Çekimleri Devam Eden Neşet Ertaş Filmine Mahkemeden Tebdir Kararı

SANAT 13.02.2022 - 22:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çekimleri Devam Eden Neşet Ertaş Filmine Mahkemeden Tebdir Kararı

Yapımcı Mustafa Uslu'nun çekimlerine devam ettiği Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan filmin yayınlanması konusunda mahkeme tedbir kararı koydu.

Yapımcı ve yönetmen Mustafa Uslu, “Bozkırın Tezenesi” olarak bilinen halk ozanı, abdallık geleneğinin son temsilcisi Neşet Ertaş'ın hayatını konu ederek “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminin çekimlerine başladı. Mustafa Uslu, filmi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan, Erol Parlak’ın Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan kitabından yola çıkarak çekeceğini açıklamıştı.   DAVA AÇTI Çekimleri devam eden film için 2012 yılında vefat eden Neşet Ertaş’ın telif haklarını elinde bulundurduğu belirten Kalan Müzik, İstanbul Fikri Sinai Haklar ve Hukuk Mahkemesine başvurarak filmde sanatçının eserlerinin kullanılmaması için dava açtı. Kalan Müzik dava dilekçesinde, Ertaş’ın hayatını anlatan filmde sanatçının müzik eserlerinin kullanılmasını istemediğini belirterek tedbir kararı istedi.   TEDBİR KARARI VERİLDİ Mustafa Uslu ve yapım şirketi ise mahkemeye tedbir kararı konusunda itirazda bulundu. İstanbul Fikri Sinai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Mahkeme Ertaş’ın eserlerinin kullanılacağı filme tedbir kararı verdi. Mahkemenin kararını değerlendiren ünlü yönetmen ve yapımcı Uslu, “Karara itiraz ederek üst mahkemeye taşıdık” dedi.
Yapımcı Mustafa Uslu'nun çekimlerine devam ettiği Neşet Ertaş'ın hayatını anlatan filmin yayınlanması konusunda mahkeme tedbir kararı koydu.

Yapımcı ve yönetmen Mustafa Uslu, “Bozkırın Tezenesi” olarak bilinen halk ozanı, abdallık geleneğinin son temsilcisi Neşet Ertaş'ın hayatını konu ederek “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminin çekimlerine başladı. Mustafa Uslu, filmi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan, Erol Parlak’ın Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan kitabından yola çıkarak çekeceğini açıklamıştı.

 

DAVA AÇTI

Çekimleri devam eden film için 2012 yılında vefat eden Neşet Ertaş’ın telif haklarını elinde bulundurduğu belirten Kalan Müzik, İstanbul Fikri Sinai Haklar ve Hukuk Mahkemesine başvurarak filmde sanatçının eserlerinin kullanılmaması için dava açtı. Kalan Müzik dava dilekçesinde, Ertaş’ın hayatını anlatan filmde sanatçının müzik eserlerinin kullanılmasını istemediğini belirterek tedbir kararı istedi.

 

TEDBİR KARARI VERİLDİ

Mustafa Uslu ve yapım şirketi ise mahkemeye tedbir kararı konusunda itirazda bulundu. İstanbul Fikri Sinai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Mahkeme Ertaş’ın eserlerinin kullanılacağı filme tedbir kararı verdi. Mahkemenin kararını değerlendiren ünlü yönetmen ve yapımcı Uslu, “Karara itiraz ederek üst mahkemeye taşıdık” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.