Asıl Düşman Ne Amerika Ne de Cemaat...

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.08.2016 - 16:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Asıl Düşman Ne Amerika Ne de Cemaat...

Çarşıda, pazarda, kahvede ve hatta evlerimizde sürekli konuşulan, televizyonlarda,gazetelerde sürekli olarak yazılan çizilen tek şey FETÖ terör örgütü, darbe, Amerika,CIA ... Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler memleketi olamaz demişti.Tabi ki bu cümleyi Mevlana,Ahi Evran, Yunus Emre, Hacı Bayram-ı Veli gibi büyük zatlar için söylemedi. Allah'ın insanlarla iletişime geçtiği ve ona mesaj ilettiği Kuran-ı Kerim ile kullarının arasına giren üçüncü kişilerden bahsediyordu. Çünkü o gün Türk Milleti 1000 yıl önce Anadolu'ya gelen hem cihat hem de tebliğ yapan Alperenler değildi artık.Arkasına binlerce insanı takmış hoca kılıklı Amerika, İngiltere himayesine girmek isteyen şarlatanlarla doluydu ülke... Türk halkı okumayı unutmuş, İslamı bir takım hocaların ağzından çıkan safsatalarla yaşamaya çalışan bir millet olmuştu.Türklerin en zayıf yönü inançları olmuştu her zaman.Bizi yıkmak isteyen güçlerin en çok kullandığı şey de inançlarımız olmuştu. Onların en çok korktuğu şey olan ve kendileri için tehlike olarak gördükleri inancımız aslında onların da bize karşı kullandığı en etkili silah oldu.Nasıl mı ? Bu ülkede Arabın birisi elini açıp yanında bulunanlara Arapça küfür etse, oradaki herkes amin der. Allah'ın bize Kuran-ı Kerim ile iletmek istediği mesajları anlamamız için arapça bilmemiz ya da Türkçe karşılığını okumamız gerekir.Arapça öğrenemeyeceğimize göre mutlaka doğru bir kaynaktan Türkçe okumamız gerekir. Bunu yapmadığımız için ve cehalete kapıldığımız için, dış güçler de bizi böyle kullanmaya çalışıyorlar.Okumayı unutan, Kuran-ı Kerim'i birinci kaynaktan okumayıp, CIA maşası olmuş bir hocanın ve yazdıklarının peşinden gidenler kendileriyle birlikte Türk Devleti'ni ve Türk Milleti'ni de uçuruma sürüklemeye çalıştılar.Neyse ki 1000 yıl öncesinden kanımıza işleyen ve hala süregelen özgürlük ve bağımsızlık damarımız yerinde duruyor.Tabi o da bir yere kadar... Bizi kurtaracak olan tek şey cehaletle savaşmak.Cehaleti yendiğimiz zaman yenemeyeceğimiz hiç bir düşman yok.O yüzden asıl düşman ne Amerika ne de Cemaat, bizim için asıl düşman CEHALET ! ÖMER DURAN
Çarşıda, pazarda, kahvede ve hatta evlerimizde sürekli konuşulan, televizyonlarda,gazetelerde sürekli olarak yazılan çizilen tek şey FETÖ terör örgütü, darbe, Amerika,CIA ... Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler memleketi olamaz demişti.Tabi ki bu cümleyi Mevlana,Ahi Evran, Yunus Emre, Hacı Bayram-ı Veli gibi büyük zatlar için söylemedi. Allah'ın insanlarla iletişime geçtiği ve ona mesaj ilettiği Kuran-ı Kerim ile kullarının arasına giren üçüncü kişilerden bahsediyordu. Çünkü o gün Türk Milleti 1000 yıl önce Anadolu'ya gelen hem cihat hem de tebliğ yapan Alperenler değildi artık.Arkasına binlerce insanı takmış hoca kılıklı Amerika, İngiltere himayesine girmek isteyen şarlatanlarla doluydu ülke... Türk halkı okumayı unutmuş, İslamı bir takım hocaların ağzından çıkan safsatalarla yaşamaya çalışan bir millet olmuştu.Türklerin en zayıf yönü inançları olmuştu her zaman.Bizi yıkmak isteyen güçlerin en çok kullandığı şey de inançlarımız olmuştu. Onların en çok korktuğu şey olan ve kendileri için tehlike olarak gördükleri inancımız aslında onların da bize karşı kullandığı en etkili silah oldu.Nasıl mı ? Bu ülkede Arabın birisi elini açıp yanında bulunanlara Arapça küfür etse, oradaki herkes amin der. Allah'ın bize Kuran-ı Kerim ile iletmek istediği mesajları anlamamız için arapça bilmemiz ya da Türkçe karşılığını okumamız gerekir.Arapça öğrenemeyeceğimize göre mutlaka doğru bir kaynaktan Türkçe okumamız gerekir. Bunu yapmadığımız için ve cehalete kapıldığımız için, dış güçler de bizi böyle kullanmaya çalışıyorlar.Okumayı unutan, Kuran-ı Kerim'i birinci kaynaktan okumayıp, CIA maşası olmuş bir hocanın ve yazdıklarının peşinden gidenler kendileriyle birlikte Türk Devleti'ni ve Türk Milleti'ni de uçuruma sürüklemeye çalıştılar.Neyse ki 1000 yıl öncesinden kanımıza işleyen ve hala süregelen özgürlük ve bağımsızlık damarımız yerinde duruyor.Tabi o da bir yere kadar... Bizi kurtaracak olan tek şey cehaletle savaşmak.Cehaleti yendiğimiz zaman yenemeyeceğimiz hiç bir düşman yok.O yüzden asıl düşman ne Amerika ne de Cemaat, bizim için asıl düşman CEHALET !

ÖMER DURAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.