Ankara'yı Esir Alan Kum Fırtınası Kırşehir'i de Etkisi Altına Aldı

YAŞAM 12.09.2020 - 17:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ankara'yı Esir Alan Kum Fırtınası Kırşehir'i de Etkisi Altına Aldı

Ankara'da başlayan kum fırtınası Kırşehir'i de etkisi altına aldı.

      Ankara'nın Polatlı ilçesinde gökyüzünde devasa toz bulutları oluştu.Oluşan toz bulutları Polatlı'yı karanlığa gömerken elektrik ve telefon hatları kesildi. İlçeyi etkisi altına alan toz bulutu, saat 16.00 itibariyle şehir merkezi ile bir çok ilçesinde de etkili olmaya başladı. Görüş mesafesi toz bulutu nedeniyle düşerken, etkili olan rüzgarın, ağaçları salladığı da kameralara yansıdı.     KIRŞEHİR'İ DE ETKİSİ ALTINA ALDI   Ankara'da etkili olan toz bulu hızla doğu ve güney yönüne doğru yayılmaya başladı.Yaklaşık 1 saat sonra Kırşehir'e ulaşan toz bulutu şehir merkezini ve ilçeleri etkisi altına aldı.Fırtına ile birlikte şehir merkezinde elektrikler yarım saat kadar kesintiye uğradı.Uzun süre devam eden kum fırtınası yağmur ile beraber sona erdi.     ''UZUN SÜREDİR YAĞIŞ OLMAMASINDAN KAYNAKLANIYOR''   Polatlı'yı vuran kum fırtınasının ardından konuşan meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, ''Fırtınaları bu seviyede yaşamamız artık bizim anormal normalimiz haline gelmeye başladı. Akdeniz'de nasıl hortumlar arttıysa, rüzgarlar da kuvvetleniyor. İç Anadolu hortum oluşabilen, fırtınaların oluşabildiği bir coğrafya. Dolayısıyla bu tür ani rüzgarlar, ani basınç dalgaları meydana gelebiliyor. Bu kum fırtınasını oluşturan muhtemelen şundan olabilir; uzunca bir süredir yağış yok.'' dedi.
Ankara'da başlayan kum fırtınası Kırşehir'i de etkisi altına aldı.

 

 

 

Ankara'nın Polatlı ilçesinde gökyüzünde devasa toz bulutları oluştu.Oluşan toz bulutları Polatlı'yı karanlığa gömerken elektrik ve telefon hatları kesildi. İlçeyi etkisi altına alan toz bulutu, saat 16.00 itibariyle şehir merkezi ile bir çok ilçesinde de etkili olmaya başladı. Görüş mesafesi toz bulutu nedeniyle düşerken, etkili olan rüzgarın, ağaçları salladığı da kameralara yansıdı.

 

 

KIRŞEHİR'İ DE ETKİSİ ALTINA ALDI

 

Ankara'da etkili olan toz bulu hızla doğu ve güney yönüne doğru yayılmaya başladı.Yaklaşık 1 saat sonra Kırşehir'e ulaşan toz bulutu şehir merkezini ve ilçeleri etkisi altına aldı.Fırtına ile birlikte şehir merkezinde elektrikler yarım saat kadar kesintiye uğradı.Uzun süre devam eden kum fırtınası yağmur ile beraber sona erdi.

 

 

''UZUN SÜREDİR YAĞIŞ OLMAMASINDAN KAYNAKLANIYOR''

 

Polatlı'yı vuran kum fırtınasının ardından konuşan meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, ''Fırtınaları bu seviyede yaşamamız artık bizim anormal normalimiz haline gelmeye başladı. Akdeniz'de nasıl hortumlar arttıysa, rüzgarlar da kuvvetleniyor. İç Anadolu hortum oluşabilen, fırtınaların oluşabildiği bir coğrafya. Dolayısıyla bu tür ani rüzgarlar, ani basınç dalgaları meydana gelebiliyor. Bu kum fırtınasını oluşturan muhtemelen şundan olabilir; uzunca bir süredir yağış yok.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.