Ankara Niğde Otobanından Bırakılan Kaçak Göçmenlerden 7'si Koronalı Çıktı

GÜNDEM 17.07.2021 - 22:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ankara Niğde Otobanından Bırakılan Kaçak Göçmenlerden 7'si Koronalı Çıktı

Taliban zulmünden kaçan Afgan göçmenler kaçak yollarla akın akın Türkiye’ye geliyor. Son olarak insan tacirleri yurt dışından getirdikleri kaçak göçmenleri Ankara-Niğde Otobanında bıraktı. TIR'dan inip yerleşim yerlerine dağılan düzensiz göçmenlerden 7'sinin corona virüsü testleri ise pozitif çıktı.

Radikal dinci örgütlerin çatışma alanına dönen Afganistan'dan kaçan göçmenler akın akın Türkiye’ye geliyor. Amerikan askerlerinin çekilmesi ve Taliban güçlerinin ülkede geniş bir bölümü kontrol altına almaya başlamasıyla göç trafiğinin hızlandığı belirtiliyor. Türkiye’ye daha çok İran sınırından Van, Ağrı illeri üzerinden kaçak yollardan giriş yapan göçmenler çeşitli illere dağılıyor. Bir vatandaşın kamerasına yansıyan görüntülere göre göçmen hareketliliği son olarak Niğde – Ankara Otoyolu’nda görüntülendi. Olayda insan kaçakçıları TIR dorsesinde getirdikleri 100’ün üzerinde düzensiz Afgan uyruklu göçmeni yol üzerinde bıraktı.   7’SİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI, YURDA YERLEŞTİRİLDİ TIR’dan inip yerleşim yerlerine dağılan düzensiz göçmenlerden 7’sinin corona virüsü testleri pozitif çıktı. Testlerinin pozitif çıkmasından dolayı yakalanan düzensiz göçmenler Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsünde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Ömer Halisdemir Yurduna yerleştirildi.     VALİLİKTEN AÇIKLAMA    Konuyla ilgili Niğde Valiliği'nden de yazılı açıklama geldi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı;  Şu ana kadar “74” düzensiz göçmen yakalanmış ve işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir. Arazide ve çevre köylerde olduğu değerlendirilen geri kalan düzensiz göçmenleri yakalama çalışmaları devam etmektedir.* 16.07.2021 günü ilimiz Ankara -Niğde Otoyolu Hasaköy Mevkii civarında yaklaşık “100” düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine ilimiz Jandarma Komutanlığı görevlilerince söz konusu şahıslara yönelik yakalama çalışmalarına başlanılmıştır. Şahısları bölgeye getiren TIR’ın sahibi  gözaltına alınmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Gelişmeler ile ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir.
Taliban zulmünden kaçan Afgan göçmenler kaçak yollarla akın akın Türkiye’ye geliyor. Son olarak insan tacirleri yurt dışından getirdikleri kaçak göçmenleri Ankara-Niğde Otobanında bıraktı. TIR'dan inip yerleşim yerlerine dağılan düzensiz göçmenlerden 7'sinin corona virüsü testleri ise pozitif çıktı.

Radikal dinci örgütlerin çatışma alanına dönen Afganistan'dan kaçan göçmenler akın akın Türkiye’ye geliyor. Amerikan askerlerinin çekilmesi ve Taliban güçlerinin ülkede geniş bir bölümü kontrol altına almaya başlamasıyla göç trafiğinin hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye’ye daha çok İran sınırından Van, Ağrı illeri üzerinden kaçak yollardan giriş yapan göçmenler çeşitli illere dağılıyor. Bir vatandaşın kamerasına yansıyan görüntülere göre göçmen hareketliliği son olarak Niğde – Ankara Otoyolu’nda görüntülendi.

Olayda insan kaçakçıları TIR dorsesinde getirdikleri 100’ün üzerinde düzensiz Afgan uyruklu göçmeni yol üzerinde bıraktı.

 

7’SİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI, YURDA YERLEŞTİRİLDİ

TIR’dan inip yerleşim yerlerine dağılan düzensiz göçmenlerden 7’sinin corona virüsü testleri pozitif çıktı.

Testlerinin pozitif çıkmasından dolayı yakalanan düzensiz göçmenler Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsünde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Ömer Halisdemir Yurduna yerleştirildi.

 

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

 

Konuyla ilgili Niğde Valiliği'nden de yazılı açıklama geldi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı;

 Şu ana kadar “74” düzensiz göçmen yakalanmış ve işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir. Arazide ve çevre köylerde olduğu değerlendirilen geri kalan düzensiz göçmenleri yakalama çalışmaları devam etmektedir.* 16.07.2021 günü ilimiz Ankara -Niğde Otoyolu Hasaköy Mevkii civarında yaklaşık “100” düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine ilimiz Jandarma Komutanlığı görevlilerince söz konusu şahıslara yönelik yakalama çalışmalarına başlanılmıştır.

Şahısları bölgeye getiren TIR’ın sahibi  gözaltına alınmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Gelişmeler ile ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.