Boğazına Fındık Kaçan Öğrenciyi Heimlich Manevrası İle Kurtardı

SAĞLIK 01.12.2022 - 20:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Boğazına Fındık Kaçan Öğrenciyi Heimlich Manevrası İle Kurtardı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi güvenlik personeli Halil Yıldırım, boğazına fındık kaça üniversite öğrencisinin hayatını Heimlich Manevrası ile kurtardı.

13 Kasım 2022 tarihinde akşam saatlerinde Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı öğrencisi Fatma Zehra Özdemir’in yediği fındık bir anda soluk borusunda tıkandı. Bir süre nefes almakta zorluk yaşayan Özdemir’e ilk müdahaleyi TOKİ Nizamiye Güvenlik Kulübesinde görevli Güvenlik Personeli Halil Yıldırım yaparak öğrenciye Heimlich Manevrasını uyguladı. Aldığı ilk yardım eğitimi ile öğrencimizin yardımına koşan Güvenlik Personelimiz Halil Yıldırım, birkaç dakika boyunca Heimlich Manevrasını uygulayarak  Fatma Zehra Özdemir’in fındığı boğazından çıkarmasına yardımcı oldu.     Yaşanan olayın ardından Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük, Güvenlik Personeli Halil Yıldırım ve üniversite öğrencisi Fatma Zehra Özdemir ile makamında bir görüşme yaptı. Öğrenciye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Küçük, bir daha böyle talihsiz bir durumun yaşanmaması temennisinde bulundu. İlk yardım eğitimi alarak  Heimlich Manevrası uygulayan Güvenlik Personeli Halil Yıldırım’a da yardımlarından dolayı teşekkür eden Mehmet Zeki Küçük, ilk yardım eğitimi almanın öneminden bahsetti. Makamda gerçekleşen görüşmenin ardından Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Güvenlik Personelimiz Halil Yıldırım’a teşekkür belgesi verdi.Görüşmeye Genel Sekreter Yardımcısı Osman Savaş Çetiner, Destek Hizmetler Personel Şube Müdürü Mehmet Emin Öztürk ile Güvenlik Personeli eşlik etti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi güvenlik personeli Halil Yıldırım, boğazına fındık kaça üniversite öğrencisinin hayatını Heimlich Manevrası ile kurtardı.

13 Kasım 2022 tarihinde akşam saatlerinde Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı öğrencisi Fatma Zehra Özdemir’in yediği fındık bir anda soluk borusunda tıkandı. Bir süre nefes almakta zorluk yaşayan Özdemir’e ilk müdahaleyi TOKİ Nizamiye Güvenlik Kulübesinde görevli Güvenlik Personeli Halil Yıldırım yaparak öğrenciye Heimlich Manevrasını uyguladı. Aldığı ilk yardım eğitimi ile öğrencimizin yardımına koşan Güvenlik Personelimiz Halil Yıldırım, birkaç dakika boyunca Heimlich Manevrasını uygulayarak  Fatma Zehra Özdemir’in fındığı boğazından çıkarmasına yardımcı oldu.
 

 

Yaşanan olayın ardından Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük, Güvenlik Personeli Halil Yıldırım ve üniversite öğrencisi Fatma Zehra Özdemir ile makamında bir görüşme yaptı. Öğrenciye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Küçük, bir daha böyle talihsiz bir durumun yaşanmaması temennisinde bulundu. İlk yardım eğitimi alarak  Heimlich Manevrası uygulayan Güvenlik Personeli Halil Yıldırım’a da yardımlarından dolayı teşekkür eden Mehmet Zeki Küçük, ilk yardım eğitimi almanın öneminden bahsetti.

Makamda gerçekleşen görüşmenin ardından Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Güvenlik Personelimiz Halil Yıldırım’a teşekkür belgesi verdi.Görüşmeye Genel Sekreter Yardımcısı Osman Savaş Çetiner, Destek Hizmetler Personel Şube Müdürü Mehmet Emin Öztürk ile Güvenlik Personeli eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.