Böyle Bir İşletmeye Kim İzin Verdi ?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.08.2017 - 15:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Böyle Bir İşletmeye Kim İzin Verdi ?

15 Temmuz arefesinde, Niğde'ye Ömer Halisdemir'i kabrinde ziyeret etmek için gitmiştik. Orada bizi Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sayın Ömer Demir karşıladı. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Niğde'de ki buluşmamızda bize Ömer Halisdemir isminin  hoyrat bir şekilde nasıl kullanılmaya çalışıldığını ve ailesinin ''Ömer Halisdemir'' adını ticari olarak kullanmaya çalışan art niyetli insanlarla nasıl mücadele ettiklerini anlattı. Hatta öyle bir olay anlattı ki yenilir yutulur cinsten değildi. Besicilik yapan birisi kurduğu çiftliğe Ömer Halisdemir Besi ve Hayvan çiftliği adını vermiş. Buna siz şerefsizlik mi dersiniz , kepazelik mi dersiniz , yoksa hayvanlık mı dersiniz ? ... Ne derseniz diyin ! Ben buna ''Hırsızlık ve  Saygısızlık'' diyorum. Ömer Halisdemir'in ailesi tarafından gerekli yasal işlemler başlatışmış.Yüz milyarlarca liralık tazminat davaları açılmış.Türkiye'de veya Dünyada ''Ömer Halisdemir'' isminin ticari olarak kullanılmaması için avukatlar tutulmuş ve bu durum takip ediliyor. İşletme sahibi defalarca özür dilemiş ve tabi ki Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de işletme sahibini affetmiş. Gelelim asıl konuya ... Kırşehir'e 13 km mesafede , Çemaş'ın yakınlarında anayol üzerinde bir benzinlik ve benzinliğin daha yeni olduğu anlaşılan dinlenme tesisi... Dinlenme tesisinin ismi ise ''Neşet Ertaş Dinlenme Tesisleri'' ! Bunun adı ''Neşet Ertaş'' sevgisi olamaz. Neşet Ertaş sevgisinin arkasında para olmamalı... Tabi ki Ozanımızın ismi bir yerlere verilecek, veriliyor da ; Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi , Neşet Ertaş Kültür Merkezi gibi ... İnşallah,  Neşet Ertaş Üniversitemiz de olur ilerde ... Ama bu kadarı da fazla diyeceğimiz türden bir isim verme olayı olmuş. Unesco tarafından Dünya Kültür Hazinesi ilan edilmiş.Yani Dünyaya mal olmuş, Uluslararası bir hazine olan Usta Ozan Neşet Ertaş'ın  isminin bu şekilde bir dinlenme tesisine verilmesi ne kadar doğru ? Neşet Ertaş isminin korunmasına yönelik neden çalışma yürütülmüyor ? İşletme sahibi bu ismi verirken kimden izin almış ? Neşet Ertaş'ın her şeyden önce bir ailesi var.Sizce ailesi böyle bir şeye izin verir mi ? Bu hoyratlığı , bu cesareti nereden buluyorsunuz ? Ustanın ismini kullanarak kazanacağınız paralar haram değil mi ? Her şeyden önce de şunu sormak lazım ; Bu işletmeye bu izni kim verdi ? Burayı açanlar bu yetkiyi kimden aldı ?
15 Temmuz arefesinde, Niğde'ye Ömer Halisdemir'i kabrinde ziyeret etmek için gitmiştik. Orada bizi Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sayın Ömer Demir karşıladı. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Niğde'de ki buluşmamızda bize Ömer Halisdemir isminin  hoyrat bir şekilde nasıl kullanılmaya çalışıldığını ve ailesinin ''Ömer Halisdemir'' adını ticari olarak kullanmaya çalışan art niyetli insanlarla nasıl mücadele ettiklerini anlattı. Hatta öyle bir olay anlattı ki yenilir yutulur cinsten değildi. Besicilik yapan birisi kurduğu çiftliğe Ömer Halisdemir Besi ve Hayvan çiftliği adını vermiş. Buna siz şerefsizlik mi dersiniz , kepazelik mi dersiniz , yoksa hayvanlık mı dersiniz ? ... Ne derseniz diyin ! Ben buna ''Hırsızlık ve  Saygısızlık'' diyorum. Ömer Halisdemir'in ailesi tarafından gerekli yasal işlemler başlatışmış.Yüz milyarlarca liralık tazminat davaları açılmış.Türkiye'de veya Dünyada ''Ömer Halisdemir'' isminin ticari olarak kullanılmaması için avukatlar tutulmuş ve bu durum takip ediliyor. İşletme sahibi defalarca özür dilemiş ve tabi ki Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de işletme sahibini affetmiş. Gelelim asıl konuya ... Kırşehir'e 13 km mesafede , Çemaş'ın yakınlarında anayol üzerinde bir benzinlik ve benzinliğin daha yeni olduğu anlaşılan dinlenme tesisi... Dinlenme tesisinin ismi ise ''Neşet Ertaş Dinlenme Tesisleri'' !

Bunun adı ''Neşet Ertaş'' sevgisi olamaz. Neşet Ertaş sevgisinin arkasında para olmamalı... Tabi ki Ozanımızın ismi bir yerlere verilecek, veriliyor da ; Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi , Neşet Ertaş Kültür Merkezi gibi ... İnşallah,  Neşet Ertaş Üniversitemiz de olur ilerde ... Ama bu kadarı da fazla diyeceğimiz türden bir isim verme olayı olmuş. Unesco tarafından Dünya Kültür Hazinesi ilan edilmiş.Yani Dünyaya mal olmuş, Uluslararası bir hazine olan Usta Ozan Neşet Ertaş'ın  isminin bu şekilde bir dinlenme tesisine verilmesi ne kadar doğru ? Neşet Ertaş isminin korunmasına yönelik neden çalışma yürütülmüyor ? İşletme sahibi bu ismi verirken kimden izin almış ? Neşet Ertaş'ın her şeyden önce bir ailesi var.Sizce ailesi böyle bir şeye izin verir mi ? Bu hoyratlığı , bu cesareti nereden buluyorsunuz ? Ustanın ismini kullanarak kazanacağınız paralar haram değil mi ? Her şeyden önce de şunu sormak lazım ; Bu işletmeye bu izni kim verdi ? Burayı açanlar bu yetkiyi kimden aldı ?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.