Besicilikte de Stokçuluk Dönemi

EKONOMİ 21.06.2022 - 13:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Besicilikte de Stokçuluk Dönemi

Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı'nda kurban piyasası önceki yıllara nazaran sönük geçiyor.Erkek kurbanlıklar ise önceki yıllara göre daha az.Besiciler bu durumun et fiyatlarındaki değişkenlikten kaynaklandığını belirtiyorlar.İddiaya göre büyük besiciler erkek büyükbaş hayvanları piyasaya sürmeyerek değerlenmesini bekliyorlar.

Girdi maliyetlerindeki fahiş artış ile birlikte et fiyatları da uçuşa geçmişti.Et fiyatlarındaki artış Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarını da oldukça yukarı çekti.İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük canlı hayvan pazarlarından olan Kırşehir Ticaret Borsası canlı hayvan pazarındaki kurban piyasası önceki yıllara nazaran daha sönük.   ERKEK HAYVAN STOKÇULUĞU BAŞLADI Et fiyatlarındaki sürekli yaşanan değişim nedeniyle stokçuluk, besi sektöründe de uygulanmaya başlanmış.Besiciler, çiftliklerde çok sayıda erkek hayvan bulunmasına rağmen et fiyatlarındaki değişkenlik nedeniyle kurbanlık olarak satışlarının az gerçekleştirildiğini belirttiler.Kurbanlık olarak ise daha çok düveler ön plana çıkıyor.   KURBANLIKLAR KAÇTAN GİDİYOR ? Kırşehir Canlı hayvan pazarındaki besicilerden alınan bilgiye göre kurbanlık düveler büyüklüğüne göre 15 ve 30 bin TL aralığında satışa sunulurken , kurbanlık erkek büyükbaş hayvanlar 35 bin TL ile 55 bin TL aralığında alıcı buluyor.Kurbanlık dişi koyunlar 2 bin 2 bin 500 TL aralığında şişek adı verilen erkek küçükbaş hayvanlar ise 3-4 bin TL aralığında kurbanlık olarak satışa sunuluyor.    İŞTE KIRŞEHİR CANLI HAYVAN PAZARINDAN GÖRÜNTÜLER         15 -30  kestiren de et parasına  7 kişilik 50 bin 
Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı'nda kurban piyasası önceki yıllara nazaran sönük geçiyor.Erkek kurbanlıklar ise önceki yıllara göre daha az.Besiciler bu durumun et fiyatlarındaki değişkenlikten kaynaklandığını belirtiyorlar.İddiaya göre büyük besiciler erkek büyükbaş hayvanları piyasaya sürmeyerek değerlenmesini bekliyorlar.

Girdi maliyetlerindeki fahiş artış ile birlikte et fiyatları da uçuşa geçmişti.Et fiyatlarındaki artış Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarını da oldukça yukarı çekti.İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük canlı hayvan pazarlarından olan Kırşehir Ticaret Borsası canlı hayvan pazarındaki kurban piyasası önceki yıllara nazaran daha sönük.

 

ERKEK HAYVAN STOKÇULUĞU BAŞLADI

Et fiyatlarındaki sürekli yaşanan değişim nedeniyle stokçuluk, besi sektöründe de uygulanmaya başlanmış.Besiciler, çiftliklerde çok sayıda erkek hayvan bulunmasına rağmen et fiyatlarındaki değişkenlik nedeniyle kurbanlık olarak satışlarının az gerçekleştirildiğini belirttiler.Kurbanlık olarak ise daha çok düveler ön plana çıkıyor.

 

KURBANLIKLAR KAÇTAN GİDİYOR ?

Kırşehir Canlı hayvan pazarındaki besicilerden alınan bilgiye göre kurbanlık düveler büyüklüğüne göre 15 ve 30 bin TL aralığında satışa sunulurken , kurbanlık erkek büyükbaş hayvanlar 35 bin TL ile 55 bin TL aralığında alıcı buluyor.Kurbanlık dişi koyunlar 2 bin 2 bin 500 TL aralığında şişek adı verilen erkek küçükbaş hayvanlar ise 3-4 bin TL aralığında kurbanlık olarak satışa sunuluyor. 

 

İŞTE KIRŞEHİR CANLI HAYVAN PAZARINDAN GÖRÜNTÜLER

 

 

 

 

15 -30 

kestiren de et parasına 

7 kişilik 50 bin 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.