Kırşehir'de Mahalle Bakkallarının Sesini Dinledik

EKONOMİ 23.02.2021 - 08:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Mahalle Bakkallarının Sesini Dinledik

Kırşehir'de mahalle bakkallarının sesini dinledik bin vah işittik.Mantar gibi her yerde türeyen market zincirlerine rağmen mahalle bakkalları ayakta durmaya çalışıyor ancak onlar da vatandaşlardan şikayetçi.''Paraları olduğu zaman BİM-A101-ŞOK Marketlerine , olmadığı zaman bize geliyorlar'' diye dert yanıyorlar.''Alamayacağımızı bile bile mal veriyoruz , aç mı kalsın vatandaş'' diyen de var.

İNSANLAR PARASI OLUNCA BİM-101-ŞOK MARKETLERİNE OLMADIĞI ZAMAN BİZE GELİYORLAR (Lokman Azılı – Mahalle Bakkalı)     İşi olmayan , kirada olan birçok insan var.Evi için erzak istiyor biz de veriyoruz aç mı kalsın adam ? Öğünlük alışveriş yapan vatandaşlarımız da var.Bunlar genelde parası olmayan fakir insanlar.Parası olanlar zaten BİM, A101, Şok marketlerine gidiyorlar.Biz de 7 TL orada 10 TL olsa bile gidip oradan alışveriş yapıyorlar.İnsanlar parası olduğu BİM-A101-ŞOK marketlerine gidiyor parası olmadığı zaman ise bize gelip veresiye yazdırıyor.Şu an veresiye alacağım 40 -50 bin TL vardır.Çünkü geçtiğimiz seneden bu yana borcunu ödemeyenler var.Bazen alamayacağımızı bile bile vatandaşa veresiye malzeme veriyoruz.   60 YAŞIMDAYIM HAYATIMDA BÖYLE ZAM GÖRMEDİM (Asalattin Köysüren – Mahalle Bakkalı)     Benim komşularım bile maaşı alınca BİM , A101, Şok’a gidiyorlar ama paraları bitince ‘’doğalgazı, elektriği yatırdım ‘’ deyip buraya geliyorlar ve veresiye yazdırıyorlar.20 bin TL’ye yakın alacağım bulunuyor.1 sene olmuş borcunu ödemeyen var.Bu saatten sonra verse ne olacak ki , o para öldü zaten.İnsanların sıkıntısını da biz çekiyoruz.5-6 bin TL alacağımı yırtıp attığımı biliyorum.Bu mağaza zincirleri mahalle bakkallarını iyice sıkıntıya soktu.Bakkallar Tek tek kapanmaya başladı. Bu şekilde veresiye çalışarak yapamazlar zaten.Daha önce toptancıdan 1000 TL’ye dünyanın malzemesini alıyorduk şimdi o da yok.Çünkü çok zam var bildiğiniz gibi değil mal alamıyoruz. Fiyatları duyunca vatandaşlar ‘’Abovv’’ diyor.Şimdi okullar açılsa bile bir öğrencinin yiyecek , içecek alma şansı da kalmadı.Ben 60 yaşındayım hayatımda böyle zam görmedim.Sadece bir tane çikolata olmuş 3,5 TL , bunu çocuk nasıl alacak? Daha önce en geç saat 22:00’de kapatıyorduk , ufak tefek satış yapabiliyorduk.Daha önce kahvehanede, lokantada çalışan vatandaşlar vardı bizden iyi kötü alışveriş yapıyordu.Şimdi insanlarda para da kalmadı.Bağkur 1060 TL olmuş, vergimizi yatıramıyoruz.Bizi iyice öldürdüler, bu şekilde devam ederse biz de kapatacağız.Çünkü kıpırdayacak şansımız kalmadı.Bu saatten sonra gidip tefeciden para alacak halimiz de yok.Kapatırız olur biter.   MAL ALIM GÜCÜMÜZ BİTTİ (Ali Demir – Mahalle Bakkalı / Tekel Bayi)     Pandemi dönemi bizi oldukça olumsuz etkiledi.Şu anda zaten zor şartlar altında yürütüyoruz.Zaten ben de 1,5 ay sonra kapatacağım.Uzun Vadeli çalıştırmayı düşünüyordum ama içinden çıkamıyoruz şu anda.Çok zor durumdayız.Çeşitleri kısıtladık.Mal alma gücümüz bitti.Sıkıntımız çok büyük, ayakta durmakta zorlanıyoruz.Ürün alamıyoruz çünkü sürekli ‘’güncelleniyor’’ diyorlar , haftalık zam geliyor.Alsak dahi kar marjımız çok düştüğü için kazanamıyoruz.Mahalle bakkalının en büyük sorunu veresiye.Veresiye tıpkı kanser gibi.Versen bir türlü vermesen bir türlü.Verdiğin zaman için içini yiyor.Malımızı veriyoruz ancak karşılığı olan parayı alamıyoruz.Arkadaşlarımızın çoğu da zaten kapattı.Elektrik faturaları çok yüksek geldiği için dolabın fişini takmaya korkuyoruz.
Kırşehir'de mahalle bakkallarının sesini dinledik bin vah işittik.Mantar gibi her yerde türeyen market zincirlerine rağmen mahalle bakkalları ayakta durmaya çalışıyor ancak onlar da vatandaşlardan şikayetçi.''Paraları olduğu zaman BİM-A101-ŞOK Marketlerine , olmadığı zaman bize geliyorlar'' diye dert yanıyorlar.''Alamayacağımızı bile bile mal veriyoruz , aç mı kalsın vatandaş'' diyen de var.

