Buna Kim Dur Diyecek ?

GÜNDEM 03.05.2020 - 13:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Buna Kim Dur Diyecek ?

Hirfanlı'da kaçak balık avının önüne geçilemiyor.Kaçak balık avını görüntüleyen KASOB Derneği Başkanı Mustafa Er ''Buna kim dur diyecek ? '' diye isyan etti.

İç Anadolu'nun en büyük ve Türkiye'nin en büyük baraj göllerinden olan ve çok sayıda ziyaretçinin de özellikle hafta sonları akın ettiği Hirfanlı Baraj Gölünde kaçak balık avının önüne geçilemiyor.Gölde , 15 Haziran'a kadar ; sazan, sudak , yayın ve kadife gibi balıkların avlanması yasak ancak kaçakçılar bu balıkları avlayarak hem yavrulama dönemlerindeki balıkları avlıyor hem de göl ekosistemine zarar veriyorlar.     ''HİRFANLI'DAKİ BU KIYIMA SON VERİLMELİ'' Balıkların yavrulama dönemlerinde olduğu için 15 Haziran'a kadar avlanmanın yasak olduğunu belirten Kırşehir Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği Başaknı Mustafa Er , '' Bu balıklar yavrularına bırakmak için kıyıya gelerek yavru keselerini buradaki kaya parçalarına veya zemine sürterler ve böylece yavrularını bırakırlar.Balıkların sahile yaklaşmasını fırsat bilen avcılar ise yasak olmasına rağmen bu balıkları avlıyorlar.Bu balıkları daha sonra pazarda satıyorlar.Hatta dün Cumartesi Pazarında bu balıkları sattılar.Hirfanlı'daki bu kıyıma bir son verilmeli.'' çağrısında bulundu.   BAKAN ''SONUNA KADAR PEŞİNDEYİZ'' DEMİŞTİ Geçtiğimiz ay Ege Denizinde denetime ve balık avına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yeni kanunla birlikte kaçak balık avına yönelik cezaların daha caydırıcı olduğunu belirterek , ''"Yaptığımız denetimler sonucunda Bakanlık olarak 33 balıkçı teknesine el koyduk. Yeni kanunla balıkçılık konusunda da bu işi düzgün yapanın sonuna kadar yanındayız ama yanlış yapanın, kaçak avlananın da sonuna kadar peşinde olduğumuzu hissettirdik." demişti.
Hirfanlı'da kaçak balık avının önüne geçilemiyor.Kaçak balık avını görüntüleyen KASOB Derneği Başkanı Mustafa Er ''Buna kim dur diyecek ? '' diye isyan etti.

İç Anadolu'nun en büyük ve Türkiye'nin en büyük baraj göllerinden olan ve çok sayıda ziyaretçinin de özellikle hafta sonları akın ettiği Hirfanlı Baraj Gölünde kaçak balık avının önüne geçilemiyor.Gölde , 15 Haziran'a kadar ; sazan, sudak , yayın ve kadife gibi balıkların avlanması yasak ancak kaçakçılar bu balıkları avlayarak hem yavrulama dönemlerindeki balıkları avlıyor hem de göl ekosistemine zarar veriyorlar.

 

 

''HİRFANLI'DAKİ BU KIYIMA SON VERİLMELİ''

Balıkların yavrulama dönemlerinde olduğu için 15 Haziran'a kadar avlanmanın yasak olduğunu belirten Kırşehir Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği Başaknı Mustafa Er , '' Bu balıklar yavrularına bırakmak için kıyıya gelerek yavru keselerini buradaki kaya parçalarına veya zemine sürterler ve böylece yavrularını bırakırlar.Balıkların sahile yaklaşmasını fırsat bilen avcılar ise yasak olmasına rağmen bu balıkları avlıyorlar.Bu balıkları daha sonra pazarda satıyorlar.Hatta dün Cumartesi Pazarında bu balıkları sattılar.Hirfanlı'daki bu kıyıma bir son verilmeli.'' çağrısında bulundu.

 

BAKAN ''SONUNA KADAR PEŞİNDEYİZ'' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Ege Denizinde denetime ve balık avına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yeni kanunla birlikte kaçak balık avına yönelik cezaların daha caydırıcı olduğunu belirterek , ''"Yaptığımız denetimler sonucunda Bakanlık olarak 33 balıkçı teknesine el koyduk. Yeni kanunla balıkçılık konusunda da bu işi düzgün yapanın sonuna kadar yanındayız ama yanlış yapanın, kaçak avlananın da sonuna kadar peşinde olduğumuzu hissettirdik." demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.