Cacabey Meydanı'nda Coşkulu Kutlama

GÜNDEM 29.10.2021 - 12:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cacabey Meydanı'nda Coşkulu Kutlama

29 EKim Cumhuriyet Bayramı Kırşehir'de coşkuyla kutlanıyor.

28 Ekim Perşembe günü saat 13:00’te Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törenler, 29 Ekim Cuma günü saat 09:30’da Valilik Makamında Vali İbrahim Akın’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına tebrikleri kabulü ile devam etti.     Saat 10.00’da Cacabey Meydanında Vali  İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun halkı selamlamasıyla başlayan Cumhuriyetimizin 98. Yılı törenlerine Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli,Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül,  Kirşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Baro Başkanı Av. Onur Çanta, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.     İstiklal Marşımızın okunmasından sonra bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın Cumhuriyetle taçlandırıldığı günün 98. yıldönümünü milletçe kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadığımızı söyledi.Milletçe büyük yokluklarla mücadele ederek sürdürdüğümüz Kurtuluş Savaşı’nın tarihimizin en zor fakat sonucu itibariyle kazandığımız en büyük zaferlerden birisi olduğunu belirten Vali Akın, “Bağımsız bir devlet olma mücadelesinin verildiği bu dönemde milletimiz tek vücut olmuş ve bu mücadeleyi kazanmak için tüm imkânlarını seferber etmiştir.'' ifadelerini kullandı.       Kırşehir Belediyesi Mehtaran Bölüğü konseri ile devam eden kutlamalarda, öğrenciler tarafından şiirler okunarak, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği 98. Yıl kutlamaları Tören Geçişi ile sona erdi.       29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında akşam saat 19.00’da Askerlik Şubesi önünden başlayıp Cacabey Meydanına kadar devam edecek olan Fener Alayının ardından Valimiz Sayın İbrahim Akın ve Eşi tarafından Kabul Töreni düzenlenecek.
29 EKim Cumhuriyet Bayramı Kırşehir'de coşkuyla kutlanıyor.

28 Ekim Perşembe günü saat 13:00’te Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törenler, 29 Ekim Cuma günü saat 09:30’da Valilik Makamında Vali İbrahim Akın’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına tebrikleri kabulü ile devam etti.

 

 

Saat 10.00’da Cacabey Meydanında Vali  İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun halkı selamlamasıyla başlayan Cumhuriyetimizin 98. Yılı törenlerine Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli,Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül,  Kirşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Baro Başkanı Av. Onur Çanta, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İstiklal Marşımızın okunmasından sonra bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın Cumhuriyetle taçlandırıldığı günün 98. yıldönümünü milletçe kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadığımızı söyledi.Milletçe büyük yokluklarla mücadele ederek sürdürdüğümüz Kurtuluş Savaşı’nın tarihimizin en zor fakat sonucu itibariyle kazandığımız en büyük zaferlerden birisi olduğunu belirten Vali Akın, “Bağımsız bir devlet olma mücadelesinin verildiği bu dönemde milletimiz tek vücut olmuş ve bu mücadeleyi kazanmak için tüm imkânlarını seferber etmiştir.'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kırşehir Belediyesi Mehtaran Bölüğü konseri ile devam eden kutlamalarda, öğrenciler tarafından şiirler okunarak, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği 98. Yıl kutlamaları Tören Geçişi ile sona erdi.

 

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında akşam saat 19.00’da Askerlik Şubesi önünden başlayıp Cacabey Meydanına kadar devam edecek olan Fener Alayının ardından Valimiz Sayın İbrahim Akın ve Eşi tarafından Kabul Töreni düzenlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.