İNSANLAR PARASI OLUNCA BİM-101-ŞOK MARKETLERİNE OLMADIĞI ZAMAN BİZE GELİYORLAR (Lokman Azılı – Mahalle Bakkalı)

 

 

İşi olmayan , kirada olan birçok insan var.Evi için erzak istiyor biz de veriyoruz aç mı kalsın adam ? Öğünlük alışveriş yapan vatandaşlarımız da var.Bunlar genelde parası olmayan fakir insanlar.Parası olanlar zaten BİM, A101, Şok marketlerine gidiyorlar.Biz de 7 TL orada 10 TL olsa bile gidip oradan alışveriş yapıyorlar.İnsanlar parası olduğu BİM-A101-ŞOK marketlerine gidiyor parası olmadığı zaman ise bize gelip veresiye yazdırıyor.Şu an veresiye alacağım 40 -50 bin TL vardır.Çünkü geçtiğimiz seneden bu yana borcunu ödemeyenler var.Bazen alamayacağımızı bile bile vatandaşa veresiye malzeme veriyoruz.

 

60 YAŞIMDAYIM HAYATIMDA BÖYLE ZAM GÖRMEDİM (Asalattin Köysüren – Mahalle Bakkalı)

 

 

Benim komşularım bile maaşı alınca BİM , A101, Şok’a gidiyorlar ama paraları bitince ‘’doğalgazı, elektriği yatırdım ‘’ deyip buraya geliyorlar ve veresiye yazdırıyorlar.20 bin TL’ye yakın alacağım bulunuyor.1 sene olmuş borcunu ödemeyen var.Bu saatten sonra verse ne olacak ki , o para öldü zaten.İnsanların sıkıntısını da biz çekiyoruz.5-6 bin TL alacağımı yırtıp attığımı biliyorum.Bu mağaza zincirleri mahalle bakkallarını iyice sıkıntıya soktu.Bakkallar Tek tek kapanmaya başladı. Bu şekilde veresiye çalışarak yapamazlar zaten.Daha önce toptancıdan 1000 TL’ye dünyanın malzemesini alıyorduk şimdi o da yok.Çünkü çok zam var bildiğiniz gibi değil mal alamıyoruz. Fiyatları duyunca vatandaşlar ‘’Abovv’’ diyor.Şimdi okullar açılsa bile bir öğrencinin yiyecek , içecek alma şansı da kalmadı.Ben 60 yaşındayım hayatımda böyle zam görmedim.Sadece bir tane çikolata olmuş 3,5 TL , bunu çocuk nasıl alacak?

Daha önce en geç saat 22:00’de kapatıyorduk , ufak tefek satış yapabiliyorduk.Daha önce kahvehanede, lokantada çalışan vatandaşlar vardı bizden iyi kötü alışveriş yapıyordu.Şimdi insanlarda para da kalmadı.Bağkur 1060 TL olmuş, vergimizi yatıramıyoruz.Bizi iyice öldürdüler, bu şekilde devam ederse biz de kapatacağız.Çünkü kıpırdayacak şansımız kalmadı.Bu saatten sonra gidip tefeciden para alacak halimiz de yok.Kapatırız olur biter.

 

MAL ALIM GÜCÜMÜZ BİTTİ (Ali Demir – Mahalle Bakkalı / Tekel Bayi)

 

 

Pandemi dönemi bizi oldukça olumsuz etkiledi.Şu anda zaten zor şartlar altında yürütüyoruz.Zaten ben de 1,5 ay sonra kapatacağım.Uzun Vadeli çalıştırmayı düşünüyordum ama içinden çıkamıyoruz şu anda.Çok zor durumdayız.Çeşitleri kısıtladık.Mal alma gücümüz bitti.Sıkıntımız çok büyük, ayakta durmakta zorlanıyoruz.Ürün alamıyoruz çünkü sürekli ‘’güncelleniyor’’ diyorlar , haftalık zam geliyor.Alsak dahi kar marjımız çok düştüğü için kazanamıyoruz.Mahalle bakkalının en büyük sorunu veresiye.Veresiye tıpkı kanser gibi.Versen bir türlü vermesen bir türlü.Verdiğin zaman için içini yiyor.Malımızı veriyoruz ancak karşılığı olan parayı alamıyoruz.Arkadaşlarımızın çoğu da zaten kapattı.Elektrik faturaları çok yüksek geldiği için dolabın fişini takmaya korkuyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.