Askerler Yine Zehirlendi !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.06.2017 - 12:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Askerler Yine Zehirlendi !

Manisa'da geçen ay binden fazla askerin zehirlenmesinin ardından aynı ilde, General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda askerler yine zehirlendi. Kırşehirli Acemi Er Hüsnü Özel'in de hayatını kaybettiği 1049 askerin zehir  olayından sonra Diyarbakır'da da bir askeri birlikte askerler zehirlenmişti. Son dönemde askeri birliklerde yaşanan bu zehirlenme olaylarının birbiriyle bağlantılı yönleri iyi araştırılmalı. Bu konuda ya çok büyük bir ihmal söz konusu ya da ciddi bir İhanet... 2300 yıllık Türk Ordusunun her ferdi Türk Milleti için çok kıymetli iken ve seve seve çocuklarını bu kuruma teslim ederken. Sorumluların da bu emanete iyi sahip çıkması şart ! *** Manisa'da yaşanan art arda zehirlenme vakaları sonrasında Manisa Valisi Mustafa Güvençer'in konu ile ilgili tespiti ise muazzamdı ; ''Mevsimsel mide üşütmesi var. Çocuklarımız da birbirinden psikolojik olarak etkilenmiş.'' Vali iken Doktorluk da yapabilen bir Valimiz var ! Tabi zehirlenme vakasının ciddiyeti karşısında aynı valimiz şu açıklamayı da yapmıştı, “Şu anda sadece tıbbi anlamda bir bakteriyel enfeksiyonla karşı karşıyayız. Ama bu bakteriyel enfeksiyonun kaynağı ve sebebinin ne olduğu konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Belki laboratuvar tetkikleri sonrasında bir işaret alabiliriz. Ama şu an bir zehirlenme değil bu enfeksiyon. Ama bu enfeksiyonun kaynağı konusunda bir bilgi sahibi değiliz.” Daha sonra olayın gıda zehirlenmesi olduğu ortaya çıkmıştı.Zehirlenme vakalarının yaşandığı Manisa'da ki askeri birliğe ROTA yemek hala yemek vermeye devam ederken sayın valimizin bu konuyla ilgili bu yemek şirketine herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamadığı muamma... *** Birilerinin bedelli olsun da ne kadar olursa olsun dediği bir dönemde askere seve seve giden bu vatan evlatlarının sağlığı da bu ülkenin birinci gündem maddesi olmalıdır. Onlar, Arda Turan'dan da , Mustafa Ceceli'den de , Murat Boz'dan da... Çok ama çok daha önemliler. Ne yazık ki ulusal medyamız da bu konuda üzerine düşen görevi tam anlamıyla yapmıyor. Yüzbinlerce askerin gıda güvenliğini hangi kurum temin ediyor, gıda denetimi hizmetlerini hangi kurum yürütüyor? Bunu bilen yok ... Bu konunun üzerine ciddi mana da gidiliyor mu ? Bu konu ciddi manada araştırılıyor mu ? Bunu bilen de yok ... İşin için de ciddi bir ihanet söz konusu ise bunun bedelini kim ödeyecek peki ? Asker mi ? Askerimiz bu vatan toprakları için binlerce yıldır bedel öderken , onun sağlığını teminat altına almak ve emanete sahip çıkmak da bizim boynumuzun borcudur. *** Zehirlenen askerler askeri servisle hastaneye yetiştirildi          
Manisa'da geçen ay binden fazla askerin zehirlenmesinin ardından aynı ilde, General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda askerler yine zehirlendi. Kırşehirli Acemi Er Hüsnü Özel'in de hayatını kaybettiği 1049 askerin zehir  olayından sonra Diyarbakır'da da bir askeri birlikte askerler zehirlenmişti. Son dönemde askeri birliklerde yaşanan bu zehirlenme olaylarının birbiriyle bağlantılı yönleri iyi araştırılmalı. Bu konuda ya çok büyük bir ihmal söz konusu ya da ciddi bir İhanet... 2300 yıllık Türk Ordusunun her ferdi Türk Milleti için çok kıymetli iken ve seve seve çocuklarını bu kuruma teslim ederken. Sorumluların da bu emanete iyi sahip çıkması şart !

***

Manisa'da yaşanan art arda zehirlenme vakaları sonrasında Manisa Valisi Mustafa Güvençer'in konu ile ilgili tespiti ise muazzamdı ; ''Mevsimsel mide üşütmesi var. Çocuklarımız da birbirinden psikolojik olarak etkilenmiş.'' Vali iken Doktorluk da yapabilen bir Valimiz var ! Tabi zehirlenme vakasının ciddiyeti karşısında aynı valimiz şu açıklamayı da yapmıştı, “Şu anda sadece tıbbi anlamda bir bakteriyel enfeksiyonla karşı karşıyayız. Ama bu bakteriyel enfeksiyonun kaynağı ve sebebinin ne olduğu konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Belki laboratuvar tetkikleri sonrasında bir işaret alabiliriz. Ama şu an bir zehirlenme değil bu enfeksiyon. Ama bu enfeksiyonun kaynağı konusunda bir bilgi sahibi değiliz.” Daha sonra olayın gıda zehirlenmesi olduğu ortaya çıkmıştı.Zehirlenme vakalarının yaşandığı Manisa'da ki askeri birliğe ROTA yemek hala yemek vermeye devam ederken sayın valimizin bu konuyla ilgili bu yemek şirketine herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamadığı muamma...

***

Birilerinin bedelli olsun da ne kadar olursa olsun dediği bir dönemde askere seve seve giden bu vatan evlatlarının sağlığı da bu ülkenin birinci gündem maddesi olmalıdır.

Onlar, Arda Turan'dan da , Mustafa Ceceli'den de , Murat Boz'dan da... Çok ama çok daha önemliler.

Ne yazık ki ulusal medyamız da bu konuda üzerine düşen görevi tam anlamıyla yapmıyor.

Yüzbinlerce askerin gıda güvenliğini hangi kurum temin ediyor, gıda denetimi hizmetlerini hangi kurum yürütüyor? Bunu bilen yok ... Bu konunun üzerine ciddi mana da gidiliyor mu ? Bu konu ciddi manada araştırılıyor mu ? Bunu bilen de yok ... İşin için de ciddi bir ihanet söz konusu ise bunun bedelini kim ödeyecek peki ? Asker mi ? Askerimiz bu vatan toprakları için binlerce yıldır bedel öderken , onun sağlığını teminat altına almak ve emanete sahip çıkmak da bizim boynumuzun borcudur.

***

Zehirlenen askerler askeri servisle hastaneye yetiştirildi          
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.