Bağbaşı TOKİ'de Devir Süreci Başladı

GÜNDEM 29.03.2022 - 13:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bağbaşı TOKİ'de Devir Süreci Başladı

Bağbaşı TOKİ 1. ve 2. Etap site yönetimlerinin devir işlemleri başladı.İlk etapta apartman yönetimleri belirleniyor ancak hak sahipleri Emlak Yönetimin, borçlar ve tazminatlar ile birlikte yüklü bir borç bırakıp gideceğini belirtiyor.Bu arada site yönetimlerini devralacak site yönetimini belirleyecek olan apartman yönetimlerinin belirlenmesi için çoğunluk aranmıyor.

  59 blok ve 1353 konuttan oluşan Bağbaşı 1. ve 2. Etap konutlarının yönetimi TOKİ tarafından apar topar hak sahiplerine devrediliyor.Devir sürecinde hak sahiplerinden ilk aşamada apartman yönetimi belirlenmesi isteniyor.Ancak apartman yönetimi belirlenirken herhangi bir çoğunluk aranmıyor.Yani bir apartmandaki hak sahiplerinden 2 kişinin imza atmaası ile birlikte apartman yönetimi oluşturulabiliyor.Seçilen apartman yönetimi ise site yönetim ve denetleme kurulunu belirleyecek.Devir işlemi ise Emlak Yönetimi ve Site Yönetimleri arasında gerçekleşecek.Site yönetiminin alacağı kararlar da yüm hak sahiplerini bağlayacak.O nedenle söz konusu yönetim belirleme işlemine bütün hak sahiplerinin katılmasının, mağduriyet yaşanmaması için çok önemli olduğu belirtiliyor.   ''TAMAMEN VERECEK ÜZERİNE BİR OLAY VAR'' Emlak Yönetim ofisi önünde toplanan vatandaşlardan Süleyman Baş isimli hak sahibi , '' Elimizde bulunan evrakta devir işleminden sonra neler olacağı yazıyor.Alacak ve verecek diye birşey yok.Tamamen verecek üzerine bir olay var.Kağıtlar burada.Tüm borç ve tazminatlar bize kalıyor arkadaşlar.Burada çalışan personellerin paraları devraldıktan sonra şahıslara kalır deniyor.Öncekilerle beraber giderlerin tamamı site yönetimine kalır deniyor.'' ifadelerini kullandı.   ''BİZE BAĞIRIP KOVUYORLAR'' Bayan bir hak sahibi ise '' İçeride sorduğumuz hiçbir soruya cevap vermiyorlar.Bize bağırıyorlar ve kovuyorlar.Böyle bir saçmalık olamaz'' diye konuştu.    
Bağbaşı TOKİ 1. ve 2. Etap site yönetimlerinin devir işlemleri başladı.İlk etapta apartman yönetimleri belirleniyor ancak hak sahipleri Emlak Yönetimin, borçlar ve tazminatlar ile birlikte yüklü bir borç bırakıp gideceğini belirtiyor.Bu arada site yönetimlerini devralacak site yönetimini belirleyecek olan apartman yönetimlerinin belirlenmesi için çoğunluk aranmıyor.

 

59 blok ve 1353 konuttan oluşan Bağbaşı 1. ve 2. Etap konutlarının yönetimi TOKİ tarafından apar topar hak sahiplerine devrediliyor.Devir sürecinde hak sahiplerinden ilk aşamada apartman yönetimi belirlenmesi isteniyor.Ancak apartman yönetimi belirlenirken herhangi bir çoğunluk aranmıyor.Yani bir apartmandaki hak sahiplerinden 2 kişinin imza atmaası ile birlikte apartman yönetimi oluşturulabiliyor.Seçilen apartman yönetimi ise site yönetim ve denetleme kurulunu belirleyecek.Devir işlemi ise Emlak Yönetimi ve Site Yönetimleri arasında gerçekleşecek.Site yönetiminin alacağı kararlar da yüm hak sahiplerini bağlayacak.O nedenle söz konusu yönetim belirleme işlemine bütün hak sahiplerinin katılmasının, mağduriyet yaşanmaması için çok önemli olduğu belirtiliyor.

 

''TAMAMEN VERECEK ÜZERİNE BİR OLAY VAR''

Emlak Yönetim ofisi önünde toplanan vatandaşlardan Süleyman Baş isimli hak sahibi , '' Elimizde bulunan evrakta devir işleminden sonra neler olacağı yazıyor.Alacak ve verecek diye birşey yok.Tamamen verecek üzerine bir olay var.Kağıtlar burada.Tüm borç ve tazminatlar bize kalıyor arkadaşlar.Burada çalışan personellerin paraları devraldıktan sonra şahıslara kalır deniyor.Öncekilerle beraber giderlerin tamamı site yönetimine kalır deniyor.'' ifadelerini kullandı.

 

''BİZE BAĞIRIP KOVUYORLAR''

Bayan bir hak sahibi ise '' İçeride sorduğumuz hiçbir soruya cevap vermiyorlar.Bize bağırıyorlar ve kovuyorlar.Böyle bir saçmalık olamaz'' diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.