Avusturyalı Kadın İçin Kırşehir'de İhtida Töreni Düzenlendi

YAŞAM 24.08.2022 - 15:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Avusturyalı Kadın İçin Kırşehir'de İhtida Töreni Düzenlendi

Avusturya vatandaşı Cornella Schubleder, Kırşehir İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

Kendi arzusu ile Müslüman olmayan karar veren Cornella Schubleder için Kırşehir İl Müftülüğünde “İhtida Merasimi” düzenlendi.   Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftüsü Mehmet Yaman, İslam dini hakkın bilgiler vererek, “İslam’ın temeli, Allah’ın varlığına ve birliğine inanmaktır. İkinci önemli esas ise Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmektir.” dedi. Schubleder, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.Müftü Yaman, Müslüman olan Schubleder’yı tebrik ederek “İhtida Belgesi” ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur’an-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.  
Avusturya vatandaşı Cornella Schubleder, Kırşehir İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

Kendi arzusu ile Müslüman olmayan karar veren Cornella Schubleder için Kırşehir İl Müftülüğünde “İhtida Merasimi” düzenlendi.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftüsü Mehmet Yaman, İslam dini hakkın bilgiler vererek, “İslam’ın temeli, Allah’ın varlığına ve birliğine inanmaktır. İkinci önemli esas ise Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmektir.” dedi.


Schubleder, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.Müftü Yaman, Müslüman olan Schubleder’yı tebrik ederek “İhtida Belgesi” ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur’an-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.