Başbakan Yıldırım Kırşehir'de Halka Hitap Etti

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2017 - 14:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Başbakan Yıldırım Kırşehir'de Halka Hitap Etti

Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir Cacabey Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Almanya ve Ana Muhalefet Partisi CHP'ye yüklendi. Başbakan Yıldırım, “16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması için Kırşehir zaten kararını vermiş. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için Kırşehir çoktan yeşil ışığı yakmış” diyerek mitingdeki konuşmasında şunları söyledi: “Çıktığımız bu olaylarda tatsız olaylar da oluyor. Almanya’da iki bakanımızın, gurbetçilerimizle yapacağı toplantıları eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu demokrasiye karşı özgürlüklere karşı çok talihsiz bir karardır. Alman makamlarının bu konudaki tutumlarını iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle bağdaşmayan bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. Almanya’da hayır diyenler teröristlerin bayraklarını dalgalandıranlara izin vereceksiniz. Ay yıldızlı bayrağını dalgalandıranlara yasak koyacaksınız. Bu kabul edilemez. Demokrasi önüne set çekilemez. Demokrasi gürül gürül akan bir nehirdir. Almanya’daki vatandaşlarımızın bu tutum karşısında evet oylarıyla daha da coşup yedi düvele demokrasi dersi verecektir. Biz buna inanıyoruz.FETÖ Pensilvanya'da''Hayır'2 çıkması için elinden geleni yapıyor. Kandil’de bir panik var, bir endişe var. ‘Evet çıkarsa biz biteriz’ diyorlar. ‘Evet’ çıkacak siz de biteceksiniz. Milletim bu terör gruplarına prim vermez. 16 Nisan'ı iple çekiyoruz. Vatandaş ne yapacağını bilir". 15 Temmuz gecesi ile ilgili de konuşan Başbakan Binali Yıldırım , '' O gece halkın gücü, tankın gücünü yendi.'' diye Başbakan Binali Yıldırım, ''Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte karar aldık.Sayın Bahçeli önce vatanım, önce milletim dedi.Kırşehirli milliyetçiler ve ülkücülerde PKK ve FETÖ'ye gereken cevabı verecektir. Gençlere de seslenen Başbakan Binali Yıldırım, ''CHP diyor ki ; biz varken gençlerin siyasetle ne işi var.15 temmuz'da bu meydanda en önce siz vardınız.O yüzden Milletvekili seçilme yaşını 18,e çekiyoruz.'' 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının cumhuriyeti kurduklarını ve onların sayesinde ülkede rahatça yaşadıklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'de rejim sorunu yok, değişime direnen ana muhalefet var.Anasayasa değişiklik ile birlikte artık hükümeti doğrudan sandıkta siz kuracaksınız.2 sandık kurulacak birisinde Cumhurbaşkanını seçeceksiniz diğerin de ise milletvekillerini.Artık güvenoyunu sandıkta siz veriyorsunuz.Diyorlar ki bu değişikliği Erdoğan için yapıyorlar.Bu değişikliği Erdoğan için değil her doğan için yapıyoruz.Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki tek adam olmaz senin için 2 cumhurbaşkanı mı seçelim ? Yenice mahallesine 3 tane muhtar mı seçelim ? Tek adam olacak patron da millet olacak.'' açıklamalarında bulundu.  
Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir Cacabey Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Almanya ve Ana Muhalefet Partisi CHP'ye yüklendi.

Başbakan Yıldırım, “16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması için Kırşehir zaten kararını vermiş. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için Kırşehir çoktan yeşil ışığı yakmış” diyerek mitingdeki konuşmasında şunları söyledi: “Çıktığımız bu olaylarda tatsız olaylar da oluyor. Almanya’da iki bakanımızın, gurbetçilerimizle yapacağı toplantıları eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu demokrasiye karşı özgürlüklere karşı çok talihsiz bir karardır. Alman makamlarının bu konudaki tutumlarını iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle bağdaşmayan bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. Almanya’da hayır diyenler teröristlerin bayraklarını dalgalandıranlara izin vereceksiniz. Ay yıldızlı bayrağını dalgalandıranlara yasak koyacaksınız. Bu kabul edilemez. Demokrasi önüne set çekilemez. Demokrasi gürül gürül akan bir nehirdir. Almanya’daki vatandaşlarımızın bu tutum karşısında evet oylarıyla daha da coşup yedi düvele demokrasi dersi verecektir. Biz buna inanıyoruz.FETÖ Pensilvanya'da''Hayır'2 çıkması için elinden geleni yapıyor. Kandil’de bir panik var, bir endişe var. ‘Evet çıkarsa biz biteriz’ diyorlar. ‘Evet’ çıkacak siz de biteceksiniz. Milletim bu terör gruplarına prim vermez. 16 Nisan'ı iple çekiyoruz. Vatandaş ne yapacağını bilir".

15 Temmuz gecesi ile ilgili de konuşan Başbakan Binali Yıldırım , '' O gece halkın gücü, tankın gücünü yendi.'' diye Başbakan Binali Yıldırım, ''Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte karar aldık.Sayın Bahçeli önce vatanım, önce milletim dedi.Kırşehirli milliyetçiler ve ülkücülerde PKK ve FETÖ'ye gereken cevabı verecektir. Gençlere de seslenen Başbakan Binali Yıldırım, ''CHP diyor ki ; biz varken gençlerin siyasetle ne işi var.15 temmuz'da bu meydanda en önce siz vardınız.O yüzden Milletvekili seçilme yaşını 18,e çekiyoruz.'' 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının cumhuriyeti kurduklarını ve onların sayesinde ülkede rahatça yaşadıklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'de rejim sorunu yok, değişime direnen ana muhalefet var.Anasayasa değişiklik ile birlikte artık hükümeti doğrudan sandıkta siz kuracaksınız.2 sandık kurulacak birisinde Cumhurbaşkanını seçeceksiniz diğerin de ise milletvekillerini.Artık güvenoyunu sandıkta siz veriyorsunuz.Diyorlar ki bu değişikliği Erdoğan için yapıyorlar.Bu değişikliği Erdoğan için değil her doğan için yapıyoruz.Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki tek adam olmaz senin için 2 cumhurbaşkanı mı seçelim ? Yenice mahallesine 3 tane muhtar mı seçelim ? Tek adam olacak patron da millet olacak.'' açıklamalarında bulundu.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.