Cahit Gürses Son Yolculuğuna Uğurlandı

GÜNDEM 26.02.2022 - 17:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cahit Gürses Son Yolculuğuna Uğurlandı

Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kıreşhir Belediyesi Eski Başkanı Cahit Gürses son yolculuğuna uğurlandı.

70 yaşında hayata veda eden Cahit Gürses için Kırşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.Düzenlenen törende konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' Cahit Gürses sadece bir Belediye Başkanı değildi.Kırşehir'in gerçekten makus talihini yenen özellikle gerek sosyal belediyecilikle gerekse alt yapısı ve üst yapısı ile Kırşehir'e yeni bir kent kimliği kazandıran bir belediye başkanı oldu.Bağbaşı Mahallesi'nde doğan ve Abdal Kültürünün içerisinden gelen bozlak kültürü ile yoğrulmuş bir insandı.Bu yapısı Kırşehir kültürünü kente yansıtmasını sağladı.4 yıllık belediye başkanlığı döneminde kentin çehresi değişmiş ve kültürel etkinlikler artmıştı.Kırşehir'e ait değerler onun döneminde sembolleştirildi.Muharrem Ertaş'ın anıtı dikildiğinde Neşet Ertaş şöyle bir türkü yakmıştı, ''Vatan-ı memleketim bu mutlu günde, Büyüğüne küçüğüne saygı duyarım, Ayrım yapmayana kendi gönlümde, İnsanlık adına sevgi duyarım''.Bu sözleri Cahit Gürses nezdinde bütün Kırşehirlilere söylemişti.Cahit Gürses böyle bir belediye başkanıydı.Hiç bir zaman unutmayacağız, anılarını daima yaşatacağız'' şeklinde konuştu.     Çok değerli bir doktoru ve ağabeyini kaybettiklerini belirten Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan,'' Kırşehir Devlet Hastanesi'nde 8 yıl birlikte çalıştık.O süre zarfında da kimseyi geri çevirmedi.Zaman zaman geçici görevle Mucur'a gelerek hasta bakıyordu.Geldiğini mutlaka anons ettiriyordu ki herkesin haberi olsun.Çünkü herkesi muayene etmek ve herkese yardım etmek istiyordu.Allah rahmet eylesin diyorum.Hepimizin başı sağolsun'' ifadelerini kullandı.      CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başsağlığı mesajını ileterek, Gürses'in ailesine ve yakınlarına sabır diledi.Törende merhum Cahit Gürses için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.     Buradaki törenden sonra Ahi Evran Camisi'ne getirilen Gürses'in cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Yaman'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.     Cenaze törenine Gürses'in ailesi ve yakınları, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kıreşhir Belediyesi Eski Başkanı Cahit Gürses son yolculuğuna uğurlandı.

70 yaşında hayata veda eden Cahit Gürses için Kırşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.Düzenlenen törende konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' Cahit Gürses sadece bir Belediye Başkanı değildi.Kırşehir'in gerçekten makus talihini yenen özellikle gerek sosyal belediyecilikle gerekse alt yapısı ve üst yapısı ile Kırşehir'e yeni bir kent kimliği kazandıran bir belediye başkanı oldu.Bağbaşı Mahallesi'nde doğan ve Abdal Kültürünün içerisinden gelen bozlak kültürü ile yoğrulmuş bir insandı.Bu yapısı Kırşehir kültürünü kente yansıtmasını sağladı.4 yıllık belediye başkanlığı döneminde kentin çehresi değişmiş ve kültürel etkinlikler artmıştı.Kırşehir'e ait değerler onun döneminde sembolleştirildi.Muharrem Ertaş'ın anıtı dikildiğinde Neşet Ertaş şöyle bir türkü yakmıştı, ''Vatan-ı memleketim bu mutlu günde, Büyüğüne küçüğüne saygı duyarım, Ayrım yapmayana kendi gönlümde, İnsanlık adına sevgi duyarım''.Bu sözleri Cahit Gürses nezdinde bütün Kırşehirlilere söylemişti.Cahit Gürses böyle bir belediye başkanıydı.Hiç bir zaman unutmayacağız, anılarını daima yaşatacağız'' şeklinde konuştu.

 

 

Çok değerli bir doktoru ve ağabeyini kaybettiklerini belirten Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan,'' Kırşehir Devlet Hastanesi'nde 8 yıl birlikte çalıştık.O süre zarfında da kimseyi geri çevirmedi.Zaman zaman geçici görevle Mucur'a gelerek hasta bakıyordu.Geldiğini mutlaka anons ettiriyordu ki herkesin haberi olsun.Çünkü herkesi muayene etmek ve herkese yardım etmek istiyordu.Allah rahmet eylesin diyorum.Hepimizin başı sağolsun'' ifadelerini kullandı.

 

 

 CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başsağlığı mesajını ileterek, Gürses'in ailesine ve yakınlarına sabır diledi.Törende merhum Cahit Gürses için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.

 

 

Buradaki törenden sonra Ahi Evran Camisi'ne getirilen Gürses'in cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Yaman'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

 

 

Cenaze törenine Gürses'in ailesi ve yakınları, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.