Bozlak Ustaları Erciyes'te Kırşehir Rüzgarı Estirdi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.11.2016 - 08:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bozlak Ustaları Erciyes'te Kırşehir Rüzgarı Estirdi

Erciyes Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen bozlak ustaları şenliğinin 18'incisi gerçekleştirildi.   ERÜ Rektörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırşehir Abdallar Müzik ve Oyun Topluluğu, seslendirdiği türküler ile katılımcılara doyumsuz bir gece yaşattı. Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen şenliğe, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sazda; Veli Ertem, Burhan Ertaş, aydın Çekiç, Kemanda ; birol Ertaş, Fevzi Çekiç ,davulda ; Adem Göçer, Zafer Başaran, Behzat Karakuş, Zurnada ; Özdemir Göçer, kaşıkta; Tamer Karakuş ve ritimde ; Ali Çakıcı'dan oluşanbozlak ustalarının seslendirdiği türkülere alkışlarla eşlik eden katılımcılar, çalınan oyun havalarında da oynayarak eğlendi.
Erciyes Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen bozlak ustaları şenliğinin 18'incisi gerçekleştirildi.   ERÜ Rektörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırşehir Abdallar Müzik ve Oyun Topluluğu, seslendirdiği türküler ile katılımcılara doyumsuz bir gece yaşattı. Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen şenliğe, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sazda; Veli Ertem, Burhan Ertaş, aydın Çekiç, Kemanda ; birol Ertaş, Fevzi Çekiç ,davulda ; Adem Göçer, Zafer Başaran, Behzat Karakuş, Zurnada ; Özdemir Göçer, kaşıkta; Tamer Karakuş ve ritimde ; Ali Çakıcı'dan oluşanbozlak ustalarının seslendirdiği türkülere alkışlarla eşlik eden katılımcılar, çalınan oyun havalarında da oynayarak eğlendi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.