Bozkırın Tezenesi Vefatının 12. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

SANAT 25.09.2024 - 13:23, Güncelleme: 25.09.2024 - 13:19
 

Bozkırın Tezenesi Vefatının 12. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan ve kendi tabiriyle ''yorulup giden'' Büyük Ozan Neşet Ertaş vefatının 12. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Yaşar Kemal tarafından Bozkırın Tezenesi olarak isimlendirilen Abdallık Geleneğinin son ve en büyük temsilcisi Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir'de vefat etmiş ve daha sonra vasiyeti üzerine memleketi Kırşehir'de babası Muharrem Ertaş'ın ayak ucuna defnedilmişti.O tarihten bu yana Kırşehirlilerin ve Kırşehir'i ziyaret edenlerin ilk durağı da Neşet Ertaş'ın kabri olmuştu.Her sene olduğu gibi bu yılda usta ozan vefatının yıldönümünde mezarı başında anıldı. Oğlu Hüseyin Ertaş, Kızları Canan ve Döne Ertaş ile birlikte aile fertlerinin bulunduğu anma programına Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen, TSO Başkanı Mustafa Yılmaz, CHP İl Başkanı Baran Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.Neşet Ertaş için Kuran-ı Kerim okundu ve sevenleri büyük üstadı dua ederek andı. Acılarının hep taze olduğunu ifade eden oğul Hüseyin Ertaş, Onun kendilerine bıraktığı en büyük mirasın öğrettikleri, saygı, sevgi, hoşgörü, Anadolu'nun kültürü olduğunu vurguladı.Ertaş, "Biz buraya senede 2-3 kere gelebiliyoruz, devlet büyüklerimiz de her zaman yanımızda ama halkımız, tüm sene boyunca her zaman buradalar, dualarını eksik etmiyorlar. Atalarımızın bıraktığı güzel duygular, bizim görevimiz de bunu bizden sonraki nesillere aktarmak. Gelen herkese saygılarımı sunuyorum ailemiz adına." dedi. Neşet Ertaş'ın sadece saz ve söz ozanı değil, yaşam tarzı ile topluma verdiği mesajları olduğunu aktaran ve Ertaş'ın paylaşmayı, kardeşliği, dostluğu bilen, sazı sözü ile anlatan bir ozan olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "Onun felsefesi gelecek yaşamda, çocuklarda önemli bir yol haritası olacak. Gelecek kuşaklara, nasıl bir bakış açısı olduğunu, üstadın kültürünü hep birlikte aktaracağız. Çünkü o, sadece Kırşehir'in ozanı değil, dünyaya mal olmuş bir edebiyat kültürüdür aslında." ifadelerini kullandı. Yakın dostu ve adına kitap yazan sanatçı Bayram Bilge Tokel, ise Neşet Ertaş'a Allah'tan rahmet dilerek  "Vefat ile insanlar zamanla unutulur, gider. Ama vefatından sonra gittikçe büyüyen, çoğalan, eserleriyle gönüllerdeki yerini daha da güçlendiren, dünyada hak ettiği değeri daha iyi anlaşılan bir büyük ustanın kabri başındayız. Bu anlamlı günde ziyaret eden herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Büyük Ozan Neşet Ertaş'ı anma etkinlikleri kapsamında Cacabey Meydanı'nda Saat 19:00'da Bayram Bilge Tokel, Tahir Uçar, Harun Culha ve Taşan Kardeşler sahne alacak.    
25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan ve kendi tabiriyle ''yorulup giden'' Büyük Ozan Neşet Ertaş vefatının 12. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Yaşar Kemal tarafından Bozkırın Tezenesi olarak isimlendirilen Abdallık Geleneğinin son ve en büyük temsilcisi Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir'de vefat etmiş ve daha sonra vasiyeti üzerine memleketi Kırşehir'de babası Muharrem Ertaş'ın ayak ucuna defnedilmişti.O tarihten bu yana Kırşehirlilerin ve Kırşehir'i ziyaret edenlerin ilk durağı da Neşet Ertaş'ın kabri olmuştu.Her sene olduğu gibi bu yılda usta ozan vefatının yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Oğlu Hüseyin Ertaş, Kızları Canan ve Döne Ertaş ile birlikte aile fertlerinin bulunduğu anma programına Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen, TSO Başkanı Mustafa Yılmaz, CHP İl Başkanı Baran Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Neşet Ertaş için Kuran-ı Kerim okundu ve sevenleri büyük üstadı dua ederek andı.

Acılarının hep taze olduğunu ifade eden oğul Hüseyin Ertaş, Onun kendilerine bıraktığı en büyük mirasın öğrettikleri, saygı, sevgi, hoşgörü, Anadolu'nun kültürü olduğunu vurguladı.Ertaş, "Biz buraya senede 2-3 kere gelebiliyoruz, devlet büyüklerimiz de her zaman yanımızda ama halkımız, tüm sene boyunca her zaman buradalar, dualarını eksik etmiyorlar. Atalarımızın bıraktığı güzel duygular, bizim görevimiz de bunu bizden sonraki nesillere aktarmak. Gelen herkese saygılarımı sunuyorum ailemiz adına." dedi.

Neşet Ertaş'ın sadece saz ve söz ozanı değil, yaşam tarzı ile topluma verdiği mesajları olduğunu aktaran ve Ertaş'ın paylaşmayı, kardeşliği, dostluğu bilen, sazı sözü ile anlatan bir ozan olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "Onun felsefesi gelecek yaşamda, çocuklarda önemli bir yol haritası olacak. Gelecek kuşaklara, nasıl bir bakış açısı olduğunu, üstadın kültürünü hep birlikte aktaracağız. Çünkü o, sadece Kırşehir'in ozanı değil, dünyaya mal olmuş bir edebiyat kültürüdür aslında." ifadelerini kullandı.

Yakın dostu ve adına kitap yazan sanatçı Bayram Bilge Tokel, ise Neşet Ertaş'a Allah'tan rahmet dilerek  "Vefat ile insanlar zamanla unutulur, gider. Ama vefatından sonra gittikçe büyüyen, çoğalan, eserleriyle gönüllerdeki yerini daha da güçlendiren, dünyada hak ettiği değeri daha iyi anlaşılan bir büyük ustanın kabri başındayız. Bu anlamlı günde ziyaret eden herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Büyük Ozan Neşet Ertaş'ı anma etkinlikleri kapsamında Cacabey Meydanı'nda Saat 19:00'da Bayram Bilge Tokel, Tahir Uçar, Harun Culha ve Taşan Kardeşler sahne alacak.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.