Ankara Sivas Arasını 2 Saate Düşürecek Projede Sona Gelindi

GÜNDEM 06.05.2020 - 15:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ankara Sivas Arasını 2 Saate Düşürecek Projede Sona Gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu , Ankara-Sivas Yüksekj Hızlı Tren hattının bitmek üzere olduğunu belirterek tren ile 12 saat olan Ankara-Sivas arasındaki mesafenin hızlı trenle 2 saate düşeceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 400 kilometrelik Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki çalışmalara ilişkin bilgi almak için TCDD yetkilileri ve yüklenicilerle video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Karayolları Genel Müdürlüğündeki (KGM) toplantının ardından açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattını açmanın kendilerine nasip olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Karaismailoğlu, "400 kilometrelik Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışığı gördük. İnşallah en kısa zamanda ışığa ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İki hattın sinyalizasyon ve elektrik işleri tamamlanma aşamasında. Hat serimi bitti, kaynak işleri devam ediyor. Bu yıl içinde Sivas ile Ankara'yı hızlı trenle birbirine bağlayıp, iki il arasındaki mesafeyi 12 saatten 2 saate düşüreceğiz. Hat, bitmeye yakın. İnce işlere bile başladık. En kısa zamanda hizmete açmayı planlıyoruz." dedi   ''KIRŞEHİR'İN YANI BAŞINDAN GEÇECEK'' Ankara-Sivas arasını 2 saate düşürecek hızlı tren hattı Ankara'dan başlayarak Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Akdağmaden'i üzerinden Sivas'a bağlanacak.Hızlı tren hattının Kırşehir'e en yakın olan kısmı ise Yerköy hattı.Kırşehir ile Yerköy arası karayolu uzunluğu 61 Kilomtre.Kırşehir'i hızlı tren ile buluşturacağı söylenen Kırıkkale-Niğde Hızlı Tren hattı ile ilgili etüd çalışmalarının sürdüğü açıklanmıştı ancak henüz sonuca ulaşılamadı.Etüd çalışmasının ardından yatırım programına alınacak , daha sonra ise ihale edilecek.İhale edildikten sonra yapımına başlanacak projenin en az 5 yılda önce faaliyete girmeyeceği düşünülüyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu , Ankara-Sivas Yüksekj Hızlı Tren hattının bitmek üzere olduğunu belirterek tren ile 12 saat olan Ankara-Sivas arasındaki mesafenin hızlı trenle 2 saate düşeceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 400 kilometrelik Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki çalışmalara ilişkin bilgi almak için TCDD yetkilileri ve yüklenicilerle video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Karayolları Genel Müdürlüğündeki (KGM) toplantının ardından açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattını açmanın kendilerine nasip olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Karaismailoğlu, "400 kilometrelik Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışığı gördük. İnşallah en kısa zamanda ışığa ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İki hattın sinyalizasyon ve elektrik işleri tamamlanma aşamasında. Hat serimi bitti, kaynak işleri devam ediyor. Bu yıl içinde Sivas ile Ankara'yı hızlı trenle birbirine bağlayıp, iki il arasındaki mesafeyi 12 saatten 2 saate düşüreceğiz. Hat, bitmeye yakın. İnce işlere bile başladık. En kısa zamanda hizmete açmayı planlıyoruz." dedi

 

''KIRŞEHİR'İN YANI BAŞINDAN GEÇECEK''

Ankara-Sivas arasını 2 saate düşürecek hızlı tren hattı Ankara'dan başlayarak Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Akdağmaden'i üzerinden Sivas'a bağlanacak.Hızlı tren hattının Kırşehir'e en yakın olan kısmı ise Yerköy hattı.Kırşehir ile Yerköy arası karayolu uzunluğu 61 Kilomtre.Kırşehir'i hızlı tren ile buluşturacağı söylenen Kırıkkale-Niğde Hızlı Tren hattı ile ilgili etüd çalışmalarının sürdüğü açıklanmıştı ancak henüz sonuca ulaşılamadı.Etüd çalışmasının ardından yatırım programına alınacak , daha sonra ise ihale edilecek.İhale edildikten sonra yapımına başlanacak projenin en az 5 yılda önce faaliyete girmeyeceği düşünülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.