Aşınan Çöl Tozu Kırşehir'i Kapladı

YAŞAM 03.06.2022 - 13:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Aşınan Çöl Tozu Kırşehir'i Kapladı

Türkiye'nin güneyinden gelen çöl tozu iç anadolu'da etkili oldu.Kırşehir'de gece saatlerinde yağan yağmur ile birlikte araçların üzerine adeta çamur yağdı.

Suriye'den geldiği bildirilen çöl tozları,  Osmaniye, Kayseri,Nevşehir, Kırşehir ve Ankara hattı üzerinde etkili oluyor.Kırşehir kent merkezi toz nedeniyle adeta bej renge büründü.Gece saatlerinde yağan hafif yağmur ile birlikte yağan çamur ise araçların üzerini kapladı.Birçok vatandaş araçlarını temizlerken toz etkisinin devam etmesi nedeniyle temizlik işini erteleyenler de oldu.Çöl tozu nedeniyle görüş mesafesi 1,5-2 km'ye kadar düştü.   ASTIM HASTALARINA UYARI Küçük partiküllü yoğun çöl tozu nedeniyle hava kalitesi de oldukça düştü.Uzmanlar konu ile ilgili değerlendirmede, '' Özellikle akciğer, astım rahatsızlıkları olan hassas gruplar üzerinde dikkat edilmesi gerekiyor. Tabii ki bu artan etki, önümüzdeki yıllarda daha fazla iklim-toz ilişkisinin modellenmesi gerektiğini, aynı zamanda tozun kimyasal ve fiziksel özelliklerinin çalışılması gerektiğini ortaya koymakta" diye konuştular.            
Türkiye'nin güneyinden gelen çöl tozu iç anadolu'da etkili oldu.Kırşehir'de gece saatlerinde yağan yağmur ile birlikte araçların üzerine adeta çamur yağdı.

Suriye'den geldiği bildirilen çöl tozları,  Osmaniye, Kayseri,Nevşehir, Kırşehir ve Ankara hattı üzerinde etkili oluyor.Kırşehir kent merkezi toz nedeniyle adeta bej renge büründü.Gece saatlerinde yağan hafif yağmur ile birlikte yağan çamur ise araçların üzerini kapladı.Birçok vatandaş araçlarını temizlerken toz etkisinin devam etmesi nedeniyle temizlik işini erteleyenler de oldu.Çöl tozu nedeniyle görüş mesafesi 1,5-2 km'ye kadar düştü.

 

ASTIM HASTALARINA UYARI

Küçük partiküllü yoğun çöl tozu nedeniyle hava kalitesi de oldukça düştü.Uzmanlar konu ile ilgili değerlendirmede, '' Özellikle akciğer, astım rahatsızlıkları olan hassas gruplar üzerinde dikkat edilmesi gerekiyor. Tabii ki bu artan etki, önümüzdeki yıllarda daha fazla iklim-toz ilişkisinin modellenmesi gerektiğini, aynı zamanda tozun kimyasal ve fiziksel özelliklerinin çalışılması gerektiğini ortaya koymakta" diye konuştular.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.