Berat Albayrak'ın Ahmet Hakan'a Sorduğu Soru Gündeme Oturdu

EKONOMİ 12.08.2020 - 09:16, Güncelleme: 28.11.2023 - 11:44
 

Berat Albayrak'ın Ahmet Hakan'a Sorduğu Soru Gündeme Oturdu

Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu CNN Türk'de yayınlanan tarafsız bölge programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ''dolar kuru'' yorumu karşısında sorduğu soru sosyal medyanın gündemine oturdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN TÜRK'te Türkiye ve dünya ekonomisindeki son gelişmeleri Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'a değerlendirdi.Programın başında doların artması nedeniyle endişelendiğini belirten AHmet Hakan'a Berat Albayrak'ın verdiği yanıt ; ''Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz ? '' oldu.Doların artması nedeniyle endişe duyduğunu söyleyen Ahmet Hakan'a sorulan bu soruya kimse bir anlam veremedi.     TÜRK EKONOMİSİ 2 SENE ÖNCESİNE GÖRE DAHA GÜÇLÜ Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmayla ilgili soruya yanıt veren Bakan Albayrak, “Kur iki sene önce de bu seviyelerdeydi. Eskiden kur sistemi daha çok etkiliyordu. Zaten daha az etkilesin diye Türkiye'de ekonomik bir değişiklik var. Türk ekonomisi 2 sene öncesine göre çok daha güçlü” ifadelerini kullandı.   BİRÇOĞU DEĞER KAYBETTİ Döviz kurunun yükselmesiyle Türk Lirasının daha cazip hale geldiğini savunan Albayrak, “Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Borsa Türkiye pozitif ayrışıyor. Gelişmekte olan ülkelerin performansına bakalım. Birçoğu para birimlerinde değer kaybetmiş. Türk ekonomisi 2 sene öncesine göre çok daha güçlü. Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Borsa Türkiye pozitif ayrışıyor. Gelişmekte olan ülkelerin performansına bakalım. Birçoğu para birimlerinde değer kaybetmiş” dedi. Bu sözlerin ardından Ahmet Hakan, Bakan Albayrak’a, “Dolar artınca, döviz yükselince endişeleniyorum. Endişelenmeli miyim” sorusunu sordu. Albayrak da “Dolarla mı maaş alıyorsunuz” karşılığını vererek güldü. Albayrak Türkiye’de vatandaşın yurt dışına gitmek gibi bir derdinin de olmadığını söyledi.
Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu CNN Türk'de yayınlanan tarafsız bölge programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ''dolar kuru'' yorumu karşısında sorduğu soru sosyal medyanın gündemine oturdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN TÜRK'te Türkiye ve dünya ekonomisindeki son gelişmeleri Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'a değerlendirdi.Programın başında doların artması nedeniyle endişelendiğini belirten AHmet Hakan'a Berat Albayrak'ın verdiği yanıt ; ''Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz ? '' oldu.Doların artması nedeniyle endişe duyduğunu söyleyen Ahmet Hakan'a sorulan bu soruya kimse bir anlam veremedi.

 

 

TÜRK EKONOMİSİ 2 SENE ÖNCESİNE GÖRE DAHA GÜÇLÜ

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmayla ilgili soruya yanıt veren Bakan Albayrak, “Kur iki sene önce de bu seviyelerdeydi. Eskiden kur sistemi daha çok etkiliyordu. Zaten daha az etkilesin diye Türkiye'de ekonomik bir değişiklik var. Türk ekonomisi 2 sene öncesine göre çok daha güçlü” ifadelerini kullandı.

 

BİRÇOĞU DEĞER KAYBETTİ

Döviz kurunun yükselmesiyle Türk Lirasının daha cazip hale geldiğini savunan Albayrak, “Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Borsa Türkiye pozitif ayrışıyor. Gelişmekte olan ülkelerin performansına bakalım. Birçoğu para birimlerinde değer kaybetmiş. Türk ekonomisi 2 sene öncesine göre çok daha güçlü. Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Borsa Türkiye pozitif ayrışıyor. Gelişmekte olan ülkelerin performansına bakalım. Birçoğu para birimlerinde değer kaybetmiş” dedi.

Bu sözlerin ardından Ahmet Hakan, Bakan Albayrak’a, “Dolar artınca, döviz yükselince endişeleniyorum. Endişelenmeli miyim” sorusunu sordu.

Albayrak da “Dolarla mı maaş alıyorsunuz” karşılığını vererek güldü.

Albayrak Türkiye’de vatandaşın yurt dışına gitmek gibi bir derdinin de olmadığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.