Borçlarını Ödeyemeyen Küçük Esnaf ve İşçi İntihara Sürükleniyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.01.2017 - 10:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Borçlarını Ödeyemeyen Küçük Esnaf ve İşçi İntihara Sürükleniyor

  Son dönemlerde yaşanan ekonomik dar boğazdan en çok küçük esnaf etkileniyor.Borçlarını ödeyemeyen esnaf çaresiz kalıyor. Geçtiğimiz günlerde, Kırşehir'i derinden üzen bir hadise yaşandı.Eşine, ‘Ben iş yerine gidiyorum. Yarım kalan işlerim var’ diyen Turpçu, gece saatlerinde evinden ayrıldı. Polise gelen ihbar sonrasında ise Turpçu’nun kendisini asarak intihar ettiği ortaya çıktı. Uzun çarşıda esnaflık yapan Deniz Turpçu'nun borçları yüzünden intihar ettiği ortaya çıktı. Peki sadece Kırşehir'de mi ? 3 gün içerisinde 4 işçi yaşamına son verdi 3 kişinin var olan borçları nedeniyle intihar ettiği iddia ediliyor. Deniz Turpçu, Ahmet Çelik Alpay Satır… Üç isim de son 3 gün içerisinde intihar etti. Ahmet Çelik 53 yaşındaki Ahmet Çelik, önceki gün, İzmit’teki evinde kimsenin olmadığı sırada tavana bağlı ipe kendini astı. Eve gelen kızı babasını ipe asılı halde görünce komşularından yardım istedi ve Çelik hastaneye kaldırıldı. Ancak Çelik, 2 gündür tedavi gördüğü hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evli ve 3 çocuk babası olan Çelik’in borçları nedeniyle intihar ettiği, yazdığı intihar notunda da ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirttiği ve küçük miktarlarda borçları bulunan birkaç kişinin ismi ile borç miktarlarını yazarak borçlarının ödenmesini istediği öğrenildi. Alpay Satır 40 yaşındaki Alpay Satır da yaşamına son veren isimlerden. Erzincan’da İnönü Mahallesi Merkez Çarşısında esnaflık yapan Satır, iddiaya göre borçları nedeniyle iş yerinde kendini asarak intihar etti. Mustafa Özkargın Öte yandan Muğla Bodrum’daki bir tersanede boyacı olarak çalışan 45 yaşındaki Mustafa Özkargın da işyerinde kendisini asarak intihar etti.  
  Son dönemlerde yaşanan ekonomik dar boğazdan en çok küçük esnaf etkileniyor.Borçlarını ödeyemeyen esnaf çaresiz kalıyor.

Geçtiğimiz günlerde, Kırşehir'i derinden üzen bir hadise yaşandı.Eşine, ‘Ben iş yerine gidiyorum. Yarım kalan işlerim var’ diyen Turpçu, gece saatlerinde evinden ayrıldı. Polise gelen ihbar sonrasında ise Turpçu’nun kendisini asarak intihar ettiği ortaya çıktı. Uzun çarşıda esnaflık yapan Deniz Turpçu'nun borçları yüzünden intihar ettiği ortaya çıktı. Peki sadece Kırşehir'de mi ? 3 gün içerisinde 4 işçi yaşamına son verdi 3 kişinin var olan borçları nedeniyle intihar ettiği iddia ediliyor. Deniz Turpçu, Ahmet Çelik Alpay Satır… Üç isim de son 3 gün içerisinde intihar etti. Ahmet Çelik 53 yaşındaki Ahmet Çelik, önceki gün, İzmit’teki evinde kimsenin olmadığı sırada tavana bağlı ipe kendini astı. Eve gelen kızı babasını ipe asılı halde görünce komşularından yardım istedi ve Çelik hastaneye kaldırıldı. Ancak Çelik, 2 gündür tedavi gördüğü hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evli ve 3 çocuk babası olan Çelik’in borçları nedeniyle intihar ettiği, yazdığı intihar notunda da ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirttiği ve küçük miktarlarda borçları bulunan birkaç kişinin ismi ile borç miktarlarını yazarak borçlarının ödenmesini istediği öğrenildi. Alpay Satır 40 yaşındaki Alpay Satır da yaşamına son veren isimlerden. Erzincan’da İnönü Mahallesi Merkez Çarşısında esnaflık yapan Satır, iddiaya göre borçları nedeniyle iş yerinde kendini asarak intihar etti. Mustafa Özkargın Öte yandan Muğla Bodrum’daki bir tersanede boyacı olarak çalışan 45 yaşındaki Mustafa Özkargın da işyerinde kendisini asarak intihar etti.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.