Cacabey'de Kurulan Yöresel Ürünler Fuarına Denetim

SAĞLIK 07.10.2021 - 10:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Cacabey'de Kurulan Yöresel Ürünler Fuarına Denetim

Kırşehir'de bazı şikayetlerin ardından Cacabey Meydanı'nda kurulan yöresel ürünler fuarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Cacabey Meydanı'nda yaklaşık 140 esnafın ağırlandığı yöresel ürünler fuarına yönelik birtakım şikayetlerin ardından Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Birimi ekiplerince denetim gerçekleştirildi.Ekipler denetim sırasında açıkta satılan yiyeceklere yönelik hijyen denetimi gerçekleştirilirken diğer ürünlerin ise ambalajları kontrol edildi.Ürünlerin içeriğinin araştırılmasına yönelik herhangi bir numune çalışması veya cezai işlem de uygulanmadığı belirlendi.   ''DANA SUCUĞU DİYE PİLİÇ SUCUĞU ALMAYIN'' Yöresel Ürünler Fuarında özellikle temel gıda ürünlerinde tüketiciyi yanıltıcı ancak mevzuata uygun yanlış bilgilendirmelerin olduğu yönünde uyarıda bulunuldu.2,5 Kilogramı 100 TL olarak satılan sucukların dana eti gibi lanse ettirildiği ancak üzerindeki ambalaj incelendiğinde piliç sucuğu olduğu görüldüğü.Yine nar ekşisi olarak satılan ürünlerin nar ekşisi sosu, tulum olarak aksettirilen peynirlerin ise eritme peyniri olduğu yönünde bilgilere ulşıldığı ve vatandaşların ürün alırken mutlaka ambalaj üzerindeki bilgileri dikkatlice okuması yönünde uyarıda bulunuldu.   PİLİÇ SUCUĞU FERMANTE OLMAZ Bazı vatandaşların sucuk alırken ürünün fermante mi yoksa ısıl işlem mi gördüğü yönündeki soruları üzerine satıcıların ''Fermante'' cevabı ile ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar , ''Piliç sucuğu ısıl işlem görür , fermante olamaz.'' değerlendirmesinde bulundu.Diğer taraftan özellikle yemek satılan reyonlardaki hijyen koşulları da vatandaşların en çok şikayet ettiği konular arasında yerini alıyor.      
Kırşehir'de bazı şikayetlerin ardından Cacabey Meydanı'nda kurulan yöresel ürünler fuarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Cacabey Meydanı'nda yaklaşık 140 esnafın ağırlandığı yöresel ürünler fuarına yönelik birtakım şikayetlerin ardından Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Birimi ekiplerince denetim gerçekleştirildi.Ekipler denetim sırasında açıkta satılan yiyeceklere yönelik hijyen denetimi gerçekleştirilirken diğer ürünlerin ise ambalajları kontrol edildi.Ürünlerin içeriğinin araştırılmasına yönelik herhangi bir numune çalışması veya cezai işlem de uygulanmadığı belirlendi.

 

''DANA SUCUĞU DİYE PİLİÇ SUCUĞU ALMAYIN''

Yöresel Ürünler Fuarında özellikle temel gıda ürünlerinde tüketiciyi yanıltıcı ancak mevzuata uygun yanlış bilgilendirmelerin olduğu yönünde uyarıda bulunuldu.2,5 Kilogramı 100 TL olarak satılan sucukların dana eti gibi lanse ettirildiği ancak üzerindeki ambalaj incelendiğinde piliç sucuğu olduğu görüldüğü.Yine nar ekşisi olarak satılan ürünlerin nar ekşisi sosu, tulum olarak aksettirilen peynirlerin ise eritme peyniri olduğu yönünde bilgilere ulşıldığı ve vatandaşların ürün alırken mutlaka ambalaj üzerindeki bilgileri dikkatlice okuması yönünde uyarıda bulunuldu.

 

PİLİÇ SUCUĞU FERMANTE OLMAZ

Bazı vatandaşların sucuk alırken ürünün fermante mi yoksa ısıl işlem mi gördüğü yönündeki soruları üzerine satıcıların ''Fermante'' cevabı ile ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar , ''Piliç sucuğu ısıl işlem görür , fermante olamaz.'' değerlendirmesinde bulundu.Diğer taraftan özellikle yemek satılan reyonlardaki hijyen koşulları da vatandaşların en çok şikayet ettiği konular arasında yerini alıyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.