Bunu Yapıyorsanız Sağlığınız Bozulabilir

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2019 - 23:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bunu Yapıyorsanız Sağlığınız Bozulabilir

Diyet herkesin dilinde ve yaşamın her alanında önümüze çıkan bir kavram olmaya başladı. Diyet beslenme düzeni / disiplini demektir. Kişiye özel olarak hazırlanmalı ve muhakkak takibi yapılması gereken beslenme bilimdir. Ancak şu anda Google aramalarına bakılığında “Kolay zayıflama listeleri”, “Yağ yakan kürler ve sular” maksimum tıklanma ile sadece site sahiplerinin ceplerini şişmanlatır hale geldi. Bunun yanı sıra satılan çaylar, önerilen gıda takviyelerine değinmek bile istemiyorum. Doktor, diyetisyen ve eczacı defalarca kez kan sonuçlarına bakarak ilaç/ takviye edici gıda önerirken, ev hanımları ne olduklarını bilmedikleri ürünleri ev oturmalarında, günlerde veya sosyal medya hesaplarında diyet listeleri ile birlikte satmaya, çalıntı fotoğraflar kullanmaya başladı. Evet teknoloji çok güzel (!) bir şey ama bir o kadar da kötü, bir çok insanın yanlış diyetler, yanlış takviyeler ile tansiyon düşüklüğü, elektrolit dengesinin bozukluğu, hipoglisemi sebebiyle hastaneye başvurduğunu biliyor muyuz? Ben cevap vereyim Hayır(!) Çünkü herkes için mühim olan kısa sürede çok kilo verdirmesi. Harika bir benzetme ile devam etmek istiyorum. Diyet yapmak aynı yeni doğmuş bir bebeğe bakmak gibi narin bir şeydir; saatinde mamasını vermen gerekir, güneşte egzersiz yaptırman gerekir, dinlendirmen/ uyutman gerekir ki büyüsün. Konuya bu açıdan bakanlar zaten sağlıklı ve ideal kilosunda diğerleri ise mucize peşinde. Unutmayın hiçbir çocuk bir anda büyümez, zamanla büyür, diyet yapmaya sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye de bu şekilde bakmanızı öneririm. Böylece diyet çok daha kolay ve keyifli hale gelecek. Birkaç ipucu ile sözlerimi sonlandırmak istiyorum. 3 mini kural; her gün 3 tane meyve, her gün 3 kilometre temiz havada yürüyüş her gün 3 litre su. Bu düzeni 21 gün uygulayın, bu sürede dinlenin, pozitif hissedin, sonuçlarını hayatınızın bir kısmında muhakkak alacaksınız. Sağlık, ılım ve uyum sizlerle olsun…

Diyet herkesin dilinde ve yaşamın her alanında önümüze çıkan bir kavram olmaya başladı.
Diyet beslenme düzeni / disiplini demektir. Kişiye özel olarak hazırlanmalı ve muhakkak takibi yapılması gereken beslenme bilimdir. Ancak şu anda Google aramalarına bakılığında “Kolay zayıflama listeleri”, “Yağ yakan kürler ve sular” maksimum tıklanma ile sadece site sahiplerinin ceplerini şişmanlatır hale geldi. Bunun yanı sıra satılan çaylar, önerilen gıda takviyelerine değinmek bile istemiyorum.
Doktor, diyetisyen ve eczacı defalarca kez kan sonuçlarına bakarak ilaç/ takviye edici gıda önerirken, ev hanımları ne olduklarını bilmedikleri ürünleri ev oturmalarında, günlerde veya sosyal medya hesaplarında diyet listeleri ile birlikte satmaya, çalıntı fotoğraflar kullanmaya başladı. Evet teknoloji çok güzel (!) bir şey ama bir o kadar da kötü, bir çok insanın yanlış diyetler, yanlış takviyeler ile tansiyon düşüklüğü, elektrolit dengesinin bozukluğu, hipoglisemi sebebiyle hastaneye başvurduğunu biliyor muyuz?
Ben cevap vereyim Hayır(!) Çünkü herkes için mühim olan kısa sürede çok kilo verdirmesi.
Harika bir benzetme ile devam etmek istiyorum. Diyet yapmak aynı yeni doğmuş bir bebeğe bakmak gibi narin bir şeydir; saatinde mamasını vermen gerekir, güneşte egzersiz yaptırman gerekir, dinlendirmen/ uyutman gerekir ki büyüsün. Konuya bu açıdan bakanlar zaten sağlıklı ve ideal kilosunda diğerleri ise mucize peşinde.
Unutmayın hiçbir çocuk bir anda büyümez, zamanla büyür, diyet yapmaya sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye de bu şekilde bakmanızı öneririm. Böylece diyet çok daha kolay ve keyifli hale gelecek.
Birkaç ipucu ile sözlerimi sonlandırmak istiyorum.
3 mini kural; her gün 3 tane meyve, her gün 3 kilometre temiz havada yürüyüş her gün 3 litre su.
Bu düzeni 21 gün uygulayın, bu sürede dinlenin, pozitif hissedin, sonuçlarını hayatınızın bir kısmında muhakkak alacaksınız.
Sağlık, ılım ve uyum sizlerle olsun…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.