''Bir Daha Türkiye'ye Dönmem'' Diyen Suriyeliler Yunan'dan Dayak Yeyip Geri Dönüyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2020 - 13:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Bir Daha Türkiye'ye Dönmem'' Diyen Suriyeliler Yunan'dan Dayak Yeyip Geri Dönüyor

Mültecilere Türkiye tarafından Avrupa kapılarının açılması ile birlikte çok sayıda Suriyeli Yunanistan'a geçmeye çalışıyor ancak burada Yunan güvenlik güçleri ile karşı karşıya kalıyor.Giderken ''Bir daha Türkiye'ye gelmem'' diyen birçok Suriyeli dayak yiyerek Türkiye'ye dönüyor. Sınır kapılarının açılmasının ardından Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye giden ve "Millet bize 'Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz' diyor. Sanki biz size dedik 'Gidin bizim yerimizi kurtarın" sözleriyle tepki çeken Suriyeli genç Yunanistan tarafında geçse de Yunan polislerinden şiddet görüp üzeri soyulduktan sonra Türkiye'ye yollandı. Geçtiğimiz hafta, Pazarkule Sınır Kapısı'nda "Türkler, bizi değil kendilerini kurtarmak için Suriye'ye girdi. Sanki biz size 'Gidin bizi kurtarın dedik" sözleriyle tepki çeken Suriyeli genç, Yunanistan tarafına geçtikten sonra Yunan polisi tarafından şiddet gördü ve soyulup tekrar Türkiye'ye yollandı. ''BİR DAHA TÜRKİYE'YE DÖNMEM'' DİYENLER DAYAK YEYİP GERİ DÖNÜYOR Türkiye'den giderken kameralara ''bir daha Türkiye'ye gelmem'' diyen Suriyelilerin birçoğu sınırı geçer geçmez Yunanistan güvenlik güçleri tarafından darp edildikten sonra yarı çıplak halde Meriç Nehri'nden geri dönüyor. KÖYLÜLER BATTANİYE VERDİ Edirne'nin sınır köylerine gelen sığınmacılara köylüler battaniye ve kıyafet verdi. Vücutlarında darp izleri olan ve ıslanan sığınmacılar ateş yakarak ısınmaya çalıştı. TEPKİ ÇEKEN SURİYELİ DE DARBEDİLENLER ARASINDA Yunanistan darbedip yolladığı Suriyeliler arasında Türkiye aleyhine söylediği sözlerle tepki çeken Suriyeli genç de vardı. Genç Suriyeli BBC Türkçe mikrofonlarına "Burada Suriyeli göremiyorum, herkes yabancı. Suriyeliler yüzde 25 kadar geri kalanlar Afgan. Biz buraya okumak için geldik. Okumadık, hiçbir şey kazanmadık. 8 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz, hiçbir şey yapmadık. Bizim arkadaşlarımız Avrupa'da yaşıyor. Hepsi üniversiteden mezun oldu ama biz hiçbir şey kazanmadık. Orada İngilizce de öğretmişler hem yaşamak da kolay. Burada hem çalışmak hem yaşamak zor. Millet bize "Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz" diyor. Sanki biz size dedik "Gidin bizim yerimizi kurtarın" Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz" diye konuşmuştu. NE OLMUŞTU? 27 Şubat günü Suriye'de 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından Türkiye, Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlere müdahale etmeme kararı aldı. Bu kararın ardından binlerce göçmen Edirne'ye Yunanistan sınırına akın etti.

Mültecilere Türkiye tarafından Avrupa kapılarının açılması ile birlikte çok sayıda Suriyeli Yunanistan'a geçmeye çalışıyor ancak burada Yunan güvenlik güçleri ile karşı karşıya kalıyor.Giderken ''Bir daha Türkiye'ye gelmem'' diyen birçok Suriyeli dayak yiyerek Türkiye'ye dönüyor.

Sınır kapılarının açılmasının ardından Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye giden ve "Millet bize 'Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz' diyor. Sanki biz size dedik 'Gidin bizim yerimizi kurtarın" sözleriyle tepki çeken Suriyeli genç Yunanistan tarafında geçse de Yunan polislerinden şiddet görüp üzeri soyulduktan sonra Türkiye'ye yollandı.

Geçtiğimiz hafta, Pazarkule Sınır Kapısı'nda "Türkler, bizi değil kendilerini kurtarmak için Suriye'ye girdi. Sanki biz size 'Gidin bizi kurtarın dedik" sözleriyle tepki çeken Suriyeli genç, Yunanistan tarafına geçtikten sonra Yunan polisi tarafından şiddet gördü ve soyulup tekrar Türkiye'ye yollandı.

''BİR DAHA TÜRKİYE'YE DÖNMEM'' DİYENLER DAYAK YEYİP GERİ DÖNÜYOR

Türkiye'den giderken kameralara ''bir daha Türkiye'ye gelmem'' diyen Suriyelilerin birçoğu sınırı geçer geçmez Yunanistan güvenlik güçleri tarafından darp edildikten sonra yarı çıplak halde Meriç Nehri'nden geri dönüyor.

KÖYLÜLER BATTANİYE VERDİ

Edirne'nin sınır köylerine gelen sığınmacılara köylüler battaniye ve kıyafet verdi. Vücutlarında darp izleri olan ve ıslanan sığınmacılar ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

TEPKİ ÇEKEN SURİYELİ DE DARBEDİLENLER ARASINDA

Yunanistan darbedip yolladığı Suriyeliler arasında Türkiye aleyhine söylediği sözlerle tepki çeken Suriyeli genç de vardı. Genç Suriyeli BBC Türkçe mikrofonlarına "Burada Suriyeli göremiyorum, herkes yabancı. Suriyeliler yüzde 25 kadar geri kalanlar Afgan. Biz buraya okumak için geldik. Okumadık, hiçbir şey kazanmadık. 8 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz, hiçbir şey yapmadık. Bizim arkadaşlarımız Avrupa'da yaşıyor. Hepsi üniversiteden mezun oldu ama biz hiçbir şey kazanmadık. Orada İngilizce de öğretmişler hem yaşamak da kolay. Burada hem çalışmak hem yaşamak zor. Millet bize "Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz" diyor. Sanki biz size dedik "Gidin bizim yerimizi kurtarın" Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz" diye konuşmuştu.

NE OLMUŞTU?

27 Şubat günü Suriye'de 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından Türkiye, Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlere müdahale etmeme kararı aldı. Bu kararın ardından binlerce göçmen Edirne'ye Yunanistan sınırına akın etti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.