Askeri Birlikler Taşınıyor Ama Kırşehir Gündemde Yok !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.08.2016 - 12:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Askeri Birlikler Taşınıyor Ama Kırşehir Gündemde Yok !

Ankara ve İstanbul'da ki askeri birliklerin  küçük ve çevre şehirlere taşınmasına başlandı.İlk sevkiyat Çankırı'ya...   15 temmuz darbe girişimi sonrası, Ankara ve İstanbul'da ki askeri birliklerin küçük şehir ve çevre illere taşınması gündeme gelmişti.Bu karar sonrası bu birliklerden birisinin de Kırşehir'e getirilmesi heyecanı yaşanmıştı.Kırşehirli siyasiler ise Kırşehir'e askeri birliğin kurulması için faaliyetlere başlasalar da, hükümetin öncelikli seçenekleri de ortaya çıktı. ÇANKIRI,ŞEREFLİKOÇHİSAR,ISPARTA,ÇORLU Askeri birliklerden 28. Mekanize Piyade Tugayı Çankırı'ya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı Isparta'ya,Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı Şereflikoçhisar'a ve 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ise Çorlu'ya taşınacak. SİYASİLERİMİZİN ÇABUK DAVRANMASI GEREKİYOR Kırşehir'e kurulacağı veya taşınacağı belirtilen askeri birlik ise şu an gündemde değil.Siyasilerimizin bu konunun üzerine düşmesi ve askeri birliklerin taşınmasının gündemde olduğu şu günlerde, Kırşehir'i de gündeme getirmeleri gerekiyor.Aksi halde Kırşehir büyük bir fırsatı tepebilir.   İLK SEVKİYAT ÇANKIRI VE ÇORLU'YA aşınma işlemleri kapsamında, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığından ilk etapta 4 zırhlı personel taşıyıcı ve 4 tank, 6 çekici üzerinde Şereflikoçhisar'a gönderildi. 28. Mekanize Piyade Tugayından da 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcı, 6 çekiciyle Çankırı'ya intikal ettirildi. İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı'ndan ise 6 tank çekicilerle Tekirdağ'a gönderildi. Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri birliklerin taşınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları olduğunu, konuyu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile değerlendirdiklerini ve 15 Eylül'e kadar zırhlı araçların İstanbul ve Ankara'dan, belirlenen yerlere taşınma sürecini tamamlayacaklarını söylemişti.        
Ankara ve İstanbul'da ki askeri birliklerin  küçük ve çevre şehirlere taşınmasına başlandı.İlk sevkiyat Çankırı'ya...

  15 temmuz darbe girişimi sonrası, Ankara ve İstanbul'da ki askeri birliklerin küçük şehir ve çevre illere taşınması gündeme gelmişti.Bu karar sonrası bu birliklerden birisinin de Kırşehir'e getirilmesi heyecanı yaşanmıştı.Kırşehirli siyasiler ise Kırşehir'e askeri birliğin kurulması için faaliyetlere başlasalar da, hükümetin öncelikli seçenekleri de ortaya çıktı. ÇANKIRI,ŞEREFLİKOÇHİSAR,ISPARTA,ÇORLU Askeri birliklerden 28. Mekanize Piyade Tugayı Çankırı'ya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı Isparta'ya,Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı Şereflikoçhisar'a ve 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ise Çorlu'ya taşınacak. SİYASİLERİMİZİN ÇABUK DAVRANMASI GEREKİYOR Kırşehir'e kurulacağı veya taşınacağı belirtilen askeri birlik ise şu an gündemde değil.Siyasilerimizin bu konunun üzerine düşmesi ve askeri birliklerin taşınmasının gündemde olduğu şu günlerde, Kırşehir'i de gündeme getirmeleri gerekiyor.Aksi halde Kırşehir büyük bir fırsatı tepebilir.

  İLK SEVKİYAT ÇANKIRI VE ÇORLU'YA aşınma işlemleri kapsamında, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığından ilk etapta 4 zırhlı personel taşıyıcı ve 4 tank, 6 çekici üzerinde Şereflikoçhisar'a gönderildi. 28. Mekanize Piyade Tugayından da 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcı, 6 çekiciyle Çankırı'ya intikal ettirildi. İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı'ndan ise 6 tank çekicilerle Tekirdağ'a gönderildi. Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri birliklerin taşınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları olduğunu, konuyu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile değerlendirdiklerini ve 15 Eylül'e kadar zırhlı araçların İstanbul ve Ankara'dan, belirlenen yerlere taşınma sürecini tamamlayacaklarını söylemişti.        
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.