Ayasofya Kararı Yunanlıları Çıldırttı : Atatürk'ü Hedef Aldılar

GÜNDEM 12.07.2020 - 13:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ayasofya Kararı Yunanlıları Çıldırttı : Atatürk'ü Hedef Aldılar

Türkiye'nin Ayasofya'yı tekrar ibadete açma kararı Yunanistan'ı çıldırttı.Yunan Tarım Bakanı ve Çözüm Partisi karara misilleme olarak Selanik'te bulunan Atatürk evinin ''Yunan Soykırım'' müzesine çevrilmesini istedi.

Yunan Mega televizyonuna konuşan Yunanistan Tarım Bakanı Voridis, Türkiye’yi kastederek, “Hem Yunanistan hem de uluslararası toplumun bir cevap vermesi gerekir” dedi.“Atatürk Müzesi, Helenizm soykırımı müzesine dönüştürülebilir mi?” sorusuna ise “Mutlaka cevap verilmeli. Örneğin, böyle bir şey yapılabilir. Derhal de yapılmalıdır” yanıtını verdi.Voridis, Türkiye’nin artık hiçbir batılı ülke ile iyi ilişkiler içinde olmakla ilgilenmediğini ileri sürerek “Batıya, Erdoğan’ın tamamen kontrolden çıktığını göstermeliyiz” dedi.     YUNAN ÇÖZÜM PARTİSİ DE ATATÜRK'Ü HEDEF ALDI   Ayasofya’nın ibadete açılma kararının ardından adeta ateş püsküren Yunanistan’da aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi’nden rezil bir talep geldi.Parti tarafından yapılan resmi açıklamada, “Hiçbir Türk mahkemesi Ayasofya’nın karakterine hakaret edemez. Buna karşılık olarak Yunanistan, Mustafa Kemal’in evini bir müzeye çevirmeli” ifadesi yer aldı. Açıklamada müzenin sözde Pontus soykırımında yaşamını yitirenlere adanması gerektiği de iddia edildi.Yunan meclisinde 5’inci parti olan ve 10 vekille temsil edilen parti 2016 yılında gazeteci Kiriakos Velopoulos tarafından kurulmuştu.   PAPA'DAN AYASOFYA AÇIKLAMASI ;  ACI ÇEKİYORUM   Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, haftalık pazar ayinini Aziz Peter Meydanı’nda gerçekleştirdi. Vaaz veren Papa Francis, Ayasofya’nın hafta içinde ibadete açılma kararı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.Papa Francis, “Aklım İstanbul’da. Ben Azize Sophia’yı düşünüyorum ve çok acı çekiyorum” ifadesini kullandı.     CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ; BU KARAR TÜRKİYE'NİN İÇ MESELESİDİR   Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danıştay'ın kararını hukuk devleti adına, maşeri vicdanı rahatlatma adına müspet bir adım olarak görüyoruz. Dava sürecinde içeriden ve yurt dışından çıkan çatlak seslerin ise hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Ayasofya'nın statüsüyle ilgili nihai karar mercii başkaları değil Türk Milleti'dir. Bu, bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere de ancak alınan karara saygı göstermek düşer" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin Ayasofya'yı tekrar ibadete açma kararı Yunanistan'ı çıldırttı.Yunan Tarım Bakanı ve Çözüm Partisi karara misilleme olarak Selanik'te bulunan Atatürk evinin ''Yunan Soykırım'' müzesine çevrilmesini istedi.

Yunan Mega televizyonuna konuşan Yunanistan Tarım Bakanı Voridis, Türkiye’yi kastederek, “Hem Yunanistan hem de uluslararası toplumun bir cevap vermesi gerekir” dedi.“Atatürk Müzesi, Helenizm soykırımı müzesine dönüştürülebilir mi?” sorusuna ise “Mutlaka cevap verilmeli. Örneğin, böyle bir şey yapılabilir. Derhal de yapılmalıdır” yanıtını verdi.Voridis, Türkiye’nin artık hiçbir batılı ülke ile iyi ilişkiler içinde olmakla ilgilenmediğini ileri sürerek “Batıya, Erdoğan’ın tamamen kontrolden çıktığını göstermeliyiz” dedi.

 

 

YUNAN ÇÖZÜM PARTİSİ DE ATATÜRK'Ü HEDEF ALDI

 

Ayasofya’nın ibadete açılma kararının ardından adeta ateş püsküren Yunanistan’da aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi’nden rezil bir talep geldi.Parti tarafından yapılan resmi açıklamada, “Hiçbir Türk mahkemesi Ayasofya’nın karakterine hakaret edemez. Buna karşılık olarak Yunanistan, Mustafa Kemal’in evini bir müzeye çevirmeli” ifadesi yer aldı. Açıklamada müzenin sözde Pontus soykırımında yaşamını yitirenlere adanması gerektiği de iddia edildi.Yunan meclisinde 5’inci parti olan ve 10 vekille temsil edilen parti 2016 yılında gazeteci Kiriakos Velopoulos tarafından kurulmuştu.

 

PAPA'DAN AYASOFYA AÇIKLAMASI ;  ACI ÇEKİYORUM

 

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, haftalık pazar ayinini Aziz Peter Meydanı’nda gerçekleştirdi. Vaaz veren Papa Francis, Ayasofya’nın hafta içinde ibadete açılma kararı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.Papa Francis, “Aklım İstanbul’da. Ben Azize Sophia’yı düşünüyorum ve çok acı çekiyorum” ifadesini kullandı.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ; BU KARAR TÜRKİYE'NİN İÇ MESELESİDİR

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danıştay'ın kararını hukuk devleti adına, maşeri vicdanı rahatlatma adına müspet bir adım olarak görüyoruz. Dava sürecinde içeriden ve yurt dışından çıkan çatlak seslerin ise hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Ayasofya'nın statüsüyle ilgili nihai karar mercii başkaları değil Türk Milleti'dir. Bu, bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere de ancak alınan karara saygı göstermek düşer" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.