Cacabey Medresesi'nin Açılış Tarihi Belli Oldu

KÜLTÜR 24.01.2023 - 21:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cacabey Medresesi'nin Açılış Tarihi Belli Oldu

Türkiye'nin en önemli yapıtlarından olan Kırşehir'deki Cacabey Medresesi, Perşembe günü açılıyor.

Selçuklu eseri olan ve Kırşehir Emiri Nurettin Cibril bin Cacabey tarafından 1271-1272 yıllarında yaptırılan, UNESCO Dünya Geçici Listesi’ndeki Cacabey Medresesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 2019’da restorasyona alınmıştı.   Tarihi medresenin restorasyonu tamamlandı ancak yapının etrafındaki şantiye tabelaları sökülmemişti.Vatandaşlar da Cacabey Medresesi'nin ne zaman açılacağını merak ediyordu.   Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden beklenen haber geldi ve Cacabey Medresesi'nin 26 Ocak 2023 tarihinde açılışının gerçekleştirileceği belirtildi.Saat 13:00'te öğlen namazı ile gerçekleştirilecek açılış programına ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılacağı bildirildi.  
Türkiye'nin en önemli yapıtlarından olan Kırşehir'deki Cacabey Medresesi, Perşembe günü açılıyor.

Selçuklu eseri olan ve Kırşehir Emiri Nurettin Cibril bin Cacabey tarafından 1271-1272 yıllarında yaptırılan, UNESCO Dünya Geçici Listesi’ndeki Cacabey Medresesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 2019’da restorasyona alınmıştı.

 

Tarihi medresenin restorasyonu tamamlandı ancak yapının etrafındaki şantiye tabelaları sökülmemişti.Vatandaşlar da Cacabey Medresesi'nin ne zaman açılacağını merak ediyordu.

 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden beklenen haber geldi ve Cacabey Medresesi'nin 26 Ocak 2023 tarihinde açılışının gerçekleştirileceği belirtildi.Saat 13:00'te öğlen namazı ile gerçekleştirilecek açılış programına ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılacağı bildirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.