Bakan Koca'dan Kırşehir Dahil 6 İle Uyarı

SAĞLIK 09.08.2021 - 22:46, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bakan Koca'dan Kırşehir Dahil 6 İle Uyarı

Ankara, yüzde 75 aşılanma oranıyla " Düşük Riskli İller" arasına katıldı. Ankara'daki olumlu gelişmeyle ilgili paylaşım yapan Bakan Koca ise Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya'yı sıralayarak, "Ankara örnek alınmalı" dedi.

Türkiye'de koronavirüse karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da aşı randevularına gitmeyen vatandaşlara yönelik çağrılar yineleniyor. Aşılamada, Mavi Kategoriye giren illerimize Ankara da eklendi. Başkent, yüzde 75 aşılama oranını ulaşarak, salgınla mücadelede çok önemli bir aşama kaydetti. "ÖRNEK ALINMALI" Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankaralıları kutladı. Başkentin çevresindeki illeri sıralayan Koca, "Ankara Covid-19'a karşı yüzde 75'i aşan aşılanma oranıyla artık Düşük Riskli İller arasında. Haritamızdaki yeni rengi Mavi. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya, başkentin aşı olma kararıyla kararı uygulama hızını örnek almalı" ifadelerini kullandı. TOPLAM 15 İLİMİZ MAVİ KATEGORİDE Hızla devam eden aşılama çalışmalarında önemli mesafe kat eden 15 ilimiz, mavi kategoriye dönerek rahat nefes aldı. Şu anda mavi kategoride bulunan illerimiz şu şekilde: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Yalova, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Amasya, Ordu, Hakkari.   KIRŞEHİR'DE 250 BİN DOZ AŞI UYGULANDI   Öte yandan Kırşehir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ali Bulut, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı il genelinde yapılan üç doz aşı miktarının 250 bini geçtiğini söyledi.Nüfusun yüzde 75'ine aşı yapıncaya kadar çalışmalara aralıksız devem etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bulut, bunun için hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin yanı sıra vatandaşların kolay erişimi için kent merkezi ve ilçelerde çadırlarda mobil hizmet verdiklerini dile getirdi.    
Ankara, yüzde 75 aşılanma oranıyla " Düşük Riskli İller" arasına katıldı. Ankara'daki olumlu gelişmeyle ilgili paylaşım yapan Bakan Koca ise Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya'yı sıralayarak, "Ankara örnek alınmalı" dedi.

Türkiye'de koronavirüse karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da aşı randevularına gitmeyen vatandaşlara yönelik çağrılar yineleniyor. Aşılamada, Mavi Kategoriye giren illerimize Ankara da eklendi. Başkent, yüzde 75 aşılama oranını ulaşarak, salgınla mücadelede çok önemli bir aşama kaydetti.


"ÖRNEK ALINMALI"


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankaralıları kutladı. Başkentin çevresindeki illeri sıralayan Koca, "Ankara Covid-19'a karşı yüzde 75'i aşan aşılanma oranıyla artık Düşük Riskli İller arasında. Haritamızdaki yeni rengi Mavi. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya, başkentin aşı olma kararıyla kararı uygulama hızını örnek almalı" ifadelerini kullandı.


TOPLAM 15 İLİMİZ MAVİ KATEGORİDE


Hızla devam eden aşılama çalışmalarında önemli mesafe kat eden 15 ilimiz, mavi kategoriye dönerek rahat nefes aldı. Şu anda mavi kategoride bulunan illerimiz şu şekilde: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Yalova, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Amasya, Ordu, Hakkari.

 

KIRŞEHİR'DE 250 BİN DOZ AŞI UYGULANDI

 

Öte yandan Kırşehir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ali Bulut, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı il genelinde yapılan üç doz aşı miktarının 250 bini geçtiğini söyledi.Nüfusun yüzde 75'ine aşı yapıncaya kadar çalışmalara aralıksız devem etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bulut, bunun için hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin yanı sıra vatandaşların kolay erişimi için kent merkezi ve ilçelerde çadırlarda mobil hizmet verdiklerini dile getirdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.