Çemaş'ta Greve Doğru Gidiliyor

EKONOMİ 22.10.2024 - 21:15, Güncelleme: 22.10.2024 - 20:53
 

Çemaş'ta Greve Doğru Gidiliyor

Kırşehir'in en önemli sanayi kuruluşlarından Çemaş'ta işçilerle işveren arasında gerçekleşen zam görüşmelerinden sonuç çıkmadı.Sendika temsilcileri 60 günlük grev sürecine girildiğini ve talepleri yerine getirilmediği takdirde greve gidecelerini kaydettiler.

Disk'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Çemaş'ta işçi ve işveren arasında gerçekleştirilen zam görüşmeleri arabulucu boyutuna taşınmıştı.Buna göre 2024 yılı Haziran ayında enflasyon değerlerini de göz önüne alan sendika, yüzde 130'luk zam öngördü ve bu zammı iş görüşmelerinde talep etti.Ancak Çemaş yönetiminin işçilere önerisi yüzde 35 oldu.Masaya oturan taraflar anlaşamayınca arabulucu sürecine geçildi ancak arabulucu da tarafları anlaştıramadı. 60 GÜNLÜK GREV SÜRECİ BAŞLADI Kıdemlerine göre 40-45 bin TL aralığında maaş alan çemaş işçilerinin yüzde 135'lik zam talebinin işveren tarafından kabul edilmemesi ile birlikte 60 günlük grev sürecine geçildi.Buna göre işçilerin talepleri yerine getirilmediği takdirde Çemaş'ta işçiler tarafınan grev başlatılacak. SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜLER İşveren ile zam konusunda anlaşamayan Çemaş işçileri, iş çıkışında toplu şekilde slogan atarak yürüdüler.İşçiler , ''direne direne kazanacağız, sözleşme hakkımız söke söke alırız, birleşe birleşe kazanacağız, Çemaş işçisi direnişin simgesi'' sloganları eşliğinde işveren seslerini duyurmaya çalıştılar.Çemaş, TUİK tarafından yayınlanan enflasyon rakamlarını referans alırken işçiler ise TUİK tarafından yayınlanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını dile getiriyorlar.  
Kırşehir'in en önemli sanayi kuruluşlarından Çemaş'ta işçilerle işveren arasında gerçekleşen zam görüşmelerinden sonuç çıkmadı.Sendika temsilcileri 60 günlük grev sürecine girildiğini ve talepleri yerine getirilmediği takdirde greve gidecelerini kaydettiler.

Disk'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Çemaş'ta işçi ve işveren arasında gerçekleştirilen zam görüşmeleri arabulucu boyutuna taşınmıştı.Buna göre 2024 yılı Haziran ayında enflasyon değerlerini de göz önüne alan sendika, yüzde 130'luk zam öngördü ve bu zammı iş görüşmelerinde talep etti.Ancak Çemaş yönetiminin işçilere önerisi yüzde 35 oldu.Masaya oturan taraflar anlaşamayınca arabulucu sürecine geçildi ancak arabulucu da tarafları anlaştıramadı.

60 GÜNLÜK GREV SÜRECİ BAŞLADI

Kıdemlerine göre 40-45 bin TL aralığında maaş alan çemaş işçilerinin yüzde 135'lik zam talebinin işveren tarafından kabul edilmemesi ile birlikte 60 günlük grev sürecine geçildi.Buna göre işçilerin talepleri yerine getirilmediği takdirde Çemaş'ta işçiler tarafınan grev başlatılacak.

SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜLER

İşveren ile zam konusunda anlaşamayan Çemaş işçileri, iş çıkışında toplu şekilde slogan atarak yürüdüler.İşçiler , ''direne direne kazanacağız, sözleşme hakkımız söke söke alırız, birleşe birleşe kazanacağız, Çemaş işçisi direnişin simgesi'' sloganları eşliğinde işveren seslerini duyurmaya çalıştılar.Çemaş, TUİK tarafından yayınlanan enflasyon rakamlarını referans alırken işçiler ise TUİK tarafından yayınlanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını dile getiriyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.