Bir Tarafta Mağdurlar Diğer Tarafta Fırsatçılar

YAŞAM 15.12.2020 - 09:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bir Tarafta Mağdurlar Diğer Tarafta Fırsatçılar

Kırşehir'de yapımı tam bir muammaya dönen Bağbaşı TOKİ 3. etap mağduriyete dönüştü.Çok sayıda hak sahibi sosyal medya üzerinden Bağbaşı TOKİ mağdurları adıyla hesap açtı.Krizi fırsata çevirenler ise 10 bin TL peşinat ile aldıkları ve taksitleri başlamayan evleri 100 bin ile 150 bin TL aralığında satışa çıkardı.

Bağbaşı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2011 yılında 3 etaplı olarak başlanan Kırşehir Bağbaşı TOKİ projesinin 760 konutluk ilk etabı 2013 yılında ,760 konutluk 2. etabı 2015 yılında teslim edildi.1192 konuta sahip 2017 yılı Şubat ayında başlanan 3. etap projesinin teslim tarihi olarak 2019 yılı şubat ayı belirlendi ancak neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen proje hala teslim edilmedi.Hatta Kırşehir'de 3. Etaptan sonra başlanan çok sayıda TOKİ projesi bitme aşamasına geldi.TOKİ'nin projeyi ihale ettiği yüklenici firma Özoğuz İnşaat'ın ekonomik anlamda zor süreçten geçtiği için proje çalışmalarının çok yavaş ilerlediği belirlendi.     FİRMA BATTI VATANDAŞ MAĞDUR OLDU   Bağbaşı TOKİ projesinin bir türlü tamamlanamayan ve teslim edilemeyen 3. etabının asıl sorumlusu Özoğuz İnşaat ancak firma neredeyse batık durumda.3. Etabın 93'ü tamamlanmış durumda ancak kalan 7'lik kısımda alt yapı , çevre düzenleme , ana asfalt yol ve peyzaj gibi çalışmalar bulunuyor.Kalan bu işler nedeniyle de hak sahipleri dairelerine kavuşamıyor.Mağdur olduklarını ve kiradan kurtulmak istediklerini belirten hak sahipleri, sosyal medya üzerinden örgütlenerek ''Bağbaşı TOKİ Mağdurları'' adı altında grup kurarak örgütlenmeye başladılar.Yapılan ve yapılmayan çalışmaları kurdukları grupta paylaşan ''TOKİ Mağdurları'' dairelerinin bir an önce tamamlanması için sosyal medya üzerinden TOKİ'ye mesaj yollarak paylaşımda bulunuyorlar.Ancak TOKİ'den projenin ne zaman tamamlanacağına dair bir bilgi paylaşımı yerine çalışmaların devam ettiğine dair geri dönüş alıyorlar.Hak sahipleri ise devam eden bir çalışmanın olmadığını belirterek TOKİ'yi konunun takipçisi olmamakla suçluyor.     KRİZİ FIRSATA ÇEVİRENLER DE VAR   Bir tarafta dairelerini teslim alamayıp mağdur olanlar var iken diğer tarafta ise bu krizi fırsata çevirmeye çalışanlar da var.     Proje kapsamında 1192 konutun yaklaşık 300'ü burada bulunan arsa sahiplerine verildi.Kalan yüzde 70'lik kısım ise TOKİ tarafından kura çekilmeden ihale yolu ile satıldı.İddiaya göre 10 bin peşinat verilerek sahip olunan dairelerden 10 hatta 15 daire alanlar oldu.Daireler henüz teslim edilmediği için 180 ay vadeli ödemeler de başlamadı.Süreç uzadıkça kirada oturan ihtiyaç sahibi vatandaşlar mağdur olurken, 10 bin TL peşinat verip çok sayıda daire alan fırsatçılar emlak siteleri aracılığıyla taksitleri başlamayan daireleri için 100 bin ila 150 bin TL arasında ''Hava Parası'' istiyor.  
Kırşehir'de yapımı tam bir muammaya dönen Bağbaşı TOKİ 3. etap mağduriyete dönüştü.Çok sayıda hak sahibi sosyal medya üzerinden Bağbaşı TOKİ mağdurları adıyla hesap açtı.Krizi fırsata çevirenler ise 10 bin TL peşinat ile aldıkları ve taksitleri başlamayan evleri 100 bin ile 150 bin TL aralığında satışa çıkardı.

Bağbaşı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2011 yılında 3 etaplı olarak başlanan Kırşehir Bağbaşı TOKİ projesinin 760 konutluk ilk etabı 2013 yılında ,760 konutluk 2. etabı 2015 yılında teslim edildi.1192 konuta sahip 2017 yılı Şubat ayında başlanan 3. etap projesinin teslim tarihi olarak 2019 yılı şubat ayı belirlendi ancak neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen proje hala teslim edilmedi.Hatta Kırşehir'de 3. Etaptan sonra başlanan çok sayıda TOKİ projesi bitme aşamasına geldi.TOKİ'nin projeyi ihale ettiği yüklenici firma Özoğuz İnşaat'ın ekonomik anlamda zor süreçten geçtiği için proje çalışmalarının çok yavaş ilerlediği belirlendi.

 

 

FİRMA BATTI VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

 

Bağbaşı TOKİ projesinin bir türlü tamamlanamayan ve teslim edilemeyen 3. etabının asıl sorumlusu Özoğuz İnşaat ancak firma neredeyse batık durumda.3. Etabın 93'ü tamamlanmış durumda ancak kalan 7'lik kısımda alt yapı , çevre düzenleme , ana asfalt yol ve peyzaj gibi çalışmalar bulunuyor.Kalan bu işler nedeniyle de hak sahipleri dairelerine kavuşamıyor.Mağdur olduklarını ve kiradan kurtulmak istediklerini belirten hak sahipleri, sosyal medya üzerinden örgütlenerek ''Bağbaşı TOKİ Mağdurları'' adı altında grup kurarak örgütlenmeye başladılar.Yapılan ve yapılmayan çalışmaları kurdukları grupta paylaşan ''TOKİ Mağdurları'' dairelerinin bir an önce tamamlanması için sosyal medya üzerinden TOKİ'ye mesaj yollarak paylaşımda bulunuyorlar.Ancak TOKİ'den projenin ne zaman tamamlanacağına dair bir bilgi paylaşımı yerine çalışmaların devam ettiğine dair geri dönüş alıyorlar.Hak sahipleri ise devam eden bir çalışmanın olmadığını belirterek TOKİ'yi konunun takipçisi olmamakla suçluyor.

 

 

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRENLER DE VAR

 

Bir tarafta dairelerini teslim alamayıp mağdur olanlar var iken diğer tarafta ise bu krizi fırsata çevirmeye çalışanlar da var.

 

 

Proje kapsamında 1192 konutun yaklaşık 300'ü burada bulunan arsa sahiplerine verildi.Kalan yüzde 70'lik kısım ise TOKİ tarafından kura çekilmeden ihale yolu ile satıldı.İddiaya göre 10 bin peşinat verilerek sahip olunan dairelerden 10 hatta 15 daire alanlar oldu.Daireler henüz teslim edilmediği için 180 ay vadeli ödemeler de başlamadı.Süreç uzadıkça kirada oturan ihtiyaç sahibi vatandaşlar mağdur olurken, 10 bin TL peşinat verip çok sayıda daire alan fırsatçılar emlak siteleri aracılığıyla taksitleri başlamayan daireleri için 100 bin ila 150 bin TL arasında ''Hava Parası'' istiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.