Bir Şehire Daha Neşet Ertaş Heykeli Dikiliyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2018 - 14:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bir Şehire Daha Neşet Ertaş Heykeli Dikiliyor

Neşet Ertaş heykeline sahip olan şehirlere bir yenisi daha eklendi.Büyük üstadın aramızdan ayrılışının 6'ncı yıl dönümünde Antalya Muratpaşa Kızılarık Mahallesinde Neşet Ertaş Parkına 3.5 metre yüksekliğinde Neşet Ertaş heykelinin açılışı yapılacak.   Muratpaşa Belediyesi, Bozkırın Tezenesi Halk Ozanı Türk halk müziği sanatçısı, abdallık geleneğinin son temsilcilerinden Neşet Ertaş’ı vefatının 6’ncı yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anacak. Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Yöreler Renkler Festivali kapsamında gerçekleştirilecek anma programı, 25 Eylül Salı saat 17.00’de Kızılarık Mahallesi’nde Ertaş’ın adını taşıyan parkta başlayacak. Parkta, saz çalarken tasvir edilen Neşet Ertaş heykelinin açılışı gerçekleştirilecek. Kaidesiyle birlikte yaklaşık 3.5 metre yüksekliğindeki heykel Muratpaşa Belediyesi’nin heykel atölyesinde yapıldı. Özgün bir form olarak tasarlanan heykel yaklaşık 3 aylık bir süreçte ortaya çıktı. Açılışın ardından saat 20.00’de Muratpaşa Kent Meydanı’nda Yöreler Renkler Festivali’nde düzenlenecek İç Anadolu gecesiyle Ertaş’ı anma programı devam edecek. Gecede müzisyen ve bağlama sanatçısı Cengiz Özkan ve Kırşehirli keman üstadı ve bozlak ustası Birol Ertaş sahne alacak. KIRŞEHİR'DEKİ NEŞET ERTAŞ HEYKELİ Kırşehir'de babası usta ozan Muharrem Ertaş ile birlikte tasvir edilen Neşet Ertaş'ın küçüklüğünü betimleyen bir heykel mevcut ancak sanatçının olgunluk dönemine ait henüz bir heykeli yapılmadı.
Neşet Ertaş heykeline sahip olan şehirlere bir yenisi daha eklendi.Büyük üstadın aramızdan ayrılışının 6'ncı yıl dönümünde Antalya Muratpaşa Kızılarık Mahallesinde Neşet Ertaş Parkına 3.5 metre yüksekliğinde Neşet Ertaş heykelinin açılışı yapılacak.

  Muratpaşa Belediyesi, Bozkırın Tezenesi Halk Ozanı Türk halk müziği sanatçısı, abdallık geleneğinin son temsilcilerinden Neşet Ertaş’ı vefatının 6’ncı yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anacak. Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Yöreler Renkler Festivali kapsamında gerçekleştirilecek anma programı, 25 Eylül Salı saat 17.00’de Kızılarık Mahallesi’nde Ertaş’ın adını taşıyan parkta başlayacak.

Parkta, saz çalarken tasvir edilen Neşet Ertaş heykelinin açılışı gerçekleştirilecek. Kaidesiyle birlikte yaklaşık 3.5 metre yüksekliğindeki heykel Muratpaşa Belediyesi’nin heykel atölyesinde yapıldı. Özgün bir form olarak tasarlanan heykel yaklaşık 3 aylık bir süreçte ortaya çıktı.

Açılışın ardından saat 20.00’de Muratpaşa Kent Meydanı’nda Yöreler Renkler Festivali’nde düzenlenecek İç Anadolu gecesiyle Ertaş’ı anma programı devam edecek. Gecede müzisyen ve bağlama sanatçısı Cengiz Özkan ve Kırşehirli keman üstadı ve bozlak ustası Birol Ertaş sahne alacak. KIRŞEHİR'DEKİ NEŞET ERTAŞ HEYKELİ Kırşehir'de babası usta ozan Muharrem Ertaş ile birlikte tasvir edilen Neşet Ertaş'ın küçüklüğünü betimleyen bir heykel mevcut ancak sanatçının olgunluk dönemine ait henüz bir heykeli yapılmadı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.