Atatürk'ün Kullandığı Aracın Benzeri Kırşehir'de Sergilenmeye Başladı

YAŞAM 02.02.2023 - 20:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Atatürk'ün Kullandığı Aracın Benzeri Kırşehir'de Sergilenmeye Başladı

Gerçeğine uygun biçimde yapılan ve Kırşehir Belediyesi’ne hibe edilen Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı 40 ATA 001 plakalı aracın ahşap replikası, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Yaklaşık üç ay gibi bir sürede gerçeğine uygun biçimde yapılan ve Kırşehir Belediyesi’ne hibe edilen Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı 40 ATA 001 plakalı araç, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenecek.     Aracın ahşap replikasını yapan Sinan Yıldırım, şunları söyledi: “Orijinali Anıtkabir Müzesi’nde bulunan ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı bu araç orijinalinin birebir ölçülerine uygun ahşap versiyonudur. Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Zanaatkârlar Çarşısı’nda atölyemiz var. Üç aylık bir sürede aracımızı Atölyemizin önünde yaptık ve bu benim çocukluğumdan beri taşıdığım bir hayaldi. Bugüne nasip oldu ve Atamıza olan borcumuzu bir nebze de ödeyebilmişsek ne mutlu bize. Aracın yapımı sırasında da Kırşehirli hemşehrilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Türkiye’de bu aracın ahşap versiyonu ilk defa yapıldı. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenmesinin amacı da özellikle gençlerimizin, öğrencilerimizin ve hemşehrilerimizin sık ziyaret ettikleri bir yer olmasıdır.     Sağ olsun başta Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu olsun, Belediye Başkan Yardımcılarımız olsun manevi katkılarını üzerimizden hiç eksik etmediler. Sonuç olarak da yaptığım aracı Kırşehir Belediyesi’ne hibe ettim ve bir hatıramız olsun istedik. 40 ATA 001 plakalı bu araç Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde süresiz olarak hemşehrilerimizin ilgisine sunulacak ve sergilenecek. Vatandaşlarımızın aracımızı yakından görmeleri ve fotoğraf çektirmeleri de güzel olacak. Ulu Önderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısını buradan bu vesileyle de yaşama ve yaşatma şansına da sahip olacağımızdan dolayı çok mutluyum.”
Gerçeğine uygun biçimde yapılan ve Kırşehir Belediyesi’ne hibe edilen Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı 40 ATA 001 plakalı aracın ahşap replikası, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Yaklaşık üç ay gibi bir sürede gerçeğine uygun biçimde yapılan ve Kırşehir Belediyesi’ne hibe edilen Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı 40 ATA 001 plakalı araç, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

 

 

Aracın ahşap replikasını yapan Sinan Yıldırım, şunları söyledi:

“Orijinali Anıtkabir Müzesi’nde bulunan ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı bu araç orijinalinin birebir ölçülerine uygun ahşap versiyonudur. Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Zanaatkârlar Çarşısı’nda atölyemiz var. Üç aylık bir sürede aracımızı Atölyemizin önünde yaptık ve bu benim çocukluğumdan beri taşıdığım bir hayaldi. Bugüne nasip oldu ve Atamıza olan borcumuzu bir nebze de ödeyebilmişsek ne mutlu bize. Aracın yapımı sırasında da Kırşehirli hemşehrilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Türkiye’de bu aracın ahşap versiyonu ilk defa yapıldı. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenmesinin amacı da özellikle gençlerimizin, öğrencilerimizin ve hemşehrilerimizin sık ziyaret ettikleri bir yer olmasıdır.

 

 

Sağ olsun başta Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu olsun, Belediye Başkan Yardımcılarımız olsun manevi katkılarını üzerimizden hiç eksik etmediler. Sonuç olarak da yaptığım aracı Kırşehir Belediyesi’ne hibe ettim ve bir hatıramız olsun istedik. 40 ATA 001 plakalı bu araç Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde süresiz olarak hemşehrilerimizin ilgisine sunulacak ve sergilenecek. Vatandaşlarımızın aracımızı yakından görmeleri ve fotoğraf çektirmeleri de güzel olacak. Ulu Önderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısını buradan bu vesileyle de yaşama ve yaşatma şansına da sahip olacağımızdan dolayı çok mutluyum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.