Cacabey Medresesi'nde Yanlış Uygulama Varsa Hesabı Sorulur

KÜLTÜR 01.06.2022 - 23:50, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cacabey Medresesi'nde Yanlış Uygulama Varsa Hesabı Sorulur

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, restorasyonu oldukça geciktirilen ve 2. etap çalışmaları ile ilgili tartışmaları TBMM'de gündeme getirdi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir için büyük bir öneme sahip olan ve UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan Cacabey Gök Bilim Medresesi'nin restorasyon çalışmalarının bir türlü tamamlanmadığını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği açıklamasında "Eğitimde Kırşehir'i sürekli üst sıralara taşıyan tüm eğitim çalışanlarımıza teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Kültür ve ilim şehri olan Kırşehir'in merkezinde UNESCO Dünya mirası listesine alınan tarihi Cacabey Gök Bilim Medresesi'nin iç duvarlarında başlayan rutubet ve çürüme tehlikesi nedeniyle 3 yıldır restorasyon çalışmaları devam etmektedir'' diye konuştu.   "BAĞIMSIZ UZMAN ÇEVRELERDEN DETAYLI İNCELEME TALEP EDECEĞİZ!" İlhan, bakım ve restorasyonu yılan hikayesine dönen medresenin onarım sürecinin aslına uygun yapılıp yapılmadığının takibini yapacağına vurgu yaptı ve eleştirilerini şöyle sürdürdü:   Konu ile ilgili Vakıflar Genel müdürü orijinalliği sağlamak adına bilim heyeti oluşturduklarını da süreç içinde ifade etmişti. Ancak bir türlü bitmeyen restorasyon çalışmaları ve orijinallik ile ilgili akıllarda soru işaretleri olması Kırşehirlileri bir hayli tedirgin etmektedir. Bizler de süreç tamamlandıktan sonra bağımsız uzman çevrelerden inceleme talep edeceğiz.   ''YANLIŞ UYGULAMALAR YAPILMIŞSA BUNUN HESABI SORULACAKTIR'' Astronot yerine Cacabey kelimesinin kullanılmasını isteyen Sayın Bahçeli'nin de konuya hassasiyet göstermesi yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Son olarak Türkiye'nin ve Kırşehir’in göz bebeği tarihi mirasımıza yanlış uygulamalar yapılmışsa bunun hesabını Kırşehirliler olarak sorumlulardan mutlaka soracağımızın bilinmesini isterim.    
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, restorasyonu oldukça geciktirilen ve 2. etap çalışmaları ile ilgili tartışmaları TBMM'de gündeme getirdi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir için büyük bir öneme sahip olan ve UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan Cacabey Gök Bilim Medresesi'nin restorasyon çalışmalarının bir türlü tamamlanmadığını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği açıklamasında "Eğitimde Kırşehir'i sürekli üst sıralara taşıyan tüm eğitim çalışanlarımıza teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Kültür ve ilim şehri olan Kırşehir'in merkezinde UNESCO Dünya mirası listesine alınan tarihi Cacabey Gök Bilim Medresesi'nin iç duvarlarında başlayan rutubet ve çürüme tehlikesi nedeniyle 3 yıldır restorasyon çalışmaları devam etmektedir'' diye konuştu.

 

"BAĞIMSIZ UZMAN ÇEVRELERDEN DETAYLI İNCELEME TALEP EDECEĞİZ!"

İlhan, bakım ve restorasyonu yılan hikayesine dönen medresenin onarım sürecinin aslına uygun yapılıp yapılmadığının takibini yapacağına vurgu yaptı ve eleştirilerini şöyle sürdürdü:

 

Konu ile ilgili Vakıflar Genel müdürü orijinalliği sağlamak adına bilim heyeti oluşturduklarını da süreç içinde ifade etmişti. Ancak bir türlü bitmeyen restorasyon çalışmaları ve orijinallik ile ilgili akıllarda soru işaretleri olması Kırşehirlileri bir hayli tedirgin etmektedir. Bizler de süreç tamamlandıktan sonra bağımsız uzman çevrelerden inceleme talep edeceğiz.

 

''YANLIŞ UYGULAMALAR YAPILMIŞSA BUNUN HESABI SORULACAKTIR''

Astronot yerine Cacabey kelimesinin kullanılmasını isteyen Sayın Bahçeli'nin de konuya hassasiyet göstermesi yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Son olarak Türkiye'nin ve Kırşehir’in göz bebeği tarihi mirasımıza yanlış uygulamalar yapılmışsa bunun hesabını Kırşehirliler olarak sorumlulardan mutlaka soracağımızın bilinmesini isterim.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.