Çankayalı Muhtarlar Kırşehir'i Gezdi

TURİZM 11.01.2023 - 20:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çankayalı Muhtarlar Kırşehir'i Gezdi

Ankara'nın Çankaya İlçesinden gelen mahalle muhtarları, Kırşehir'in tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını gezdiler.

Gezi programına Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve hemen yanında bulunan Japon Bahçesi'yle başlayan muhtarlar, ardından şehir merkezine gelerek Kent Park'ı gezdiler.     Sonrasında, Ahi Evran Camisi ve Ahi Evran Külliyesi'ne geçen muhtarlara rehber tarafından Ahi Evran-ı Veli ve Ahilik kültürü hakkında bilgi sunuldu.     Burada muhtarla buluşan Vali H. Mete Buhara, “Muhtarlarımızla beraber çalıştığımız Çankaya Kaymakamlığı döneminde kendilerinin her konuda desteğini gördük. Bugün de düzenledikleri gezi programı kapsamında Ahi kenti Kırşehir’i ziyaret ediyorlar. Kendilerini, Ahiliğin başkenti, eğitimde marka şehir, aynı zamanda Aşıkpaşa, Süleyman Türkmani, Hacı Bektaş-ı Veli, Şeyh Edebalı, Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş gibi değerli isimlerin yaşadığı Kırşehir’de görmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Muhtarlarımız sayesinde Ankara ile Kırşehir arasında bir dostluk köprüsü, bir gönül köprüsü oluşturacağız. Umuyoruz ki onlar bizim kültür elçilerimiz olarak Kırşehir'i en iyi ve güzel şekilde anlatacaklar." dedi.     Muhtarlar da Kırşehir’in tarihi ve kültürel yapısını çok beğendiklerini ifade ederek çevresindekilere Kırşehir'i mutlaka ziyaret etmeleri ve görmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunacaklarını söyledi.Konukların Ağalar Konağındaki programı sırasında Abdallar Müzik Topluluğu tarafından Merhum Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendirdiler. Merhum Neşet Ertaş’ın kabrini de ziyaret ederek dua eden muhtarlar, Uzun Çarşı ve kent merkezini gezdikten sonra son olarak Valiliği ziyaret ettiler.     Vali H. Mete Buhara ile görüşerek sohbet eden muhtarlar, Valilik ziyaretinin ardından Ankara'ya döndüler.
Ankara'nın Çankaya İlçesinden gelen mahalle muhtarları, Kırşehir'in tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını gezdiler.

Gezi programına Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve hemen yanında bulunan Japon Bahçesi'yle başlayan muhtarlar, ardından şehir merkezine gelerek Kent Park'ı gezdiler.

 

 

Sonrasında, Ahi Evran Camisi ve Ahi Evran Külliyesi'ne geçen muhtarlara rehber tarafından Ahi Evran-ı Veli ve Ahilik kültürü hakkında bilgi sunuldu.

 

 

Burada muhtarla buluşan Vali H. Mete Buhara, “Muhtarlarımızla beraber çalıştığımız Çankaya Kaymakamlığı döneminde kendilerinin her konuda desteğini gördük. Bugün de düzenledikleri gezi programı kapsamında Ahi kenti Kırşehir’i ziyaret ediyorlar. Kendilerini, Ahiliğin başkenti, eğitimde marka şehir, aynı zamanda Aşıkpaşa, Süleyman Türkmani, Hacı Bektaş-ı Veli, Şeyh Edebalı, Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş gibi değerli isimlerin yaşadığı Kırşehir’de görmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Muhtarlarımız sayesinde Ankara ile Kırşehir arasında bir dostluk köprüsü, bir gönül köprüsü oluşturacağız. Umuyoruz ki onlar bizim kültür elçilerimiz olarak Kırşehir'i en iyi ve güzel şekilde anlatacaklar." dedi.

 

 

Muhtarlar da Kırşehir’in tarihi ve kültürel yapısını çok beğendiklerini ifade ederek çevresindekilere Kırşehir'i mutlaka ziyaret etmeleri ve görmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunacaklarını söyledi.Konukların Ağalar Konağındaki programı sırasında Abdallar Müzik Topluluğu tarafından Merhum Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendirdiler. Merhum Neşet Ertaş’ın kabrini de ziyaret ederek dua eden muhtarlar, Uzun Çarşı ve kent merkezini gezdikten sonra son olarak Valiliği ziyaret ettiler.

 

 

Vali H. Mete Buhara ile görüşerek sohbet eden muhtarlar, Valilik ziyaretinin ardından Ankara'ya döndüler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.