''Caiz mi Hocam?'' Diye Şarkı Söyleyen İmam Hizmetli Olarak Mucur'a Sürüldü

GÜNDEM 05.10.2022 - 22:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Caiz mi Hocam?'' Diye Şarkı Söyleyen İmam Hizmetli Olarak Mucur'a Sürüldü

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Ören Camii'nde görev yapan din görevlisi Fatih Ardıç, ‘Caiz mi Hocam' isimli şarkısına çektiği kliple gündem oldu.Şarkısında ''Haram Helal Diyorlar, Her Haltı Yiyorlar, Caiz mi Hocam?'' sözleri bulunan Fatih Ardıç'ın Diyanet tarafından Mucur'a hizmetli olarak sürüldüğü öğrenildi.

Manisa'da imamlık görevi yapan Fatih Ardıç, ''Caiz mi Hocam?'' adıyla söylediği şarkıya klip çekti.Şarkı sözlerini ''siyasi'' bulan Diyanet ise Fatih Ardıç'ı hizmetli olarak Mucur'a sürdü.Video klipte AK Parti eski ilçe başkanlığı kurucularından Şeref Özengi yer alırken, Ardıç verdiği röportajla şu cümleleri kurdu;   DİN GÖREVLİSİ OLARAK SESSİZ KALAMAZDIM “Türkiye’de yaşanan adaletsizlik, hukuksuzluk, ekonomiden kaynaklı geçim sıkıntısı başta olmak üzere yaşanan olumsuzluklara bir din görevlisi olarak sessiz kalamazdım. Ben de yaşanan olumsuzlukları dile getirmek amacıyla ‘Caiz mi Hocam?’ isimli şarkıyı yazarak klip çektim.   DİKKAT ÇEKMEK iSTEDİM Türkiye’de refah seviyesi iyi olanlar geçim derdi içinde olanların halinde anlamıyor. Kırkağaç gibi küçük bir ilçede bile ne esnafımız kazanabiliyor, ne asgari ücretlimiz geçinebiliyor. Kimileri lüks sofralar kurarken, evine ekmek götüremeyen bir babanın derdini bilmiyor. Çektiğim klipte de bunu gündeme taşımak istedim. Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, din görevlilerinin ve toplumun kanaat önderlerinin dikkatini çekmek istedim. ‘Caiz mi Hocam?’ diyerek sessiz kalmamalarını istedim”   İŞTE ''CAİZ Mİ HOCAM?'' KLİBİ     Söz konusu şarkının sözleri ise şu şekilde; Esnaf bittik diyor Gülmüyor emekçimiz Hayalleri çalınmış, ne olacak gencimiz Devletin malı deniz Yemeyen sanki keriz Tüyü bitmedik yetimin hakkı var oysa deniz Caiz mi hocam, caiz mi hocam? Caiz mi hocam, caiz mi hocam? Helal mi hocam, doğru mu hocam? Söyle be hocam, caiz mi hocam? Haram, helal diyorlar Her haltı da yiyorlar Garibanı ezip de, zevk sefa sürüyorlar Rüşveti görüyorlar, gene de susuyorlar Adalet yok, ahret yok Hiç bir şey demiyorlar Caiz mi hocam, caiz mi hocam? Caiz mi hocam, caiz mi hocam? Helal mi hocam, doğru mu hocam? Söyle be hocam, caiz mi hocam? [Uzmanlar uyardı! İki ilde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın] Uzmanlar uyardı! İki ilde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın Dinimiz sevgi dini Dinimiz barış dini Halkı ayrıştırır mı bu dini bilen biri? Bu vatanın delisi hem de serdengeçtisi Haksızlığa susar mı bu dinin görevlisi? Hakikat delikanlı adamın zoruna gitmez Yarası olan gocunsun
Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Ören Camii'nde görev yapan din görevlisi Fatih Ardıç, ‘Caiz mi Hocam' isimli şarkısına çektiği kliple gündem oldu.Şarkısında ''Haram Helal Diyorlar, Her Haltı Yiyorlar, Caiz mi Hocam?'' sözleri bulunan Fatih Ardıç'ın Diyanet tarafından Mucur'a hizmetli olarak sürüldüğü öğrenildi.

Manisa'da imamlık görevi yapan Fatih Ardıç, ''Caiz mi Hocam?'' adıyla söylediği şarkıya klip çekti.Şarkı sözlerini ''siyasi'' bulan Diyanet ise Fatih Ardıç'ı hizmetli olarak Mucur'a sürdü.Video klipte AK Parti eski ilçe başkanlığı kurucularından Şeref Özengi yer alırken, Ardıç verdiği röportajla şu cümleleri kurdu;

 

DİN GÖREVLİSİ OLARAK SESSİZ KALAMAZDIM

“Türkiye’de yaşanan adaletsizlik, hukuksuzluk, ekonomiden kaynaklı geçim sıkıntısı başta olmak üzere yaşanan olumsuzluklara bir din görevlisi olarak sessiz kalamazdım. Ben de yaşanan olumsuzlukları dile getirmek amacıyla ‘Caiz mi Hocam?’ isimli şarkıyı yazarak klip çektim.

 

DİKKAT ÇEKMEK iSTEDİM

Türkiye’de refah seviyesi iyi olanlar geçim derdi içinde olanların halinde anlamıyor. Kırkağaç gibi küçük bir ilçede bile ne esnafımız kazanabiliyor, ne asgari ücretlimiz geçinebiliyor. Kimileri lüks sofralar kurarken, evine ekmek götüremeyen bir babanın derdini bilmiyor. Çektiğim klipte de bunu gündeme taşımak istedim. Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, din görevlilerinin ve toplumun kanaat önderlerinin dikkatini çekmek istedim. ‘Caiz mi Hocam?’ diyerek sessiz kalmamalarını istedim”

 

İŞTE ''CAİZ Mİ HOCAM?'' KLİBİ

 

 

Söz konusu şarkının sözleri ise şu şekilde;

Esnaf bittik diyor
Gülmüyor emekçimiz
Hayalleri çalınmış, ne olacak gencimiz
Devletin malı deniz
Yemeyen sanki keriz
Tüyü bitmedik yetimin hakkı var oysa deniz

Caiz mi hocam, caiz mi hocam?
Caiz mi hocam, caiz mi hocam?
Helal mi hocam, doğru mu hocam?
Söyle be hocam, caiz mi hocam?

Haram, helal diyorlar
Her haltı da yiyorlar
Garibanı ezip de, zevk sefa sürüyorlar
Rüşveti görüyorlar, gene de susuyorlar
Adalet yok, ahret yok
Hiç bir şey demiyorlar

Caiz mi hocam, caiz mi hocam?
Caiz mi hocam, caiz mi hocam?
Helal mi hocam, doğru mu hocam?
Söyle be hocam, caiz mi hocam?

[Uzmanlar uyardı! İki ilde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın] Uzmanlar uyardı! İki ilde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

Dinimiz sevgi dini
Dinimiz barış dini
Halkı ayrıştırır mı bu dini bilen biri?
Bu vatanın delisi hem de serdengeçtisi
Haksızlığa susar mı bu dinin görevlisi?

Hakikat delikanlı adamın zoruna gitmez
Yarası olan gocunsun

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.