Bölge Sallanmaya Devam Ediyor

GÜNDEM 30.09.2020 - 10:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bölge Sallanmaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta Niğde ve Aksaray bölgesinde bulunan volkanik arazilerde meydana gelen depremin ardından yine aynı bölgede art arda depremler meydana geliyor.

Konya'nın,  Niğde ve Aksaray sınırında bulunan merkez üssü Emirgazi ilçesi olan dört dakika arayla 4.0 ve 3.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.AFAD verilerine göre depremler 07:15 ve 07:19’da, 4.0 ile 3.8 büyüklüğünde olmak üzere iki deprem meydana geldi.   DEPREMLER VOLKANİK ARAZİDE MEYDANA GELİYOR   Türkiye'nin deprem haritasına göre bölge deprem riski en az olna bölgeler arasında ancak son dönemde peş peşe depremler meydana gelmeye başladı.Alanın bir diğer dikkat çeken özelliği ise çok sayıda volkaink dağ ve tepelerin bulunduğu araziler olması.Geçtiğimiz günlerde çok sayıda bilim adamı depremin volkanik etkisini araştırmak için Hasan Dağında incelemelerde bulunmuştu.
Geçtiğimiz hafta Niğde ve Aksaray bölgesinde bulunan volkanik arazilerde meydana gelen depremin ardından yine aynı bölgede art arda depremler meydana geliyor.

Konya'nın,  Niğde ve Aksaray sınırında bulunan merkez üssü Emirgazi ilçesi olan dört dakika arayla 4.0 ve 3.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.AFAD verilerine göre depremler 07:15 ve 07:19’da, 4.0 ile 3.8 büyüklüğünde olmak üzere iki deprem meydana geldi.

 

DEPREMLER VOLKANİK ARAZİDE MEYDANA GELİYOR

 

Türkiye'nin deprem haritasına göre bölge deprem riski en az olna bölgeler arasında ancak son dönemde peş peşe depremler meydana gelmeye başladı.Alanın bir diğer dikkat çeken özelliği ise çok sayıda volkaink dağ ve tepelerin bulunduğu araziler olması.Geçtiğimiz günlerde çok sayıda bilim adamı depremin volkanik etkisini araştırmak için Hasan Dağında incelemelerde bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.