Büyük Ozan Neşet Ertaş'ı Anma Etkinliklerinin Detayları Belli Oldu

KÜLTÜR 21.09.2021 - 15:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Büyük Ozan Neşet Ertaş'ı Anma Etkinliklerinin Detayları Belli Oldu

25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Büyük Ozan Neşet Ertaş 24 ve 25 Eylül’deki programlarla memleketi olan Kırşehir’de anılacak

Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan iki günlük programla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti: “25 Eylül 2012 tarihinde bu dünyadan geçen Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, mütevazı yaşam biçimiyle, türkülerinin insana ve hayata dokunuşuyla, insana ve geleceğe olan inancı ve umuduyla; benzersiz sesi ve yorumuyla Anadolu Abdal geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olmuştur. Başta Neşet Ertaş olmak üzere Anadolu Abdal geleneğinin bütün temsilcileri sayesinde Bozlağın anavatanı olan Kırşehir, müzik alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk şehir olmuştur. Bu da hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağıdır. Bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmaları, Dünyamızı esir alan Pandemi süreci etkilemiş olsa da; Dünya Müzik Şehri Kırşehir’de bu alandaki çalışmalarımıza bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz. Dünya’daki birçok müzik otoritesi tarafından sesi ve sazıyla efsane olarak kabul edilen Gönül Dağı’nın yanık yüreği Anadolu Abdal geleneğinin temsilcisi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 9. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.   KIRAÇ KONSERİ VE NEŞET ERTAŞ'I ANMA PROGRAMI Hazırladığımız program 24 Eylül 2021 tarihinde sabah 10:00’da Neşet Ertaş Kültür sanat merkezi Fuaye Alanı’nda Resim Sergisi açılışı yapılacak. Saat 10:30’da ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Aşık Said Salonu’nda, Moderatörlüğünü araştırmacı yazar Adnan Yılmaz’ın yaptığı ve Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, Bayram Bilge Tokel ve Adem Göçer’in katılımı ile “Anılarla Neşet Ertaş Sohbetleri” paneli gerçekleştirilecek. 12:30’da Ahi Evran-ı Veli camiinde düzenlenecek Mevlit programının ardından akşam 18:00’da Davul-Zurna gösterisi, Belediye Mehter Takımı konseri, Belediye bando takımı konseri, Belediye Müzik öğretmenleri konserleri ile devam edecek. Akşam saat 20:00’da Cacabey Meydanı’nda Kıraç konseri ile ilk gün programları sona erecek 25 Eylül Cumartesi günkü program kapsamında ise saat 09:30’da Bağbaşı Mezarlığı’ndaki Neşet Ertaş kabri ziyaret edilecek. Saat 20:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’nda ise konser programı gerçekleştirilecek. Kırşehir Belediyesi ile TRT’nin ortak hazırladığı “Neşet Ertaş Anma Programı” TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden canlı yayınlanacak Neşet Ertaş Anma Programı’nda Zafer Gündoğdu, Gülşen Kutlu, Ümit Tokcan, Nilgün Kızılcı ve TRT Ankara radyosu Korosu ile Kırşehir Abdallar Korosu sahne alacak. Bu kapsamda hazırladığımız programlara tüm Kırşehirli hemşehrilerimizin katılımını bekliyorum.” 
25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Büyük Ozan Neşet Ertaş 24 ve 25 Eylül’deki programlarla memleketi olan Kırşehir’de anılacak

Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan iki günlük programla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti:

“25 Eylül 2012 tarihinde bu dünyadan geçen Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, mütevazı yaşam biçimiyle, türkülerinin insana ve hayata dokunuşuyla, insana ve geleceğe olan inancı ve umuduyla; benzersiz sesi ve yorumuyla Anadolu Abdal geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olmuştur.

Başta Neşet Ertaş olmak üzere Anadolu Abdal geleneğinin bütün temsilcileri sayesinde Bozlağın anavatanı olan Kırşehir, müzik alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk şehir olmuştur. Bu da hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağıdır.

Bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmaları, Dünyamızı esir alan Pandemi süreci etkilemiş olsa da; Dünya Müzik Şehri Kırşehir’de bu alandaki çalışmalarımıza bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz.

Dünya’daki birçok müzik otoritesi tarafından sesi ve sazıyla efsane olarak kabul edilen Gönül Dağı’nın yanık yüreği Anadolu Abdal geleneğinin temsilcisi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 9. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.

 

KIRAÇ KONSERİ VE NEŞET ERTAŞ'I ANMA PROGRAMI

Hazırladığımız program 24 Eylül 2021 tarihinde sabah 10:00’da Neşet Ertaş Kültür sanat merkezi Fuaye Alanı’nda Resim Sergisi açılışı yapılacak.

Saat 10:30’da ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Aşık Said Salonu’nda, Moderatörlüğünü araştırmacı yazar Adnan Yılmaz’ın yaptığı ve Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, Bayram Bilge Tokel ve Adem Göçer’in katılımı ile “Anılarla Neşet Ertaş Sohbetleri” paneli gerçekleştirilecek.

12:30’da Ahi Evran-ı Veli camiinde düzenlenecek Mevlit programının ardından akşam 18:00’da Davul-Zurna gösterisi, Belediye Mehter Takımı konseri, Belediye bando takımı konseri, Belediye Müzik öğretmenleri konserleri ile devam edecek.

Akşam saat 20:00’da Cacabey Meydanı’nda Kıraç konseri ile ilk gün programları sona erecek

25 Eylül Cumartesi günkü program kapsamında ise saat 09:30’da Bağbaşı Mezarlığı’ndaki Neşet Ertaş kabri ziyaret edilecek.

Saat 20:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’nda ise konser programı gerçekleştirilecek.

Kırşehir Belediyesi ile TRT’nin ortak hazırladığı “Neşet Ertaş Anma Programı” TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden canlı yayınlanacak Neşet Ertaş Anma Programı’nda Zafer Gündoğdu, Gülşen Kutlu, Ümit Tokcan, Nilgün Kızılcı ve TRT Ankara radyosu Korosu ile Kırşehir Abdallar Korosu sahne alacak.

Bu kapsamda hazırladığımız programlara tüm Kırşehirli hemşehrilerimizin katılımını bekliyorum.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.