Çeçenistan Müftüsünden Çok Konuşulacak Fetva

DÜNYA 08.03.2022 - 21:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çeçenistan Müftüsünden Çok Konuşulacak Fetva

Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev, Rusya'nın yanında verilen mücadelenin Allah uğrunda ve cihat olduğu, ölenlerin ise şehit olacağı şeklinde fetva verdi.Müftünün bu fetvası akıllara Kurtuluş Savaşı döneminde İngilizler lehine fetva veren sahte şeyleri getirdi.

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Kadirov, Moskova tarafından finanse edilen milislerini Rus saflarını desteklemek için bölgeye göndermişti. Moskova tarafından finanse edilen milislerini Rus saflarını desteklemek için Ukrayna'ya savaşa gönderen Kadirov'un kaç asker gönderdiği net olarak bilinmese de bazı raporlar 10 bin kadar olduğunu söylüyor.     Rus güçleriyle beraber savaşan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'a bağlı güçlerin namaza durduğu ve ezan okuduğu görüntüler sosyal medyada çok konuşulmuştu.Ancak bu kez de Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev'in verdiği fetva çok konuşulacak.Mezhiev ''Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır'' açıklamasında bulundu.     Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev, ''Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır. Bu savaşta ölenler şehit olacaklardır, buna hiç şüphe yok.'' açıklamasında bulundu.Müftünün verdiği bu fetva akıllara Kurtuluş Savaşı döneminde işgal kuvvetleri lehine fetva veren sahte şeyhleri getirdi.
Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev, Rusya'nın yanında verilen mücadelenin Allah uğrunda ve cihat olduğu, ölenlerin ise şehit olacağı şeklinde fetva verdi.Müftünün bu fetvası akıllara Kurtuluş Savaşı döneminde İngilizler lehine fetva veren sahte şeyleri getirdi.

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Kadirov, Moskova tarafından finanse edilen milislerini Rus saflarını desteklemek için bölgeye göndermişti. Moskova tarafından finanse edilen milislerini Rus saflarını desteklemek için Ukrayna'ya savaşa gönderen Kadirov'un kaç asker gönderdiği net olarak bilinmese de bazı raporlar 10 bin kadar olduğunu söylüyor.

 

 

Rus güçleriyle beraber savaşan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'a bağlı güçlerin namaza durduğu ve ezan okuduğu görüntüler sosyal medyada çok konuşulmuştu.Ancak bu kez de Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev'in verdiği fetva çok konuşulacak.Mezhiev ''Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır'' açıklamasında bulundu.
 

 

Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev, ''Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır. Bu savaşta ölenler şehit olacaklardır, buna hiç şüphe yok.'' açıklamasında bulundu.Müftünün verdiği bu fetva akıllara Kurtuluş Savaşı döneminde işgal kuvvetleri lehine fetva veren sahte şeyhleri getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.