Cacabey ve Belediyeyi Metavarse'de Satın Aldılar

TEKNOLOJİ 20.01.2022 - 12:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cacabey ve Belediyeyi Metavarse'de Satın Aldılar

Cacabey Meydanı ve Kırşehir Belediyesi binasının olduğu alan metaverse yani sanal gerçeklik platformu üzerinden satın alındı.

Son aylarda ortaya çıkan ve dünyanın pek çok noktasında fiziki ortamdaki yerleri ve kurumları sanal ortama taşıyarak satışını sağlayan Metaverse çılgınlığı boyut atladı.Türkiye'de özellikle İstanbul ve pekçok değerli alandaki parseller gerçek kişiler tarafından satın alınırken bu çılgınlığa Kırşehir de dahil edildi.Kırşehir'de bulunan Cacabey Meydanı ve Medresesi ile Kırşehir Belediyesi binası Metavarse üzerinden satın alındı.   SAATLER İÇERİSİNDE DEĞERLENDİLER Cacabey Meydanı ve Medresesi'nin olduğu alan metaverse üzerinden 11 saat önce 24.77 dolara satın alınırken güncel değeri 41.87 dolara ulaştı.Kırşehir Belediyesi'nin olduğu alan ise 4 saat önce 2.81 dolara satın alınırken güncel değeri ise 5.71 dolara ulaştı.        TÜRKİYE’DE 20 BİN PARSEL SATILDI Metaverse sanal platformunda, Türkiye'de 20 bin, İstanbul'da 11 bini aşkın parsel satıldı. Dünyanın 1,6 trilyon parsele ayrıldığı Metaverse'de Türkiye'nin en değerli arazileri çoktan satın alındı. İstanbul'daki Metaverse arsa fiyatları ise 200 liradan 20 bin liraya kadar çıkabiliyor.   METAVERSE NEDİR ? Bilişim ve Teknoloji uzmanı Av. Görkem Gökçe’ye göre “Metaverse ile hedeflenen insanların fiziksel dünyada yaptığı her şeyi ve fazlasını yapabileceği bir sanal ortam kurmak. İnternet ile başlayan iletişim devriminin yeni bir safhası. Burada alışveriş yapabilir, ürün satabilir, dünyanın her tarafından katılımcılarla eş zamanlı toplantılar gerçekleştirebilir, konserler verebilir, bu etkinliklere 3 boyutlu bir ortamda katılabilir ve temasta bulunabiliriz.”   METAVERSE EKİPMANLARI NELER?  Sanal gerçeklik gözlükleri, arttırılmış gerçeklik gözlükleri, dokunsal eldivenler, kask ve diğer ekipmanlar ile üç boyutlu Metaverse deneyimini yaşamak mümkün. Bu ekipmanlar Google, Facebook, Microsoft gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri başta olmak üzere bir çok şirket tarafından üretiliyor ve satılıyor. Zaman içerisinde fiyatlarının düşmesi daha çok insanın erişim imkanına kavuşması bekleniyor.
Cacabey Meydanı ve Kırşehir Belediyesi binasının olduğu alan metaverse yani sanal gerçeklik platformu üzerinden satın alındı.

Son aylarda ortaya çıkan ve dünyanın pek çok noktasında fiziki ortamdaki yerleri ve kurumları sanal ortama taşıyarak satışını sağlayan Metaverse çılgınlığı boyut atladı.Türkiye'de özellikle İstanbul ve pekçok değerli alandaki parseller gerçek kişiler tarafından satın alınırken bu çılgınlığa Kırşehir de dahil edildi.Kırşehir'de bulunan Cacabey Meydanı ve Medresesi ile Kırşehir Belediyesi binası Metavarse üzerinden satın alındı.

 

SAATLER İÇERİSİNDE DEĞERLENDİLER

Cacabey Meydanı ve Medresesi'nin olduğu alan metaverse üzerinden 11 saat önce 24.77 dolara satın alınırken güncel değeri 41.87 dolara ulaştı.Kırşehir Belediyesi'nin olduğu alan ise 4 saat önce 2.81 dolara satın alınırken güncel değeri ise 5.71 dolara ulaştı. 

 

 

 

TÜRKİYE’DE 20 BİN PARSEL SATILDI

Metaverse sanal platformunda, Türkiye'de 20 bin, İstanbul'da 11 bini aşkın parsel satıldı. Dünyanın 1,6 trilyon parsele ayrıldığı Metaverse'de Türkiye'nin en değerli arazileri çoktan satın alındı. İstanbul'daki Metaverse arsa fiyatları ise 200 liradan 20 bin liraya kadar çıkabiliyor.

 

METAVERSE NEDİR ?

Bilişim ve Teknoloji uzmanı Av. Görkem Gökçe’ye göre “Metaverse ile hedeflenen insanların fiziksel dünyada yaptığı her şeyi ve fazlasını yapabileceği bir sanal ortam kurmak. İnternet ile başlayan iletişim devriminin yeni bir safhası. Burada alışveriş yapabilir, ürün satabilir, dünyanın her tarafından katılımcılarla eş zamanlı toplantılar gerçekleştirebilir, konserler verebilir, bu etkinliklere 3 boyutlu bir ortamda katılabilir ve temasta bulunabiliriz.”

 

METAVERSE EKİPMANLARI NELER? 

Sanal gerçeklik gözlükleri, arttırılmış gerçeklik gözlükleri, dokunsal eldivenler, kask ve diğer ekipmanlar ile üç boyutlu Metaverse deneyimini yaşamak mümkün. Bu ekipmanlar Google, Facebook, Microsoft gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri başta olmak üzere bir çok şirket tarafından üretiliyor ve satılıyor. Zaman içerisinde fiyatlarının düşmesi daha çok insanın erişim imkanına kavuşması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.