Atatürk'ün Kaman'da Kaldığı Evin Restorasyonu İçin Dilekçe Verdiler

KÜLTÜR 27.12.2020 - 13:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Atatürk'ün Kaman'da Kaldığı Evin Restorasyonu İçin Dilekçe Verdiler

Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele için Ankara'ya hareketlerinden önce konakladığı Kaman'da bulunan evin restorasyonu için Kaman Kaymakamlığı'na dilekçe verildi.

İşgal altındaki Anadolu'yu kurtarmak ve Türk Milleti'nin bağımsızlığını tekrar kazandırmak için Samsun'dan yola çıkan ve Ankara'ya hareket eden Heyeti Temsiliye'nin başkanı Mustafa Kemal Paşa 24 Aralık tarihinde Kırşehir'e gelmiş ve ertesi gün  Kaman'a hareket etmişti.25 Aralık'ta Kaman'a ulaşan Heyeti Temsiliye ve Mustafa Kemal Paşa burada konaklayarak ertesi gün Ankara'ya doğru hareket etmişti.     İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı Kaman'daki Hacıpınar Mahallesinde bulunan evin restorasyonu için Kaman Kaymakamlığı'na dilekçe sunuldu.CHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Gedik ile birlilte İYİ PARTİ İlçe Başkanı Hüseyin Karaboğaz ve Başkan Yardımcısı Mesude Ahat 25 Aralık Atatürk’ün Kaman Gelişinin 101. yılında Atatürk’ün Kaman’da kaldığı evin önüne giderek yetkililere çağrıda bulundu.Dilekçede,'' 25 Aralık 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kaman İlçemiz Hacıpınar Mahallesindeki kaldığı evin restore edilerek Atatürk Evine dönüştürülmesini ve gereken girişimlerin başlatılmasını saygılarımla ar ederim.'' ifadelerine yer verildi.    
Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele için Ankara'ya hareketlerinden önce konakladığı Kaman'da bulunan evin restorasyonu için Kaman Kaymakamlığı'na dilekçe verildi.

İşgal altındaki Anadolu'yu kurtarmak ve Türk Milleti'nin bağımsızlığını tekrar kazandırmak için Samsun'dan yola çıkan ve Ankara'ya hareket eden Heyeti Temsiliye'nin başkanı Mustafa Kemal Paşa 24 Aralık tarihinde Kırşehir'e gelmiş ve ertesi gün  Kaman'a hareket etmişti.25 Aralık'ta Kaman'a ulaşan Heyeti Temsiliye ve Mustafa Kemal Paşa burada konaklayarak ertesi gün Ankara'ya doğru hareket etmişti.

 

 

İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı Kaman'daki Hacıpınar Mahallesinde bulunan evin restorasyonu için Kaman Kaymakamlığı'na dilekçe sunuldu.CHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Gedik ile birlilte İYİ PARTİ İlçe Başkanı Hüseyin Karaboğaz ve Başkan Yardımcısı Mesude Ahat 25 Aralık Atatürk’ün Kaman Gelişinin 101. yılında Atatürk’ün Kaman’da kaldığı evin önüne giderek yetkililere çağrıda bulundu.Dilekçede,'' 25 Aralık 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kaman İlçemiz Hacıpınar Mahallesindeki kaldığı evin restore edilerek Atatürk Evine dönüştürülmesini ve gereken girişimlerin başlatılmasını saygılarımla ar ederim.'' ifadelerine yer verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.