Araç Muayene İstasyonları Tamirat Yapmadan Para Basıyor

YAŞAM 13.07.2021 - 09:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Araç Muayene İstasyonları Tamirat Yapmadan Para Basıyor

Araç muayenesinde tekel olan TÜVTÜRK, yüksek muayene ücretleriyle tepki topluyor.

2005 yılında özelleştirilen araç muayene istasyonları, Alman TÜVSüd, Doğuş Holding ve Akfen inşaat şirketi tarafından alınmıştı.2027 yılına kadar araç muayenesinde tekel olan TÜVTÜRK yüksek muyene ücretleri ile tepki çekiyor.Araç muayenesi dışında herhangi bir işlem yapılmayan istasyonlarda tamiratlardan daha fazla ücret isteniyor.Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için KDV dahil 503 lira 86 kuruş, otomobil, minibüs, kamyonet, römork ve yarı römorklar için 372 lira 88 kuruş muayene ücreti alınıyor. Motosiklet ve motorlu bisikletler için ise KDV dahil 189 lira 98 kuruş bedel ödeniyor. TÜVTÜRK son 13 yılda 3 milyar 846 milyon dolar kâr etti. Karayollarına bağlı araç muayene istasyonları 2005 yılında 552 milyon dolara özelleştirilmişti.   GECİKMEYE CEZA , KREDİ KARTINA KOMİSYON   Zorunlu araç muayenesinde tek yetkili kurum konumundaki TÜVTÜRK, yüksek bedellerle araç sahiplerinin üzerinden büyük kazançlar elde ediyor. Her yıl fahiş oranda artan bu ücretler, yurttaşın belini büküyor. Araç muayenesinde süresi geçirilen her araçtan, gecikme gününden itibaren ceza adı altında faiz işletiliyor.Ayrıca ödeme kolaylığı için getirilen kredi kartı için de komisyon isteniyor.
Araç muayenesinde tekel olan TÜVTÜRK, yüksek muayene ücretleriyle tepki topluyor.

2005 yılında özelleştirilen araç muayene istasyonları, Alman TÜVSüd, Doğuş Holding ve Akfen inşaat şirketi tarafından alınmıştı.2027 yılına kadar araç muayenesinde tekel olan TÜVTÜRK yüksek muyene ücretleri ile tepki çekiyor.Araç muayenesi dışında herhangi bir işlem yapılmayan istasyonlarda tamiratlardan daha fazla ücret isteniyor.Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için KDV dahil 503 lira 86 kuruş, otomobil, minibüs, kamyonet, römork ve yarı römorklar için 372 lira 88 kuruş muayene ücreti alınıyor. Motosiklet ve motorlu bisikletler için ise KDV dahil 189 lira 98 kuruş bedel ödeniyor. TÜVTÜRK son 13 yılda 3 milyar 846 milyon dolar kâr etti. Karayollarına bağlı araç muayene istasyonları 2005 yılında 552 milyon dolara özelleştirilmişti.

 

GECİKMEYE CEZA , KREDİ KARTINA KOMİSYON

 

Zorunlu araç muayenesinde tek yetkili kurum konumundaki TÜVTÜRK, yüksek bedellerle araç sahiplerinin üzerinden büyük kazançlar elde ediyor. Her yıl fahiş oranda artan bu ücretler, yurttaşın belini büküyor. Araç muayenesinde süresi geçirilen her araçtan, gecikme gününden itibaren ceza adı altında faiz işletiliyor.Ayrıca ödeme kolaylığı için getirilen kredi kartı için de komisyon isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.