Başkan Ekicioğlu'dan Ahilik Mesajı

GÜNDEM 12.09.2020 - 10:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Başkan Ekicioğlu'dan Ahilik Mesajı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 33.sü düzenlenecek olan Ahilik Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.

İŞTE BAŞKAN EKİCİOĞLU'NUN O MESAJI :    Yüzyıllar öncesinden Anadolu’da toplumsal adalet ve toplumsal birliğin gelişmesi için mücadele veren ve hemşehrisi olmaktan onur duyduğumuz Ahi Evran-ı Veli’nin önderliğinde gelişen Ahilik Teşkilatı, başta esnaflar olmak üzere toplumun bütün kesimine haktan ve doğrudan yana durmayı öğütlemiştir. Ahi Evran-ı Veli, toplumsal düzenin ve birliğin sağlanması için farklı bir bakış açısı geliştirmiş, kooperatifçilik gibi kurumlarla toplumsal yaşam içerisinde birlikte üretmenin, adaletli bölüşmenin ve dayanışma kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.  Toplumda birlik ve dayanışma sağlayan, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın düzenlenmesinde rol oynayan, merkezi Kırşehir olan ve Anadolu’da yüzyıllardan beri varlığını sürdüren Ahilik anlayışını sadece belli gün ve haftalarda kutlamak yerine günümüzde de hayatın içerisinde sürdürebilirsek ticari ve toplumsal ilişkilerde yaşadığımız birçok sorunu ortadan kaldırabileceğimize inanıyorum. Sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran’ın öğretileri ile birbirimizle kucaklaşarak dünya milletleri ile yarışmalıyız. Türk ekonomisinin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımız tarihinden aldığı bu güçlü mirası koruyarak evrensel değerlerle bütünleşerek ilerlemelidir.   Bu duygu ve düşüncelerle Pir Ahi Evran-ı Veli’yi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta esnaflarımız olmak üzere bütün ticaret erbabının ve halkımızın 56. Esnaf Bayramı ve 33. Ahilik Haftası’nı kutluyorum.   Selahattin EKİCİOĞLU                                                             Kırşehir Belediye Başkanı  
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 33.sü düzenlenecek olan Ahilik Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.

İŞTE BAŞKAN EKİCİOĞLU'NUN O MESAJI :

 

 Yüzyıllar öncesinden Anadolu’da toplumsal adalet ve toplumsal birliğin gelişmesi için mücadele veren ve hemşehrisi olmaktan onur duyduğumuz Ahi Evran-ı Veli’nin önderliğinde gelişen Ahilik Teşkilatı, başta esnaflar olmak üzere toplumun bütün kesimine haktan ve doğrudan yana durmayı öğütlemiştir.

Ahi Evran-ı Veli, toplumsal düzenin ve birliğin sağlanması için farklı bir bakış açısı geliştirmiş, kooperatifçilik gibi kurumlarla toplumsal yaşam içerisinde birlikte üretmenin, adaletli bölüşmenin ve dayanışma kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. 

Toplumda birlik ve dayanışma sağlayan, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın düzenlenmesinde rol oynayan, merkezi Kırşehir olan ve Anadolu’da yüzyıllardan beri varlığını sürdüren Ahilik anlayışını sadece belli gün ve haftalarda kutlamak yerine günümüzde de hayatın içerisinde sürdürebilirsek ticari ve toplumsal ilişkilerde yaşadığımız birçok sorunu ortadan kaldırabileceğimize inanıyorum.

Sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran’ın öğretileri ile birbirimizle kucaklaşarak dünya milletleri ile yarışmalıyız. Türk ekonomisinin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımız tarihinden aldığı bu güçlü mirası koruyarak evrensel değerlerle bütünleşerek ilerlemelidir.  

Bu duygu ve düşüncelerle Pir Ahi Evran-ı Veli’yi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta esnaflarımız olmak üzere bütün ticaret erbabının ve halkımızın 56. Esnaf Bayramı ve 33. Ahilik Haftası’nı kutluyorum.  

Selahattin EKİCİOĞLU

                                                            Kırşehir Belediye Başkanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.