Başka İller Hirfanlı'dan Suluyor Kırşehir Çiftçisi Faydalanamıyor

SİYASET 16.06.2021 - 14:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Başka İller Hirfanlı'dan Suluyor Kırşehir Çiftçisi Faydalanamıyor

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir ili sulama alanlarındaki yetersizliğin yüksek olduğuna dikkat çekerek konuyu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

İlhan, "Kırşehir sınırları içerisinde Hirfanlı Barajı'nı barındırmasına rağmen, ildeki derelerin az olması ve trajik bir şekilde Kızılırmak'tan yararlandırılmaması sebebiyle, ovalık alan ve sulanabilen tarım arazileri bakımından oldukça yetersizdir" diyerek durumun Kırşehir tarım alanları açısından vahim bir mevzu olduğunu belirtti ve tarımla uğraşan üreticileri de mağdur ettiğine dikkat çekti.   İLHAN: "KIRŞEHİR'İN DIŞLANMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTIR."   CHP Milletvekili İlhan, DSİ tarafından Hirfanlı Barajı'ndan, Konya Kapalı Havzası'na sulama maksatlı proje işinin sözleşmesinin yüklenici firma ile imzalandığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırşehir'in kendi il sınırları içinde yer alan baraj göletinden tarımsal sulama anlamında yararlanamıyor olması ve sulama projelerine başka iller dahil edilirken Kırşehir'in dışlanması büyük tepki toplamıştır. Diğer alanlarda olduğu gibi bu konuda da Kırşehir hükümetçe görmezden gelinmiş ve cezalandırılmıştır."   ''YAMULA BARAJI SULAMA PROJESİ YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜR''   İlhan son olarak iktidar partisi yetkililerinin de Kırşehirlileri manipüle etmek ve kendi acizliklerini örtmek için 2013 yılından beri yılan hikayesine dönen Yamula Barajı Sulama Projesi ile aziz Kırşehirlileri aldatma aymazlığına düştüklerini sözlerine ekledi ve konuşmasını şöyle noktaladı: "İPARD gibi tarımsal hibe desteklerinden de siyasi saiklerle muaf tutulan Kırşehir çiftçisi hak ettiği cevabı iktidara seçimde mutlaka verecektir. Kimsenin şüphesi olmasın!"    
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir ili sulama alanlarındaki yetersizliğin yüksek olduğuna dikkat çekerek konuyu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

İlhan, "Kırşehir sınırları içerisinde Hirfanlı Barajı'nı barındırmasına rağmen, ildeki derelerin az olması ve trajik bir şekilde Kızılırmak'tan yararlandırılmaması sebebiyle, ovalık alan ve sulanabilen tarım arazileri bakımından oldukça yetersizdir" diyerek durumun Kırşehir tarım alanları açısından vahim bir mevzu olduğunu belirtti ve tarımla uğraşan üreticileri de mağdur ettiğine dikkat çekti.
 
İLHAN: "KIRŞEHİR'İN DIŞLANMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTIR."
 
CHP Milletvekili İlhan, DSİ tarafından Hirfanlı Barajı'ndan, Konya Kapalı Havzası'na sulama maksatlı proje işinin sözleşmesinin yüklenici firma ile imzalandığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırşehir'in kendi il sınırları içinde yer alan baraj göletinden tarımsal sulama anlamında yararlanamıyor olması ve sulama projelerine başka iller dahil edilirken Kırşehir'in dışlanması büyük tepki toplamıştır. Diğer alanlarda olduğu gibi bu konuda da Kırşehir hükümetçe görmezden gelinmiş ve cezalandırılmıştır."
 
''YAMULA BARAJI SULAMA PROJESİ YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜR''
 
İlhan son olarak iktidar partisi yetkililerinin de Kırşehirlileri manipüle etmek ve kendi acizliklerini örtmek için 2013 yılından beri yılan hikayesine dönen Yamula Barajı Sulama Projesi ile aziz Kırşehirlileri aldatma aymazlığına düştüklerini sözlerine ekledi ve konuşmasını şöyle noktaladı: "İPARD gibi tarımsal hibe desteklerinden de siyasi saiklerle muaf tutulan Kırşehir çiftçisi hak ettiği cevabı iktidara seçimde mutlaka verecektir. Kimsenin şüphesi olmasın!"
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.