Batı Ukrayna'yı Gözden Çıkardı : Kiev Düşebilir

DÜNYA 25.02.2022 - 00:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Batı Ukrayna'yı Gözden Çıkardı : Kiev Düşebilir

Amerikan Başkanı Biden'ın açıklamaları, Batı'nın Ukrayna'yı gözden çıkardığı yorumlarına neden oldu.Yine batılı kaynaklar, Kiev'in 1 gün içerisinde düşebileceğini belirttiler.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek için başlattığı operasyonun ardından tüm dünya, bu operasyona Amerika Birleşik Devletleri'nin nasıl tepki vereceğini merak ediyordu.Amerikan Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın açıklamasında, Rusya'ya bir dizi yaptırımlar uygulanacağını açıklamıştı.Bu yaptırımların Rus Ordusu'nun finansmanını engellemek için yapıldığını belirtti ancak beklentilerin aksine swift ile ilgili bir yaptırımın henüz masaya yatırılmadığını da duyurdu.Biden ayrıca NATO üyesi ülkelere yönelik bir saldırıda 5. maddenin devreye gireceğini belirtti ancak NATO üyesi olmayan Ukrayna'da herhangi bir askeri faaliyet gerçekleştirilmeyeceğini dile getirdi.   BATI UKRAYNA'YI GÖZDEN ÇIKARDI Biden'ın bu açıklamaları ve alınan yaptırım kararları tam hayal kırıklığı yarattı.Uzmanlar tarafından yapılan ilk değerlendirme Batı'nın Ukrayna'yı gözden çıkardığı yönünde oldu.Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler de bu durumu doğrular nitelikte Çünkü Rus Ordusu Ukrayna hava sahasının tamamında kontrolü sağlamış durumda yani Ukrayna'nın ülkesini savunabileceği bir hava gücü bulunmuyor.   HEDEF KİEV'İ ELE GEÇİRMEK Rus yönetimi ise Kiev'i ele geçirerek Ukrayna yönetimini lağvetmeyi hedefliyor.Yine batılı istihbarat kaynakları Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 1 gün içerisinde düşebileceğini belirtiliyor.Öğleden sonra Rus birlikleri, Kiev'e sadece 25 kilometre uzaklıktaki Hostomel askeri havaalanının kontrolünü ele geçirdi. Akşam 5'ten kısa bir süre sonra, 20 Rus helikopteri Hostomel'e paraşütçüler bırakmaya başladı. 
Amerikan Başkanı Biden'ın açıklamaları, Batı'nın Ukrayna'yı gözden çıkardığı yorumlarına neden oldu.Yine batılı kaynaklar, Kiev'in 1 gün içerisinde düşebileceğini belirttiler.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek için başlattığı operasyonun ardından tüm dünya, bu operasyona Amerika Birleşik Devletleri'nin nasıl tepki vereceğini merak ediyordu.Amerikan Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın açıklamasında, Rusya'ya bir dizi yaptırımlar uygulanacağını açıklamıştı.Bu yaptırımların Rus Ordusu'nun finansmanını engellemek için yapıldığını belirtti ancak beklentilerin aksine swift ile ilgili bir yaptırımın henüz masaya yatırılmadığını da duyurdu.Biden ayrıca NATO üyesi ülkelere yönelik bir saldırıda 5. maddenin devreye gireceğini belirtti ancak NATO üyesi olmayan Ukrayna'da herhangi bir askeri faaliyet gerçekleştirilmeyeceğini dile getirdi.

 

BATI UKRAYNA'YI GÖZDEN ÇIKARDI

Biden'ın bu açıklamaları ve alınan yaptırım kararları tam hayal kırıklığı yarattı.Uzmanlar tarafından yapılan ilk değerlendirme Batı'nın Ukrayna'yı gözden çıkardığı yönünde oldu.Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler de bu durumu doğrular nitelikte Çünkü Rus Ordusu Ukrayna hava sahasının tamamında kontrolü sağlamış durumda yani Ukrayna'nın ülkesini savunabileceği bir hava gücü bulunmuyor.

 

HEDEF KİEV'İ ELE GEÇİRMEK

Rus yönetimi ise Kiev'i ele geçirerek Ukrayna yönetimini lağvetmeyi hedefliyor.Yine batılı istihbarat kaynakları Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 1 gün içerisinde düşebileceğini belirtiliyor.Öğleden sonra Rus birlikleri, Kiev'e sadece 25 kilometre uzaklıktaki Hostomel askeri havaalanının kontrolünü ele geçirdi. Akşam 5'ten kısa bir süre sonra, 20 Rus helikopteri Hostomel'e paraşütçüler bırakmaya başladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.