Ankara Kulislerinden Bomba İddia Albayrak'ın Yerine Yıldırım

SİYASET 09.11.2020 - 15:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ankara Kulislerinden Bomba İddia Albayrak'ın Yerine Yıldırım

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından Ankara Kulislerinde bu görev için Binali Yıldırım'ın adı konuşulmaya başlandı.Yıldırım göreve gelirse yardımcısının ise Mikail Arslan olacağı iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiğini açıklamasının ardından istifanın kabul edilmesi durumunda ekonomi yönetiminin kime devredileceği netlik kazanmadı ancak eski Başbakan Binali Yıldırım’ın ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı olabileceği yönünde beklentiler bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Albayrak’ın istifası ile ilgili bugün öğleden sonra bir açıklama yapılacağını söylediler. Yetkililer ekonomi yönetimi hakkında kararın bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği AKP MYK toplantısında ele alınacağını, ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamının kurulmasının ve kabine değişikliği yapılmasının söz konusu olabileceğini belirtti. Albayrak’ın dün akşam Instagram’dan açıkladığı istifasının ardından 15 saatten uzun bir süre geçmesine rağmen henüz bakanlıktan veya cumhurbaşkanlığından resmi bir açıklama yapılmadı.   BİNALİ YILDIRIM GELECEK İDDİASI   Reuters’a bilgi veren bir AKP kaynağı istifasının ardından bugün sabahın erken saatlerine kadar Albayrak’a hâlâ ulaşılamamış olduğunu belirtirken, biri AKP’den olmak üzere iki kaynak istifa kabul edilse bile Albayrak’ın ardından yapılacak atama belirlenmeden açıklamış olmasının Erdoğan’ı zor durumda bıraktığını ve parti içi dengeyi bozduğunu ifade ettiler. AKP’den üst düzey bir yetkili, istifanın ardından ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılacağı bir kabine değişikliğinin ele alınabileceğini belirterek, “İstifa konusunda evet veya hayır demeden adım atılamaz. Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir. Binali Yıldırım cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilebilir. Albayrak’ın istifa şekli cumhurbaşkanına zarar verdi. Geçen hafta dolar bu kadar yükseldi. Bu niyeydi de bugün dolar 3.5-4 düştü bunu iyi görmek lazım” dedi.   MİKAİL ARSLAN'IN DA YARDIMCISI OLACAĞI KONUŞULUYOR   Binali Yıldırım'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine gelmesiyle birlikte Yıldırım'ın yakın mesai arkadaşı olarak bilinen Kırşehir Eski Milletvekili Mikail Arslan'ın ise Yıldırım'ın yardımcısı olacağı iddia ediliyor.Bilindiği üzere  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık seçim çalışmalarında Binali Yıldırım ile Mikail Arslan birlikte çalışmıştı. 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından Ankara Kulislerinde bu görev için Binali Yıldırım'ın adı konuşulmaya başlandı.Yıldırım göreve gelirse yardımcısının ise Mikail Arslan olacağı iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiğini açıklamasının ardından istifanın kabul edilmesi durumunda ekonomi yönetiminin kime devredileceği netlik kazanmadı ancak eski Başbakan Binali Yıldırım’ın ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı olabileceği yönünde beklentiler bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Albayrak’ın istifası ile ilgili bugün öğleden sonra bir açıklama yapılacağını söylediler. Yetkililer ekonomi yönetimi hakkında kararın bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği AKP MYK toplantısında ele alınacağını, ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamının kurulmasının ve kabine değişikliği yapılmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

Albayrak’ın dün akşam Instagram’dan açıkladığı istifasının ardından 15 saatten uzun bir süre geçmesine rağmen henüz bakanlıktan veya cumhurbaşkanlığından resmi bir açıklama yapılmadı.

 

BİNALİ YILDIRIM GELECEK İDDİASI

 

Reuters’a bilgi veren bir AKP kaynağı istifasının ardından bugün sabahın erken saatlerine kadar Albayrak’a hâlâ ulaşılamamış olduğunu belirtirken, biri AKP’den olmak üzere iki kaynak istifa kabul edilse bile Albayrak’ın ardından yapılacak atama belirlenmeden açıklamış olmasının Erdoğan’ı zor durumda bıraktığını ve parti içi dengeyi bozduğunu ifade ettiler.

AKP’den üst düzey bir yetkili, istifanın ardından ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılacağı bir kabine değişikliğinin ele alınabileceğini belirterek, “İstifa konusunda evet veya hayır demeden adım atılamaz. Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir. Binali Yıldırım cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilebilir. Albayrak’ın istifa şekli cumhurbaşkanına zarar verdi. Geçen hafta dolar bu kadar yükseldi. Bu niyeydi de bugün dolar 3.5-4 düştü bunu iyi görmek lazım” dedi.

 

MİKAİL ARSLAN'IN DA YARDIMCISI OLACAĞI KONUŞULUYOR

 

Binali Yıldırım'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine gelmesiyle birlikte Yıldırım'ın yakın mesai arkadaşı olarak bilinen Kırşehir Eski Milletvekili Mikail Arslan'ın ise Yıldırım'ın yardımcısı olacağı iddia ediliyor.Bilindiği üzere  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık seçim çalışmalarında Binali Yıldırım ile Mikail Arslan birlikte çalışmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.