Benzin ve Motorine Dev Zam

EKONOMİ 08.12.2021 - 17:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Benzin ve Motorine Dev Zam

Dün motorine yapılan 66 kuruş zammın ardından bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 77 kuruş, motorine ise 31 kuruş zam yapıldı.

Dolar kuru ve petrol fiyatındaki artış, akaryakıt fiyatlarında zam yağmuruna neden oldu.EPGİS’in duyurusuna göre, bugün 66 kuruş zamlanan motorinin litre fiyatı, bu geceden itibaren 31 kuruş daha zamlanacak.Benzinin litre fiyatına ise bu geceden itibaren 77 kuruş zam gelecek.Böylece hem benzin hem de motorinin litre fiyatı çift haneli olmuş olacak.   İŞTE YENİ FİYATLAR Motorine yapılan zammın ardından 10 ile 10,20 arasında satışan motorinin fiyatı 10,50 seviyesine kadar yükselirken, 9,5 ile 9,7 TL arasında satılan benzinin fiyatı ise son zammın ardından 10,4 seviyelerine yükselecek.Fiyatlar, il, ilçe ve bayilere göre değişebiliyor.   İKİ AYDA YÜZDE 41 ZAM Merkez Bankası’nın Cumhurbaşkanı’nın talimatı doğrultusunda yüksek enflasyona rağmen seri faiz indirimlerine gitmesiyle Türk lirasında yaşanan tarihi değer kayıpları, akaryakıt ve birçok üründe zam yağmuruna neden oldu.Motorinin litre fiyatı sadece iki ayda 3 TL zamlanırken, iki aylık zam oranı yüzde 41’e ulaştı.Benzinde iki aylık zam oranı ise yüzde 32,5’e ulaştı.   ÖTV SIFIRLANMIŞTI Hükümet, ekim ayı başına kadar zamları, özel tüketim vergisinden (ÖTV) düşerek akaryakıtta fiyatları kontrol etmeye çalışmıştı ancak litre başına benzinde 2,53 TL’lik, motorinde 2,05 TL’lik, LPG’de 1 TL’lik ÖTV sıfırlanınca, kur ve ürün fiyatı kaynaklı zamlar otomatik olarak pompaya yansımaya başladı. Türk lirasındaki değer kaybı hem vatandaşın ödediği akaryakıt fiyatlarını artırırken hem de devletin büyük vergi kaybına neden oldu.
Dün motorine yapılan 66 kuruş zammın ardından bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 77 kuruş, motorine ise 31 kuruş zam yapıldı.

Dolar kuru ve petrol fiyatındaki artış, akaryakıt fiyatlarında zam yağmuruna neden oldu.EPGİS’in duyurusuna göre, bugün 66 kuruş zamlanan motorinin litre fiyatı, bu geceden itibaren 31 kuruş daha zamlanacak.Benzinin litre fiyatına ise bu geceden itibaren 77 kuruş zam gelecek.Böylece hem benzin hem de motorinin litre fiyatı çift haneli olmuş olacak.

 

İŞTE YENİ FİYATLAR

Motorine yapılan zammın ardından 10 ile 10,20 arasında satışan motorinin fiyatı 10,50 seviyesine kadar yükselirken, 9,5 ile 9,7 TL arasında satılan benzinin fiyatı ise son zammın ardından 10,4 seviyelerine yükselecek.Fiyatlar, il, ilçe ve bayilere göre değişebiliyor.

 

İKİ AYDA YÜZDE 41 ZAM

Merkez Bankası’nın Cumhurbaşkanı’nın talimatı doğrultusunda yüksek enflasyona rağmen seri faiz indirimlerine gitmesiyle Türk lirasında yaşanan tarihi değer kayıpları, akaryakıt ve birçok üründe zam yağmuruna neden oldu.Motorinin litre fiyatı sadece iki ayda 3 TL zamlanırken, iki aylık zam oranı yüzde 41’e ulaştı.Benzinde iki aylık zam oranı ise yüzde 32,5’e ulaştı.

 

ÖTV SIFIRLANMIŞTI

Hükümet, ekim ayı başına kadar zamları, özel tüketim vergisinden (ÖTV) düşerek akaryakıtta fiyatları kontrol etmeye çalışmıştı ancak litre başına benzinde 2,53 TL’lik, motorinde 2,05 TL’lik, LPG’de 1 TL’lik ÖTV sıfırlanınca, kur ve ürün fiyatı kaynaklı zamlar otomatik olarak pompaya yansımaya başladı.

Türk lirasındaki değer kaybı hem vatandaşın ödediği akaryakıt fiyatlarını artırırken hem de devletin büyük vergi kaybına neden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.