehir'e hala yapılmayan yatırımlar arasında ; Çevre Yolu Projesi de bulunuyor.Sadece illere de değil bölgedeki ilçelere dahi gerçekleştirilen çevre yolu projesi, Kırşehir'in gelişimi noktasında hayati bir proje olarak da karşımıza çıkıyor.

 

ŞEHİR HASTANESİ

Kırşehir'de sağlık alanındaki yetersizlikler nedeniyle birçok vatandaşımız çevre illerdeki şehir hastanelerine gitmek zorunda kalıyor.Yozgat'ta dahi şehir hastanesi bulunmasına rağmen Kırşehir, bu yatırımdan da mahrum kalmış durumda.

 

HÜKÜMET BİNASI

Kamu yatırımları noktasında tüm illere ve hatta ilçelere dahi yapılan ancak Kırşehir'e yapılmayan bir diğer kamu yatırımı ise Hükümet Binası.Yılan hikayesine dönen hükümet binası projesi, 31 mart yerel seçimlerinin ardından yurt projesine dönüştürülmüştü ancak gelen yoğun tepki üzerine tekrar hükümet binası olarak yapılması kararlaştırılmıştı ancak bina inşaat halinde ve atıl vaziyette tamamlanacağı günü bekliyor.

 

VERDİĞİ VERGİ BAŞKA İLLERE YATIRIM OLARAK GİDİYOR

Bunlar gibi çok sayıda kamu yatırımı çevre illere yapılırken Kırşehir ne yazık ki bu yatırımlardan mahrum bırakılıyor.Bölgede kendi ölçeğindeki illere nazaran en çok vergi veren il olarak göze çarpan Kırşehir'in hakkı ne yazık ki diğer illere yatırım olarak geri dönüyor.

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.