Atatürk'ün Geliş Yıldönümünde Mucur'dan 2 Önemli Etkinlik

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2016 - 10:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Atatürk'ün Geliş Yıldönümünde Mucur'dan 2 Önemli Etkinlik

Atatürk'ün Kırşehir'e ve Mucur'a gelişinin 97. yıldönümü yaklaşırken 22 Aralık tarihinde Mucurlu derneklerden 2 önemli etkinlik düzenleyeceklerini açıkladılar. Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Atatürk konulu tiyatro etkinliği düzenleyecek.Eskişehir Tiyatro Topluluğu'nun düzenleyeceği tiyatro etkinliği ve Atatürk'ün Mucur'a gelişinin yıl dönümü ile ilgili dernek başkanı Serdar Güneş, '' “Atatürk’ün 97 yıl önce 22 Aralık 1919 tarihi Milli mücadeleyi başlatmak için Samsunda yola çıkıp Ankara’ya giderken uğradığı Mucur ilçemiz için önemli bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mucura gelmeden önce İlicek köyünde o dönem Karacakurt Türkmen Beyi ve beraberindekilerle beraber hasbihal edip Kurtuluş mücadelesi için gerekli maddi manevi desteğin verileceğini söylemeleri Karacakurt Türkmenleri için bu günü daha anlamlı kılıyor. Bizde Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği olarak bu günü anlamına uygun bir şekilde anmak ve hatırlatmak için 24 Aralık 2016 cumartesi günü Mucur Halk Eğitim Merkezimizde bir program düzenliyoruz. Programımızda Eskişehir Anneler Tiyatro Topluluğunun Atatürk konulu Tiyatro oyununu sahneleyeceğiz. Programın yapılmasında emeklerini esirgemeyen Basta Mucur Kaymakamımız Muhammet Önder beye, Karacakurt Türkmen Beyi Mucur Belediye Başkanımız Ali Şahin beye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül beye, Eskişehir Tepebaşı belediyesine Anneler Tiyatro Topluluğu sanat yönetmeni Hafize Erdoğan hanıma teşekkür ederim. İnşallah 24 Aralık akşamı güzel bir program olacak Tüm hemşerilerimiz programa davetlidir.'' açıklamalarında bulundu. MUCURLULAR 22 ARALIK'TA ANITKABİR'E ÇIKIYOR Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mucur'a gelişinin yıldönümünde, Mucur Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin gerçekleştirdiği organizasyon'da 22 Aralık 2016 tarihinde saat 13:30'da aslanlı yol'da Mucurlular Ulu önderin huzuruna çıkıyor.
Atatürk'ün Kırşehir'e ve Mucur'a gelişinin 97. yıldönümü yaklaşırken 22 Aralık tarihinde Mucurlu derneklerden 2 önemli etkinlik düzenleyeceklerini açıkladılar.

Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Atatürk konulu tiyatro etkinliği düzenleyecek.Eskişehir Tiyatro Topluluğu'nun düzenleyeceği tiyatro etkinliği ve Atatürk'ün Mucur'a gelişinin yıl dönümü ile ilgili dernek başkanı Serdar Güneş, '' “Atatürk’ün 97 yıl önce 22 Aralık 1919 tarihi Milli mücadeleyi başlatmak için Samsunda yola çıkıp Ankara’ya giderken uğradığı Mucur ilçemiz için önemli bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mucura gelmeden önce İlicek köyünde o dönem Karacakurt Türkmen Beyi ve beraberindekilerle beraber hasbihal edip Kurtuluş mücadelesi için gerekli maddi manevi desteğin verileceğini söylemeleri Karacakurt Türkmenleri için bu günü daha anlamlı kılıyor. Bizde Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği olarak bu günü anlamına uygun bir şekilde anmak ve hatırlatmak için 24 Aralık 2016 cumartesi günü Mucur Halk Eğitim Merkezimizde bir program düzenliyoruz. Programımızda Eskişehir Anneler Tiyatro Topluluğunun Atatürk konulu Tiyatro oyununu sahneleyeceğiz. Programın yapılmasında emeklerini esirgemeyen Basta Mucur Kaymakamımız Muhammet Önder beye, Karacakurt Türkmen Beyi Mucur Belediye Başkanımız Ali Şahin beye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül beye, Eskişehir Tepebaşı belediyesine Anneler Tiyatro Topluluğu sanat yönetmeni Hafize Erdoğan hanıma teşekkür ederim. İnşallah 24 Aralık akşamı güzel bir program olacak Tüm hemşerilerimiz programa davetlidir.'' açıklamalarında bulundu. MUCURLULAR 22 ARALIK'TA ANITKABİR'E ÇIKIYOR Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mucur'a gelişinin yıldönümünde, Mucur Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin gerçekleştirdiği organizasyon'da 22 Aralık 2016 tarihinde saat 13:30'da aslanlı yol'da Mucurlular Ulu önderin huzuruna çıkıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.