Böbreğini Kaplayan Taşlardan Kırşehir'de Yapılan Kapalı Ameliyatla Kurtuldu

SAĞLIK 28.09.2021 - 10:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Böbreğini Kaplayan Taşlardan Kırşehir'de Yapılan Kapalı Ameliyatla Kurtuldu

Afganistan'da böbreğindeki taşları aldıramayan 17 yaşındaki Ekramuddin Nazari, Kırşehir'de yapılan kapalı ameliyatla böbreğini kaplayan taşlardan kurtuldu.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Kliniği’nde görevli Op. Dr. Talip Göktaş, 17 yaşındaki Ekramuddin Nazari’nin sol yan ağrısı bulantı kusma ile kliniğe başvurduğunu söyledi.   Göktaş, “Yapılan tetkiklerde sol böbrekte 3 adet (3x 4cm, 0.5x0.5 cm, 0.5x0.5 cm’lik) taş görüldü. Kapalı olarak sırtından küçük bir delik vasıtasıyla Perkütan Nefrolitotomi yöntemiyle taşlar çıkarıldı. Hasta Kapalı yöntem sayesinde ameliyat sonrası erken dönemde taburcu edildi.” dedi.   Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut; “ Artık ilimizde bu tür ameliyatlar hastalarımızın il dışına gitmelerine gerek kalmamıştır. İlimizde sağlık hizmeti sunumunun etkinliğini artırmak, kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Ameliyatı gerçekleştiren hekimimize teşekkür ediyorum, hastamıza acil şifalar diliyorum.” dedi.
Afganistan'da böbreğindeki taşları aldıramayan 17 yaşındaki Ekramuddin Nazari, Kırşehir'de yapılan kapalı ameliyatla böbreğini kaplayan taşlardan kurtuldu.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Kliniği’nde görevli Op. Dr. Talip Göktaş, 17 yaşındaki Ekramuddin Nazari’nin sol yan ağrısı bulantı kusma ile kliniğe başvurduğunu söyledi.

 


Göktaş, “Yapılan tetkiklerde sol böbrekte 3 adet (3x 4cm, 0.5x0.5 cm, 0.5x0.5 cm’lik) taş görüldü. Kapalı olarak sırtından küçük bir delik vasıtasıyla Perkütan Nefrolitotomi yöntemiyle taşlar çıkarıldı. Hasta Kapalı yöntem sayesinde ameliyat sonrası erken dönemde taburcu edildi.” dedi.

 


Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut; “ Artık ilimizde bu tür ameliyatlar hastalarımızın il dışına gitmelerine gerek kalmamıştır. İlimizde sağlık hizmeti sunumunun etkinliğini artırmak, kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Ameliyatı gerçekleştiren hekimimize teşekkür ediyorum, hastamıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.